.user Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Po złożeniu nowego komputera mam denerwujący problem. Mianowicie przy graniu w Enemy Territory dostaję dziwne zwiechy (na ogół co jakies 10-20 minut bądź gdy mapa się kończy), wygląda to tak, że komputer staje na jakieś 10-15 sekund, jest jakby taki prześwit do Windowsa (taki komunikat) i gra rusza normalnie. Próbowałem zmieniac stery z Omeg na Catalysty ale nic to nie zmienilo, 3dMarki przelatują bez błędu. Z góry dzieki za pomoc. Edytowane 13 Lutego 2007 przez .user Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Hm skoro w innych grach działa ok ,to może jednak zainstaluj jakieś inne sterowniki. Próbowałeś jakieś starsze 4.xx ? VPU resetuje kartę ,bo coś jest nie tak. Karta się grzeje ? Zawsze możesz wyłączyć VPU Recovery z poziomu sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Tzn. w inne gry nie gram tylko wspominalem o tych 3dmarkach. Stery nie wiem czy cos zmienia skoro instalowałem juz dwa rózne :< Jak sprawdzic czy karcie nie jest za ciepło ? Chociaz w budzie jest zimno, a Radek ma standardowe aktywne chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 po 1 tu masz temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196278 po 2 wyjmij kartę i zobacz czy chłodzenie dotyka rdzenia, czy nie jest ukruszony i czy jest pasta po 3 sprawdź temperaturę palcem po 4 wyłącz w sterownikach vpu recovery (po upewnieniu się że wszystko z rdzeniem i chłodzeniem jest ok) po 5 módl sie żeby Orgiusz nie dał Ci urlopu za tysięczne pytanie dotyczące 9600itp które nie jest napisane w temacie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam Mam problem z moim Radeonem 9600pro (saphire). Ostatnio zmodernizowałem komputer (nowa płyta pod socket 939 oraz procesor sempron 3000+). Problem polega na tym, że w czasie gry w Wolfenstein Enemy Territory co jakiś czas zawiesza się komputer (obraz staje, przestaje reagować cokolwiek, konieczny twardy restart). Próbowałem już chyba kazdych ustawień w Biosie i w Windowsie w opcjach karty graficznej, ale z nikłym rezultatem. Kilka raz przeinstalowywałem system ale i to nic nie dało. Swój problem nawet opisałem na stronie poświęconej tej grze tutaj ale i tam nic nie wskurali. Zawieszki zdażają się po 2 minutach grania, po 20 minutach bądź po 2 godzinach grania. Kompletnie bez sensu. Karta się nie przegrzewa bo obudowa jest otwarta a na niej założony jest Zalman (taki jak w sigu). Nawet zapuszczałem na całą noc prime95 i 3dmarka 2003. Ale żadnych błędów ani zawieszeń nie było. :sad: :sad: :sad: Co począć?? Płyta Gigabyte Ga-K8NSC Procesor Sempron s939 3000+ Radeon 9600pro Pamięci Hynix 2x256MB Dysk Samsung 80 GB Windows xp + sp2 Najnowsze stery od grafiki Ehm, widze ze to powazniejszy problem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...