Skocz do zawartości
PACO

Temp xp1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim chcialbym sie dowiedziec jaka macie temperature na

xp1700+ krecony na xp2400+ i na jakim wentylu

bo ja mam 46C niewiem czy to za dozo i chcialbym zmenic wentyl a niewiem na jaki interesuje mnie tez temp na WC :?:

Z gory dziekuje wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jordi23 dodaj se z 5*C-7*C nasze epoxy klamia jak wiekszosc nowych plyt. pomysl przy 1.9v zeby temp wynosila 44 stopnie w stress 8O u mnie jest w/g epoxa 35-37 iddle w stres 40*C to max co narazie zaontowalem (czyli bedzie jakies 40-42 iddle 45*C stress)

Co do wypowiedzi PACO to nie wiemy czy temp. 46*C to jest temp. w stresie czy w iddle. Jesli w stresie to nic nie wymieniaj no chyba ze masz nadmiar gotowki :) a jesli temp. w stresie przekracza ci 50*C to powinienes pomyslec nad lepszym chlodzeniem. Aha na jakim vcore jedziesz????

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja swojego t-breda puscilem na 11,5x166 i mam na plycie msi w biosie zawsze temp 5 stopni mniej niz w programie w windowsie . znaczy robie jakis ostry test i mam pokazana w winie temp nie wieksza niz 51 st. wylaczam szybko kompa wlaze do biosu a tam 46-47 eeeeeee.......programy tak klamia czy proc tak szybko stygnie :?: temp w budzie to jakies 34 stopnie :( mam 2 wiatraki :( a tu taka lipa (aha chodza na 12V) moze to moj wentyl cos nie tak mam ttc-t5d, czy jakos tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

programy klamia :D i to nadodatek te programy od MSI tylko klamia :D zainstaluj speedfana, on odczyty z biosu bierze i mowi prawde (no prawie :D moze 1-2*C roznicy :D)

o to nie wiedzialem ze one tak klamia jak tak to zaraz zaistaluje tego speedfana THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja swojego t-breda puscilem na 11,5x166 i mam na plycie msi w biosie zawsze temp 5 stopni mniej niz w programie w windowsie . znaczy robie jakis ostry test i mam pokazana w winie temp nie wieksza niz 51 st. wylaczam szybko kompa wlaze do biosu a tam 46-47 eeeeeee.......programy tak klamia czy proc tak szybko stygnie :?: temp w budzie to jakies 34 stopnie :( mam 2 wiatraki :( a tu taka lipa (aha chodza na 12V) moze to moj wentyl cos nie tak mam ttc-t5d, czy jakos tak :)

tez mam d5tb a temp. max to 46*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w podpisie normal 37-39  stress do  44

Vocano 7+ na low

jaką pasta masz przesmarowanego proca?? bo u mnie na V7+ i na procu 2Ghz mam temp 46 w stresie na medium :cry: Jak przeczytałem Twój post to sie troche zmartwiłem że mam coś nie tak... Też bym chciał na low... by tak nie buczał... AA i obudowę mam otwartą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w podpisie normal 37-39  stress do  44

Vocano 7+ na low

jaką pasta masz przesmarowanego proca?? bo u mnie na V7+ i na procu 2Ghz mam temp 46 w stresie na medium :cry: Jak przeczytałem Twój post to sie troche zmartwiłem że mam coś nie tak... Też bym chciał na low... by tak nie buczał... AA i obudowę mam otwartą...
???

a to jest 0,13 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...