Bate Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Jak w temacie. Czy mając już jeden nadajnik na kominie mogę dołożyć drugi( od innego usługodawcy) i czy nie będą się nawzajem zakłócać . Sprawa raczej pilna!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 fajnie by było gdybyś napisał jakie to "nadajniki" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bate Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 dowiedziałem się że teraz mam na dachu nadajnik Planet 1963 2,4GHz , a ten który miałby stanąć to SparklanWX7400A i Mikrotikodpowiednio 2,4GHZ oraz 5GHZ. Czy da się je pogodzić a jeśli tak to jaka musi być minimalna odległość między nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 W sieci 2,4 Ghz masz 13 kanalow. Gdy jeden nadajnik bedzie na 1 kanale a te kolejne dwa co dojda na 7 i 13 to nie beda sie gryzly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) W sieci 2,4 Ghz masz 13 kanalow. Gdy jeden nadajnik bedzie na 1 kanale a te kolejne dwa co dojda na 7 i 13 to nie beda sie gryzly :D Widać, że nie masz pojęcia o Wi-Fi. http://www.wififorum.pl/ftopic10160.html Jak w temacie. Czy mając już jeden nadajnik na kominie mogę dołożyć drugi( od innego usługodawcy) i czy nie będą się nawzajem zakłócać . Sprawa raczej pilna!! "Umieszczenie anten na jednym maszcie lub dachu w taki sposób, że ich pola zachodzą na siebie, spowoduje wzajemne zakłucanie się tych anten." W praktyce wygląda to tak, że oczywiście można, ale musisz pamiętać o zmniejszeniu mocy AP, aby zminimalizować stopień zakłucania. Edytowane 20 Lutego 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bate Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Nie za bardzo rozumię co znaczy to AP i jak rozumieć pojęcie zakłócania fal przez nadajniki położone blisko siebie. Hipotetycznie zakładając - sąsiedztwo nadajników na sąsiednich dachach od różnych providerów internetowych, które działają prawidłowo, lub też nadajników sieci komórkowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Jezeli to beda np. dwie yagi w dwuch innych kierunkach to nie beda sie zaklocac. Co innego jak to dookolne. Czy nie mam racji ? Edytowane 20 Lutego 2007 przez Lucasp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Jezeli to beda np. dwie yagi w dwuch innych kierunkach to nie beda sie zaklocac. Co innego jak to dookolne. Czy nie mam racji ? Nie masz. Każda Yaga, KAŻDA, do paru metrów jest annteną dookólną !! Dopiero od pewnego pułapu jest anteną kierunkową. Edytowane 20 Lutego 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 mialem na dachu dwie parabole w odleglosci 1,5 metra skierowane wzajemnie od siebie o 90 stopni i wszystko smigalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bate Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Ten nadajnik co mam na dachu (Planet 1963) jest dookólny (wygląda jak metrowej długości pręt o średnicy 30 mm) Podejrzewam że pozostałe mają podobny wygląd. Czyli raczej nic z tego , aby posiadać dwa ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...