Skocz do zawartości
djsaint

Program Wykonał Niedozwoloną Operację.....

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem od paru miesięcy. Co jakiś czas (pare dni), najczęściej gdy komp nie jest wyłączany przez dłuższy czas, przy próbie uruchomienia jakiegokolwiek programu Windows zamyka go i wywala komunikat "Program wykonał niedozwoloną operację.... ". Może ktoś spotkał się z czymś takim? Dodam tylko, że występuje to cały czas niezależnie od konfiguracji kompa. Teraz właśnie zmieniałem sprzęt i występowało to na wszystkich konfiguracjach:

1. AXP-M + Epox 8rda+ + 2x512 Hynix d43)

2. C2D+ Asrock 775Dual-VSTA + 2x512 Hynix d43

3. C2D+ Asrock 775Dual-VSTA + Twinmos DDR2 800

4. Konfig z siga

Generalnie więc kwestię sprzętu można chyba wykluczyć, może poza peryferiami...

Po reinstalce Windy jest to samo.

Macie może jakieś pomysły jak wytropić przyczynę tego problemu?

Edytowane przez djsaint

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok troszkę pokręciłem z tym komunikatem.... tak to jest kiedy człowieka krew zalewa..

Wygląda to mianowicie tak:

Dołączona grafika

Z tym, że uruchomienie jakiegokolwiek jeszcze programu (choć czasem jakiś i owszem, się uruchomi) kończy się takim samym komunikatem, dotyczącym programu który chcę uruchomić. System na bieżąco łatany, firewall działa (wcześniej Kerio, teraz firewall od NV), antywir też non-stop włączony (wcześniej Kaspersky, teraz Active Virus Shield- nomen omen powered by Kaspersky). Skanowałen nawet online MKSem i nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi