MantisGhost Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 jedziemy odrazu mowie ze bedzie to wyczyn nie lada na wc chce przeznaczyc max 400 zl moj komp to mobo gigabyte nforce 4 ( nie bede sie rozpisywal bo po co) pentium 4 HT 3.0ghz gigabyte geforce 6600gt silent pipe II (tu sa schody) teraz tak potrzebuja schlodzic proca (HT-ki potwornie sie grzeja) schlodzik grafike ale bez odlaczania silent pipea II jak sie da to cos nalozyc sam nie wiem jak to zrobic schlodzic chipsen nforce 4 bo ten maly wiatraczek od gigabytea to mnie o bol glowy przyprawia tak buczy i na koniec schlodzic zasilacz ew. jak mi sie uda w wakacje zarobic duzo kaski (za granica :D) i bede mial z 4 tysiaki to bym potrzebowal cos takiego: chlodzenie na proca duo (quada sie nie opyla bo nic tego nie oblsuguje mam na mysli gry itp) chlodzeie na 2 karty graficzne w sli chlodzenie na zasilacz i ew chlodzenie na chipset mobo tego raczej nie bierzemy pod uwage bo marnie widze ze mi sie uda zarobic na tyle duzo zebym mogl sobie pozwolic praktycznie na nowy komp XD i WC tak wiec mam nadziej ze pomozecie granica jak wspnialem 400 zl narazie jade na eCiePeCie z jakas chlodnica nie od zestawu :/ i chlodzi mi tylko proca i zasilacz niestety geforce 6600 gt z silent pipem II jak sie pryzkro przekonalem nie wyrabia na nowych grach nastepuja sciny bo jest przegrzany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Przydatne linki: 1 2 3 4 5 Jak ma być tanio to szukaj części na allegro. Bloki w dobrym stanie mozna kupic nawet za 50% ceny. Na cpu - duży wybór (frosty, prisony, cuby, bloki z mcs...) Na gpu - np abadon - dzieki temu zamontujesz nawet wysokie radiatory na pamieciach. Chlodnica - coś pokroju bix2 dostaniesz juz za 100-120zł. 3 bloki + chlodnica i reszta komponentow i masz zestaw poniżej 400zł. Chłodzenie zasialcza? Odpuść sobie. Tematów takich jak twój było kilka, polecam je przeczytać. Rozwieją na pewno dużo wątpliwości.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) 1. Chlodzenie wodne bez zdejmowania silentpipe'a? :lol: powodzenia.. - po co? , mozna zdjac tak ze gwary sie nie straci - dobra opcja to zostawic pasywa, bedzie cisza - jak kupujesz jaki sprzet w przyszlosci to kto by sie przejmowal takim zabytkiem jak 6600gt 2. Chlodzenie wodne zasilacza - zapomnij, to bardzo trudne w realizacji, nie mialbys szans tego wykonac. Gotowe rozwiazania (zasilacze z wc) sa drogie i trudno dostepne. Generalnie lepiej juz brac pasywa, a najlepiej cos sprawnego i chlodzonego bardzo wolna i dobra 120stką. Pozostale kwestie - klasyczna budowa wc. Spokojnie znajdziesz na forum - jaka chlodnica (do ew sli raczej 3x120mm), bloczki najlepiej allegro, pompa itd - to wszystko jest w linkach i zostalo powiedziane juz milion razy. Edytowane 13 Lutego 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 chyba że : http://allegro.pl/item164927491_nowosc_mod...cichy_ac12.html :mur: , oczywiście nie bierz tej propozycji na poważnie Chlodzenie wodne zasilacza - zapomnij, to bardzo trudne w realizacji, nie mialbys szans tego wykonac. Gotowe rozwiazania (zasilacze z wc) sa drogie i trudno dostepne. Generalnie lepiej juz brac pasywa, a najlepiej cos sprawnego i chlodzonego bardzo wolna i dobra 120stką.da sie :D tylko co otrzymujemy zasilacz ktory bedzie za slaby dla 6600 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) no to dziwne bo mam zasilacz 350 W chlodzony woda dostalem z eCiePeCie :D i jakos geforce 6600 gt mi lazi a przydalo by sie jeszce schlodzic dyski twarde bo tez pierniki sie grzeja Edytowane 15 Lutego 2007 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Weź się nie ośmieszaj. To co masz nie zasługuje na miano zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...