BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Sprzęt w sygnaturce. Problem w tym że w grach są freezy i resety, a proc i memki 100% stabilne. 3DMArki przechodzi bez mgnienia okiem. Podejrzewam WDC 800JB że coś niedomaga. Jak myślicie, czy to możliwe, czy jednak grafika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 A jak odpuscisz z taktowan?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Było tak samo. Właśnie dlatego mnie to gnębi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 A reinstalka systemu nie pomogla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Nie pomaga. Wgrałem nowy bios w razie czego nawet do mobo. WTF? Z tego co mogę powiedzieć zostaje tylko HDD, proc albo grafa. Z tym że proc i grafa były katowane i nic. Nie wiem co jest. Update: W grach pod DX 7/ DX 8 można sobie grać ile dusza zapragnie. W grach pod DX9 lipa. Ciągłe freezy i restarty. Pomoże ktoś co to może być? Edytowane 14 Lutego 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Freez od dysku raczej odpada. Zainstalowany najnowszy DX 9 ? Teraz M$ co parę miesięcy wypuszcza updaty dx 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie ma nowszego jak 9.0c który mam. Update: Karta się wiesza na 3Dmarku 2005. 3Dmarkiem 2003 mogę katować do woli i nic. :blink: Karta nigdy nie była podkręcana. To samo po zmianie driverów z najnowszych whql na NGO opimized. Czyżby grafa uszkodzona czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Odkręć GPU o jakieś 50-60Mhz i zobaczy czy dalej się wiesza. Jak tak to możliwe, że jest walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Czy ta grafa nie jest chłodzona pasywnie? IMHO coś z nią nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Na chłodzeniu pasywnym (fabrycznym) jak i po założeniu bloczka dalej to samo. Odkręcanie zagarów GPU i pamięci nie pomaga. W poniedziałek pewni pójdzie do proline na gwarancję o ile zdołam zetrzeć z jajka i chłodzenia CLP, jak myślicie, przejmować się tym, czy zostawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Przekladka na drugi slot? Zmiana na x8? Podniesienie taktow portu? :P I jestes w 100% pewien ze cala reszta jest stabilna jak skala? :wink: Mogles skrobnac to w przylepionym... A mnie juz nie chce sie poprawiac gdzie-i-jak-ma-byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Popróbuję tego do poniedziałku, sorry, nie wiedziałem gdzie to napisać. Ale i tak powinno przecież chodzić. Normalnie mi witki opadywują. Karta za 500zł a tu takie jaja. Wygląda to tak, jakby GPU miało zwalone jakieś jednostki co odpowiadają za rendering pod DX9. Pierwszy taki przypadek mam w życiu. dziwne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 konflik z mobo, ale stawiam na sterowniki, mialem kiedys cos podobnego z programami do podkrecania karty (byl jakis konflikt ale po jakism dluzszym czasie od instalacji i uzywania tych programow sie problem pojawil) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Na chłodzeniu pasywnym (fabrycznym) jak i po założeniu bloczka dalej to samo. Odkręcanie zagarów GPU i pamięci nie pomaga. W poniedziałek pewni pójdzie do proline na gwarancję o ile zdołam zetrzeć z jajka i chłodzenia CLP, jak myślicie, przejmować się tym, czy zostawić? Przejmować się! Serwis Proline to najgorsze co mogło Cię spotkać! Być może już na starcie zaproponują Ci poserwisową używkę, najprawdopodobniej nieco gorszą od Twojej, o czym zupełnie nieprzypadkowo zapomną Cię poinformować. Jeżeli nie będą mieli takiej na stanie dostaniesz taką później, po okresie serwisowania (21 dni roboczych) lub nie stwierdzą żadnej usterki, ale i tak oddadzą Ci inny egzemplarz karty o gorszych ofkoz parametrach. Chyba, że ich serwisman to Twój serdeczny przyjaciel, wtedy to co napisałem Ciebie nie dotyczy. Jeżeli jednak tak to nie omieszkaj obfotografować i oznakować karty, którą oddajesz do serwisu. Pozdrawiam Klient serwisu Proline Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Spiszę z niej numer seryjny i każę go napisać na druku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Spiszę z niej numer seryjny i każę go napisać na druku.A próbowałeś ją odpalić na innym komputerze? Tak, żeby wyeliminować winę sterowników itp. Bo jak na uszkodzenie karty to wydaje się mocno nietypowe. IMHO najpierw trzeba upewnić się na 99.99%, że to nie wina softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 To na pewno nie wina softu, bo miałem reinstalkę windy jak zmieniałem mobo z Asrocka na DFI. Poza tym miałem 3 różne drivery i dalej to samo. Poza tym jak uruchomię dxdiag i zapuszę test 3D, to ten sześcian nie wygląda jak sześcian. Co dziwne karta nie zawiesza się na samej próbie renderingu w aplikacjach DX 9 tylko po kilku, kilkunastu sekundach. W grach typu DX7/DX8 można spokojnie sobie pograć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Dziwny foch sprzetowy [; Kolejna sprawa do archiwum F [; Zgrywales oryginalny BIOS i podmieniales na jakis modyfikowany? I moze znajdziesz odpowiedz w temacie forchow serii 6xxx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Benito miałem coś podobnego z R9550, w grach z DX9, freezy, resety i inne świństwa, a po jakimś czasie na stock zaczęła walić artami ;] Poszła na gware i przysłali 9600Pro B-) Edytowane 15 Lutego 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Update. Grafa poszła na gwarę. Teraz zastępczo mam S3 trio 2MB PCI (nie express). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 W poniedziałek pewni pójdzie do proline na gwarancję o ile zdołam zetrzeć z jajka i chłodzenia CLP, jak myślicie, przejmować się tym, czy zostawić? Polecam to zrobic dokladnie...Aby nie bylo zadnego sladu i nie dla Proline a GG...ale juz pewnie po ptokach. Przejmować się! Serwis Proline to najgorsze co mogło Cię spotkać! Być może już na starcie zaproponują Ci poserwisową używkę, najprawdopodobniej nieco gorszą od Twojej, o czym zupełnie nieprzypadkowo zapomną Cię poinformować. Jeżeli nie będą mieli takiej na stanie dostaniesz taką później, po okresie serwisowania (21 dni roboczych) lub nie stwierdzą żadnej usterki, ale i tak oddadzą Ci inny egzemplarz karty o gorszych ofkoz parametrach. Chyba, że ich serwisman to Twój serdeczny przyjaciel, wtedy to co napisałem Ciebie nie dotyczy. Jeżeli jednak tak to nie omieszkaj obfotografować i oznakować karty, którą oddajesz do serwisu. Jedno ale. Proline robi waly , ale nie serwis...bo sprzet idzie do producenta. W przypadku Benita jego grafa idzie na serwis ESM czyli glownego GG we Wroclawiu a tam sie tym zajma. Oddziel 2 sprawy : podejscie i olewanie ludzie przez Proline a serwisy glowne danego producenta. Nie zaproponuja mu gorszej lub innej bo o tym decyduje Gigabyte , a ten ja albo naprawi albo da z bufora , jak kazdy producent Update. Grafa poszła na gwarę. Teraz zastępczo mam S3 trio 2MB PCI (nie express).Jak ci przyjdzie...kaz ja sobie przetestowac w sklepie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) Polecam to zrobic dokladnie...Aby nie bylo zadnego sladu i nie dla Proline a GG...ale juz pewnie po ptokach. Jedno ale. Proline robi waly , ale nie serwis...bo sprzet idzie do producenta. W przypadku Benita jego grafa idzie na serwis ESM czyli glownego GG we Wroclawiu a tam sie tym zajma. Oddziel 2 sprawy : podejscie i olewanie ludzie przez Proline a serwisy glowne danego producenta. Nie zaproponuja mu gorszej lub innej bo o tym decyduje Gigabyte , a ten ja albo naprawi albo da z bufora , jak kazdy producent Jak ci przyjdzie...kaz ja sobie przetestowac w sklepie... Nie wiem jakie TY masz doświadczenia, ale ja... 1. Na wymianie gwarancyjnej zamiast sprawnej dostałem płytę z uszkodzonym wyjściem głównym dźwięku. 2. Jak tą uszkodzoną wymieniałem, gość w serwisie mówił, że dopóki wymieniam na ten sam model to gwarancja liczy się od zakupu, a dopiero w wypadku na inny od nowa. A tak naprawdę to jest tak jak serwisantowi się uwidzi, bo jeśli nie ma do sprzętu gwarancji producenta to warunków gwarancji od Proline nie wydębisz! A przy odbiorze ten sam serwisant nic nie mówiąc, dał mi inny (nowszy) model oczywiście bez nowej gwarancji i bez sterowników do elementów różniących te płyty. 3. Przy kolejnym zakupie niby przypadkowo zapomniano do nagrywarki LG dać mi płytkę z Nero. Jak się upomniałem do dostałem, ale przypadek to nie był. Cokolwiek byś nie twierdził, ja zawsze będe lojalnie przed nimi przestrzegał, bo kantują klientów ile wlezie! Edytowane 19 Lutego 2007 przez wheelerfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Spokojnie, chłopaki ze sklepu są po tej samej szkole co ja, jakoś się dogadamy. Od nich dostałęm na razie tego S3, o dziwo jest szybszy niż ATI mach 64 co miałem w zapasie o ile tu można w ogóle mówić o prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Bitte, keine offtopicen... Sklepy sprzedawcy serwis to chyba nie karty graficzne? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 raczej to wina sprzetowa, zreszta okaze sie jak karta wroci ;) mialem podobnie, w dx9 pomagalo wylaczenie jednego verteksu. tylko ze problem wystepowal w jednej konkretnej grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 @ Benito Czy karta już do Ciebie wróciła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Twój przypadek to pikuś , ja miałem lepszy .karta za 2,5k prawie i co [gluteus maximus]...przechodziła marki bez problemu..a w grach się wywalała.....dwa tygonie kombinowałem co jest .... a ona poprosu w AA się sypała :) .A marki puszczałem na default.Dopiero jak dałem im 1280 i AAx8 i zapętliłem to się wywalała.. 6 tygodni czekałem ....no ale już mam nowego i jest miodzio.nawet w serwisie nie mogli dojsc co jest bo marki puszczali na default i wszystko chodziło i stwierdzili ze ok jest , dopiero jak im powiedziałem aby AA włączyli to padła....poleciała na Taiwan do producenta i zaraz dali nojke.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Update. Grafa poszła na gwarę. Teraz zastępczo mam S3 trio 2MB PCI (nie express). I dobrze u mnie, wlasciwie u siostry bylo wynikiem padnietych pamieci na grafice. Dobrze jak masz jakichs znajomych ktorzy siedza w sprzecie komputerowym i jest wszystko na podmianke. U mnie wlasnie tak wytypowalismy grafike, wsadzajac taka sama tylko innej firmy i wszystko zaczelo dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Grafa wróciła naprawiona. Działa ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Grafa wróciła naprawiona. Działa ok.A wiadomo, co było naprawiane?? Rozumiem, że to ten sam egzemplarz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...