Skocz do zawartości
schakal

Maly Problem Z Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Posiadam od pewnego czasu głośniki Creative Gigaworks Progamer 5.1 G500 + SB Audigy.

Problem, który z nimi mam to "buczenie". Sprawa wygląda tak: wyłączam komputer na noc, wyłączam pilotem głośniki, jak już jest cichutko to z subwoofera słychać dobiegające ciche "buczenie" :mur: . Odgłos ten ustaje po wyłączeniu pstryczkiem zasilania (z tyłu woofera). W sumie niby nic ale wkurza mnie to strasznie.

Help! Jak się pozbyć tego odgłosu. Może coś jest w nich uszkodzone i na gwarancję je oddać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem z moimi z-55oo. Problem polega na tym, ze inne zestawy na ogol maja bardzo maly wzmacniacz i glosnik niskotonowy. Gigaworksy oraz z-55oo maja duzy jednak producenci tacy jak Creative czy Logitech maja to gdzies, ja jestem obecnie w fazie szukania elektronika, ktory zrobi kilka poprawek:

Da się. Ale jeśli zamierzasz się wybrać do takiego elektronika co jeszcze wymaga abyś mu sam powiedział co masz mu tam zamontować to lepiej zmien specjalistę. Po prostu poszukaj gościa który od razu "zajarzy" o co chodzi to przynajmniej będziesz miał pewność że Ci bardziej zestawu nie spier....

Generallnie potrzeba dorzucić kilka dławików i filtrów przepięciowych jeszcze na stronę pierwotną trafo a także nie zaszkodzi i na wtórną. Może jakiś ekran na elektronikę dodatkowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po to zakładam nowy, że mnie przebrnięcie przez ten temat zajęło ze 20 min ... i niczego się nie dowiedziałem.

Powiedzmy że zakładam dla potomnych.

Buczą nie głośniki, ale transformator który jest w subie. Mam to samo.

Może pomogło by zalanie go jakąś żywicą, ale elektronikiem nie jestem. Nie przeszkadza mi to na tyle, żeby odsyłać 20kilogramową paczkę do sklepu, ani otwierac suba i utracic gwarancję.

Ale jeśli znajdziesz dobry sposób na pozbycie się tego odgłosu daj znać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi