Skocz do zawartości
piotralek

Jaka Grafika Pci Do 1024x768 32bit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję jakiejś grafiki na PCI do 1024x768 32bit żeby wyświetlała okienka w Windowsie, czasem żeby można było sobie jakiś film obejrzeć. Kartę z jaką ilością pamięci najlepiej szukać :?: 4mb, 8mb :?: Co polecacie :?:

dzięki z góry za wszelkie odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może "jakiś" Matrox z allegro ?

http://www.allegro.pl/item164019759_wyprze...arancja_fv.html

- z tym modelem akurat nie miałem do czynienia ... pierwszy lepszy jaki teraz znalazłem ...

Miałem kiedyś Ati rage 2 czy coś takiego na PCI - one maja też naprawdę dobre wyjście analogowe ( ale dopiszę : jest mało prawdopodobne aby było aż tak dobre jak w matrox )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle zdecydowanie 'pierwszy lepszy'... Jestes pewien ze cztery monitory to to o co tutaj chodzi? ;-) Nie? To za co placic 75 zl?

Z grafa odtwarzajaca filmy pod PCI bedzie kiepsko, wiekszosc ma problemy. Mozesz np matroxa millenium II 8 MB kupic - obraz fenomenalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Matroxa G450 pod PCI (taki jak w sigu, 16MB [8MB na monitor]) filmy chodzą wyśmienicie, jakość obrazu doskonała. Ale podczas odświerzania np. strony html widać iż karta robi to ciut wolniej niż ta druga z siga, więc 8MB to raczej minimum.

Oczywiście Matrox będzie najlepsiejszy.

EDIT:

Ale ja działam w wyższych rozdzielczościach (1280x960, 1600x1200), do rozdzielczości 1024x768 powinien wystarczyć MATROX Mystique 4MB na PCI - http://www.guru3d.com/review/mystique.html. Filmy powinny chodzić, jeśli oczywiście jest w miare mocny procesor.

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyle zdecydowanie 'pierwszy lepszy'... Jestes pewien ze cztery monitory to to o co tutaj chodzi? ;-) Nie? To za co placic 75 zl?

Z grafa odtwarzajaca filmy pod PCI bedzie kiepsko, wiekszosc ma problemy. Mozesz np matroxa millenium II 8 MB kupic - obraz fenomenalny.

To był przykład "poglądowy" :P - mówiłem że znaleziony na "szybkiego" .... oczywiście lepszym wyborem będzie coś pokroju np. 450.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi