reyden Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam Od jakiegos czasu mam problem z uploadem w przeglądarce - maxymalnie co uda mi się osiągnąć to 5 kB/s - czy to za pomocą stronek do testowania transferu czy to z pomocą serwerów typu RapidShare czy SendSpace - zawsze wysyła z max. 5 kB/s . Co najlepsze Torrent czy Emule wysyłają z prędkością ~ 20 kb/s ( tai mamy upload ustawiony w LAN-ie ) . Tylko przeglądarki tak świrują - nie ważne czy FF czy IE , nawet system reinstalowałem i dalej to samo . To samo się dzieje pod Linuxem startującym z CD ( konkretnie CDlinux mały ) , tam też FF ma max. 5 kB/s uploadu . Ustawiłem uTorrenta na port 80 i chodził normalnie - up w okolicach 20 kB/s . CfosSpeed i serwer proxy ( w3cache.icm.edu.pl ) też nie pomagają , CFS wręcz obniża DL ( a ten jest wysoki - > 1Mbit/s przy łączy 2,3 Mbit/s ) . Raz myślałem że karta sieciowa (realtek ) albo hub juz dogorywają ale skoro torrent chodzi ładnie , to chyba nie ich wina . Utorrent akurat teraz wysyła z 19,4 kB/s Co może przyczyną takiego stanu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 uszkodzony gdzies w sieci switch... u mnie w sieci mialem kiedy spodobny problem, ze 2 tygodnie sie z tym meczyli;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...