koldyka Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Pisalem juz o tym w temacie baaardzo dziwny problem z 8RDA+ ale dyskusja zboczyla z kursu i dalej mam problem :cry: Wtedy myslalem ze to przez mobo, ale teraz na 99% to nagrywara (GCE-8160B - 16x10x40). Przeinstalowalem winde i jest to samo. Regularnie co 6-7 minut jest zwiech (nie bsod, tylko ekran zamiera), a najsmieszniejsze jest to, ze kiedy wsuwam i wysuwam tacke na chwile sie odwiesza :lol: Probowalem roznie ja podpinac i ciagle to samo. Tasma jest dobra bo drugi naped-dvd dziala. Mysle teraz o wgraniu nowszego firmware, bo mam 1.02 a najnowszy to 2.01 tylko ze biosa nagrywarki nigdy nie flashowalem a nie chce jej popsuc calkowicie. Tylko czy to cos da :?: W instrukcji podaja, ze nagryw powinna isc na PIO-4 (i tak mam ustawione w biosie) ale w tabelce ktora leci jak komp startuje jest DMA-2, to samo dotyczny dvd. Chyba powinno byc napisane PIO-4 tak mialem na starej mobo. Czy stery nForce moga powodowac jakis konflikt z nagryw :?: Czy ktokolwiek ma jakis pomysl :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 mam lg x12 i mam podobny objaw przy nagrywaniu x4. nie zawiesza sie system, ale na ulamek sekundy zamiera co jakis czas. co do flashu biosu, to dziecinnie proste (powinno byc w ten sam sposob dla obu modeli). sciagasz plik, uruchamiasz, on formatuje dyskietke i tworzy startowa. uruchamiasz z niej komputer i samo sie wszystko robi, nawet chyba nie musisz enter wcisnac ;) sprobuj koniecznie. Moja tez idzie na dma2 Multiword, a w biosie podaje pio4, to nie w tym problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Pisalem juz o tym w temacie baaardzo dziwny problem z 8RDA+ ale dyskusja zboczyla z kursu i dalej mam problem :cry: Wtedy myslalem ze to przez mobo, ale teraz na 99% to nagrywara (GCE-8160B - 16x10x40). Przeinstalowalem winde i jest to samo. Regularnie co 6-7 minut jest zwiech (nie bsod, tylko ekran zamiera), a najsmieszniejsze jest to, ze kiedy wsuwam i wysuwam tacke na chwile sie odwiesza :lol: Probowalem roznie ja podpinac i ciagle to samo. Tasma jest dobra bo drugi naped-dvd dziala. Mysle teraz o wgraniu nowszego firmware, bo mam 1.02 a najnowszy to 2.01 tylko ze biosa nagrywarki nigdy nie flashowalem a nie chce jej popsuc calkowicie. Tylko czy to cos da :?: W instrukcji podaja, ze nagryw powinna isc na PIO-4 (i tak mam ustawione w biosie) ale w tabelce ktora leci jak komp startuje jest DMA-2, to samo dotyczny dvd. Chyba powinno byc napisane PIO-4 tak mialem na starej mobo. Czy stery nForce moga powodowac jakis konflikt z nagryw :?: Czy ktokolwiek ma jakis pomysl :?: mialem to samo tyle ze do dzisiaj :D cd-rw nie chcial mi wogole nagrywac ,ale odinstalowalem stery Nforce (2.03) zainstalowalem jeszcze raz tylko bez IDE SW (czy cos takiego - to cacko bez WHQL) no i chodzi , mozna bylo tez to zauwazyc w systemie -wszystkie urzazenia (hdd,dvd byly SCSI) no ale teraz juz jest spox :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...