Dr@GuN Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) hej , mam problema , kupiłem płytę niby super i wogóle , miał być komp niskobudżetowy , tylko jest problem , koleś coś się gibną i mi dał z rozwalonym portem ps2 <sciana> kase oddał częściowo wzamian (mniejszy wydatek wiadomo lepiej dla mnie :) ) no więc chcę tam dać myszkę na port com albo usb , wie ktoś jak przerobic jakiegoś starego szaraka ? mam trochę myszek w zapasie i wolał bym na usb żeby był , na com mam jedną narazie nie za wygodna jest , o kupywaniu nie ma mowy z 2 powodów , kasa i chęć zrobienia "czegoś" :) no więc jak by ktoś miał jakiś schemacik to poproszę :) B-) ps. coś takiego bym najchętniej uzyskał , mianowicie tylko dla myszki najlepiej :) http://allegro.pl/item165500615_2r1_adapte...2_2x_f_vat.html Edytowane 14 Lutego 2007 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 jak masz normalną mysz na ps2 i ci działa to kup tylko przejściówkę ps2>usb i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 koszt przejsciowki to jakies 15-20zl lepiej sie oplaca jakas nowa myszke sobie sprawic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 panowie ! ale kcem sam se taką zrobić !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 mam nadzieję ze umiesz programować mikrokontrolery, lub masz kasę na zakup scalaka konwertującego ps2 na USB, który jeśli jest w tym czymś... to kosztuje zapewne 2x więcej niż gotowe urządzenie :) i będziesz go musiał ściągać z taiwanu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 mam nadzieję ze umiesz programować mikrokontrolery, lub masz kasę na zakup scalaka konwertującego ps2 na USB, który jeśli jest w tym czymś... to kosztuje zapewne 2x więcej niż gotowe urządzenie i będziesz go musiał ściągać z taiwanu jednym słowem FAJNIE .....<sciana> a miało być tak pięknie ...no nic posiedzę na myszce na ps2 pewnie narazie , a wie może ktoś jak to jest z sygnałami z przejściówek z ps2 na com ? bo mam 2 i żadna nie chce chulać :? słyszałem że to musi być przejściówka od tej myszki konkretnie , ale co to za rozkład sygnałów jest inny czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a takie bardzo glupie pytanie nie wpadles na to by wymienic ten rozwalony port na inny ? znaczy sie przelutowac go ? (oczywiscie nie samodzielnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (oczywiscie nie samodzielnie)gdybym miał wolny porcik to bym przelutował.... :) ale nie mam i nie chce mi się nic kupować , a myszka odrazu by do laptopa była ...bo tez nie zawsze tam działa port ps2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) samodzielnie to troche problematyczne trzeba by miec dostep do hotera ;] lutownica ciezko ale sa i tacy magicy ;) co to za problem wolny port :P czasami nawet w elektronikach mozna je spotkac a jak nie to po prostu idziesz do serwisu komputerowego albo elektronicznego i tam czesto sprzedaja rozne padaki :) Edytowane 15 Lutego 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 czasami nawet w elektronikach mozna je spotkac a jak nie to po prostu idziesz do serwisu komputerowego albo elektronicznego i tam czesto sprzedaja rozne padakimieszkam w takiej wiosce że nic nie dostanę....może w przyszłości ... narazie zalezy mi żeby myszka była na coś innego niż ps2 <sciana> co jest z tymi przejściówkami z ps2 na com <sciana> ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris090 Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 (edytowane) mieszkam w takiej wiosce że nic nie dostanę....może w przyszłości ... narazie zalezy mi żeby myszka była na coś innego niż ps2 <sciana> co jest z tymi przejściówkami z ps2 na com <sciana> ? Możesz zbudować sobie przejściówke ps2 -> com http://www.technick.net/public/code/cp_dpa...nadamou_ps2_ser niby proste, ale problem polega na tym że port com różni się od ps2 poziomami napięć oraz protokołami transmisji. Czyli trzeba mieć myszke tzw. "combo" która obsługuje oba porty. Edytowane 24 Lutego 2007 przez Kris090 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Czyli trzeba mieć myszke tzw. "combo" która obsługuje oba porty.i tu pies jest pogrzebany :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...