rafal.k Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) POMUZCIE MI!!!!! mam powazny problem z moim komputerem i nie wiem jak sobie z tym poradzic i jaka jest tego przyczyna... wielu moich znajomych sie wypowiadalo na ten temat i kazdy mowil cos innego :/ a chodzi o to ze: 1. ciagle mi sie komputer resetuje bez zadnych przyczyn i w kazdym momencie to sie moze stac 2. jak sie resetuje to sie tez czesto zawiesza 3. resetuje sie i zawiesza jak gram w gry... nawet jak maja minimalne wymagania wogule nie wiem co mam robic i potrzebuje jakiejs rady dotyczacej tego co mam zrobic zeby sprawdzic przyczyne a w pudle mam: Pentium 4 2.4 GHz Radeon 9200 SE 256 RAM DDR Dysk 80 Gb A plyta to nie pamietam ale jak bedzie trzeba to zalatwie, jak ktos bedzie potrzebowal tej informacji i jak ktos bedzie potrzebowal jeszcze informacji jakis innych to pisac :) aha i jeszcze jedno nie znam sie na kompach wogole dlatego prosze o pisanie w miare latwym do rozszyfrowania jezykiem :) na zasilaczach sie nie znam dlatego podam wam inormacje jakie byly na zasilaczu napisane: EC MODEL: 300X1 i nizej: 300W a temperatura jest ok 26 stopni Z gory dziekuje za poswiecenie mi czasu i pozdrawiam :) P.S. jak mozecie to powiedzcie jak mam sprwdzic jaki mam zasilacz.... (juz wiem :) dzieki za info) Edytowane 13 Lutego 2007 przez rafal.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 stawiam na zasilacz.. jaki masz? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zasilacz (model, producent, moc) i temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 prawdopodobnie pentak tobie sie grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.k Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zasilacz (model, producent, moc) i temperatury. dzieki za info ale mam takie glupie pytanie: jak mam sprawdzic jaki mam zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 otworz obudowe. ta skrzyneczka u gory to zasilacz ;) spisz wszystkie dane. np 5v - 12a . itd ;) podaj tez producenta zasilacza i moc w WATach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Otworzyć obudowę i sprawdzić co pisze na naklejce na zasilaczu :mur: BTW1 - znowu się spóźniłem BTW2 - popracuj rafal.k trochę nad ortografią. Edytowane 13 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Moja diagnoza: urządzenie zasilaczopodobne typu Codegen/Megabajt albo wybuchnięte kondensatorki na płycie głównej. Sprawdź kondesnatory na płycie (wybuchnięte zaraz rozpoznasz) i/lub pożycz od kogoś porządny zasilacz Edytowane 13 Lutego 2007 przez Chemik4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal.k Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 stawiam na zasilacz.. jaki masz? ;) EC MODEL: 300X1 i ma 300 W Otworzyć obudowę i sprawdzić co pisze na naklejce na zasilaczu :mur: BTW1 - znowu się spóźniłem BTW2 - popracuj rafal.k trochę nad ortografią. EC MODEL: 300X1 i ma moc 300W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) No to masz winowajce, jest to cos zasilaczopodobne :mur: i poprostu wysiada -> wymien to zanim Ci wybuchnie Na allegro masz tanie Delty i Fortony Np.: http://www.allegro.pl/item163370282_350w_d...gwarancja_.html http://www.allegro.pl/item165183656_delta_...es_fvat_ss.html Edytowane 13 Lutego 2007 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...