Skocz do zawartości
Dr@GuN

Myszka Z Ps2 Na Usb/com Byle Chodziła... :)

Rekomendowane odpowiedzi

hej , mam problema , kupiłem płytę niby super i wogóle , miał być komp niskobudżetowy , tylko jest problem , koleś coś się gibną i mi dał z rozwalonym portem ps2 <sciana> kase oddał częściowo wzamian (mniejszy wydatek wiadomo lepiej dla mnie :) ) no więc chcę tam dać myszkę na port com albo usb , wie ktoś jak przerobic jakiegoś starego szaraka ? mam trochę myszek w zapasie i wolał bym na usb żeby był , na com mam jedną narazie nie za wygodna jest , o kupywaniu nie ma mowy z 2 powodów , kasa i chęć zrobienia "czegoś" :) no więc jak by ktoś miał jakiś schemacik to poproszę :) B-)

ps. coś takiego bym najchętniej uzyskał , mianowicie tylko dla myszki najlepiej :) http://allegro.pl/item165500615_2r1_adapte...2_2x_f_vat.html

Edytowane przez Dr@GuN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieję ze umiesz programować mikrokontrolery, lub masz kasę na zakup scalaka konwertującego ps2 na USB, który jeśli jest w tym czymś... to kosztuje zapewne 2x więcej niż gotowe urządzenie :) i będziesz go musiał ściągać z taiwanu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieję ze umiesz programować mikrokontrolery, lub masz kasę na zakup scalaka konwertującego ps2 na USB, który jeśli jest w tym czymś... to kosztuje zapewne 2x więcej niż gotowe urządzenie i będziesz go musiał ściągać z taiwanu

jednym słowem FAJNIE .....<sciana> a miało być tak pięknie ...no nic posiedzę na myszce na ps2 pewnie narazie , a wie może ktoś jak to jest z sygnałami z przejściówek z ps2 na com ? bo mam 2 i żadna nie chce chulać :? słyszałem że to musi być przejściówka od tej myszki konkretnie , ale co to za rozkład sygnałów jest inny czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samodzielnie to troche problematyczne trzeba by miec dostep do hotera ;] lutownica ciezko ale sa i tacy magicy ;) co to za problem wolny port :P czasami nawet w elektronikach mozna je spotkac a jak nie to po prostu idziesz do serwisu komputerowego albo elektronicznego i tam czesto sprzedaja rozne padaki :)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami nawet w elektronikach mozna je spotkac a jak nie to po prostu idziesz do serwisu komputerowego albo elektronicznego i tam czesto sprzedaja rozne padaki

mieszkam w takiej wiosce że nic nie dostanę....może w przyszłości ... narazie zalezy mi żeby myszka była na coś innego niż ps2 <sciana> co jest z tymi przejściówkami z ps2 na com <sciana> ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszkam w takiej wiosce że nic nie dostanę....może w przyszłości ... narazie zalezy mi żeby myszka była na coś innego niż ps2 <sciana> co jest z tymi przejściówkami z ps2 na com <sciana> ?

Możesz zbudować sobie przejściówke ps2 -> com http://www.technick.net/public/code/cp_dpa...nadamou_ps2_ser

niby proste, ale problem polega na tym że port com różni się od ps2 poziomami napięć oraz protokołami transmisji. Czyli trzeba mieć myszke tzw. "combo" która obsługuje oba porty.

Edytowane przez Kris090

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi