Skocz do zawartości
RyPeR

podlaczenie tv pod tv-outa w radku 9000 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Pomyslalem sobie ze skoro mam tv-outa w moim radku to czemu ja ogladam filmy nadal na monitorze komputera :) i mysle sobie zeby podlaczyc pod telewizor, tylko teraz niewiem jaki kabel kupic, dostalem taki kruciutki kabel wyprowadzajacy od karty graficznej ( taki przypominajacy wtyczke Ps/2 ) noi na koncu jest czincz jakby :) and jaki kabel teraz kupic zeby to podlaczyc? Bo w tv tez mam czincza do podlaczania sygnalu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do karty graficznej z tv-out dostalem tylko chich wiedz na nic mi sie to nie przydalo. Kupilem sobie w sklepie elektronicznym kabelek(chyba za 15zł) z jednej strony ma wtyczke SCART (eurozłącze) a na drubim koncu kabelka mam 3 wtyczki 2 chinch {czincz} i jedna s-video (to co wyglada jak PS/2). Musialem sobie dokupic jeszcze rozgaleznik do wtyczki mini-jack na 2 chinche zeby jakos podlaczyc to do karty dzwiekowej (koszt przejscowki 3zł) No i tak mi wlasnie dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RyPeR, zalezy jakie masz wejscie w TV.

Jezeli masz jakis nowy TV to z pewnoscia jest svideo i wtedy kupujesz kabelek svideo-svideo. Jezeli masz w TV tylko chinche to chinch-svideo. Jezeli samo euro to euro-svideo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem tak jesli mas zten krotki kabelek z czinczem na koncu to wystarczy ze kupisz zwykły kabel przedłózke powiecmy z czinczami i najzyczajniej podłaczysz ...ale przez nigo jest spora strata jakosci jak juz było pisane ..ja np. mam podłczone prze kabel s-video musiłem tylko wyłamac ten plastikowy bolec ...bo kabel kupiłem zwykły ekranowy a koncowki s-video to jeszcze z rivy tnt 2 pro miałem i jest spoko...a jak mysliciue cz jest jakas strata jakosci na odcinku np, 12 m tyle mam do tv ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem tak jesli mas zten krotki kabelek z czinczem na koncu to wystarczy ze kupisz zwykły kabel przedłózke powiecmy z czinczami i najzyczajniej podłaczysz ...ale przez nigo jest spora strata jakosci jak juz było pisane ..ja np. mam podłczone prze kabel s-video musiłem tylko wyłamac ten plastikowy bolec ...bo kabel kupiłem zwykły ekranowy a koncowki s-video to jeszcze z rivy tnt 2 pro miałem i jest spoko...a jak mysliciue cz jest jakas strata jakosci na odcinku np, 12 m tyle mam do tv ??

ja mam pociagniete 20 metrow i praktycznie zadnej straty nie widze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...