Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pierwszy post na forum

mam problem typu, że od kilku dni nie moge skopiować żadnej płyty CD, DVD, CD-R, DVD-R, na dysk ponieważ w połowie wywala mi błąd CRC. Płyty nagrywa normalnie, raz tylko nagrała cała płyte x1 mimo iż było ustawione x24 ale ogólnie można przyjąć że nagrywa dobrze. Problemy właśnie zaczynają sie przy kopiowaniu. Płyta sie rozkręca, później staje, znowu rozkręca, w efekcie końcowym wyrzucając na ekran błąd.

BenQ DW1655

Core E6400

Wcześniej było troche płyt teraz przejściowo od miesiące Asrock dual vsta 775 Pt880

Windows XP SP2

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wszystko na tej płycie do tej pory było ok, aż od kilku dni robią sie krzaczki. Zainstalowałem na nowo windowsa, nic nie dało, wgrałem najnowszego biosa 2.50, nic nie dało, zainstalowałem stery pod chipset Pt880, nic nie dało. Wydaje mi sie że to nie wina nagrywarki i z nią wszystko w porządku ale kończą mi sie pomysły a może ktoś zna rozwiązanie albo miał podobny przypadek. Z góry dzięki

Edytowane przez ConfusioN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobną sytuację.I okazało się,że miałem coś z dyskiem konkretnie z jedną partycją.Obojętnie co nagrałem z niej miało błędy.Okazało się,że po usunięciu wszystkiego z tej partycji coś tam jeszcze było i zajmowało 7gb.Usuwałem tylko z niej pliki chyba nigdy nie formatowałem (ze 3 lata) no i nie dało się tego usunąć bo żaden program tam nic nie widział.Pomógł format tej partycji teraz nie mam błędów na płytach.Rozwaliłem kilkanaście płyt DVD wymieniłem bios w nagrywarce,czyściłem,zmniejszałem prędkosci i dopiero ten format pomógł.Nie mam pojęcia co tam był za syf.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi