Cinek91 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam! Mam problem z napedem DVD. Jest to Samsung DVD-RW SH-S182M. W ogole nie daje oznak zycia :blink: !! Nie widac go w biosie, nie widac go w windowsie, nawet nie chce sie wysunac. Szukalem juz w google ale nie znalazlem niczego co mogloby mi pomoc. Grzebalem juz w rejestrze, odinstalowywalem kontrolery IDE w menedzerze urzadzen i nic. Naped jest na 99% sprawny. Mysle ze problem lezy w tym ze bawilem sie programem StarForce Nightmare . Boje sie ze nie obejdzie sie bez formata... :/ :sad: . Z gory dzieki za pomoc. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Sprawdzałeś po prostu czy sie molex nie wypiął? :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Sprawdź nagryware w innym systemie albo na innym kompie . Tym starforcem chyba raczej nie uszkodziłeś firmware nagrywarki . Jak się bawisz w takie cuda , wcześniej wykonaj kopie windows albo przynajmniej kopie rejestrów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Jak nie widac go w biosie ani nawet nie chce sie wysunac to format raczej nic nie da. Wyglada to na uszkodzony firmware nic innego mi do glowy nie przychodzi. Edytowane 14 Lutego 2007 przez rbtck1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Spróbuj ją przeflashować od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek91 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Sorry za falszywy alarm ;P. Dalem mu odpoczac- wylaczylem kompa na godzinke i juz wszystko jest OK. Nie wiem co to bylo... :/. Dziwne... ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Sprawdź wtyczkę zasilającą molex (to ta z czerwonym, żółtym i czarnymi kabelkami). Prawdopodobnie nie jest dociśnięta do końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...