Skocz do zawartości
Arael

Geil Dual Ultra 2x 1gb Ddr2 667mhz 3-4-4-8 [gx22gb5300sdc]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) Szukałem dobrych pamięci do O/C, które poszłyby na 1000, albo i ponad 1066MHz DDR. Priorytetem było założenie, że nie warto przepłacać za kilkuprocentową różnicę wydajności przy >1000MHz i niskich timingach, a zamiast tego po prostu znaleźć cokolwiek, co pójdzie przy FSB >=500MHz i 1:1 z prockiem. No i natknąłem się na test nowych modułów GeIL Ultra. Oto link:

http://www.hwupgrade.com/articles/memory/1...mparison_4.html

Można je dostać nawet poniżej 740zł (!). Są szanse, że bazują one na kostkach Micron D9GMH, przy czym kręcą się lepiej niż GoodRAM, może dzięki lepszemu PCB (a przynajmniej jest taka plotka, że GR ma złe PCB ograniczające Microny). Pamięci te można w ramach gwarancji zasilać napięciem do 2.4V, co brzmi dobrze, pod warunkiem że do kompa 24/7 zrobią 500MHz choćby i z dużymi timingami, ale na 2.2V, heh. Nie wiem nic więcej, nic o rozrzucie O/C, czy te w Polsce chodzą jak pod linkiem, nic. Jeśli więc ktoś wie coś więcej, to bardzo proszę o info, bo mam straszną ochotę je kupić, licząc na bardzo dobre rezultaty O/C :)

Edytowane przez Arael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi