dobo90 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Panowie powiedzcie cos na temat tych pamieci Corsair Value http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9800265 Bo nie wiem co brac, czy A-Data, czy Kingstony, czy Goodramy, czy wlasnie te Corsairy. Cena podobna. Ja tez mam podobny dylemat :). Takze prosze o pomoc :rolleyes:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja tez mam podobny dylemat :). Takze prosze o pomoc :rolleyes:.Raczej odpusc sobie te Value wez lepiej A-daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Raczej odpusc sobie te Value wez lepiej A-daty Dzieki za glos :). Chyba wlasnie tak zrobie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 alternatywa dla xmsow http://ateneum.pl/opis_sprz.php?id=93&...%99%c4%87%20RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 alternatywa dla xmsow http://ateneum.pl/opis_sprz.php?id=93&...%99%c4%87%20RAM kurrcze gdyby 100 zł mniej kosztowaly to faktycznie bylyby alternatywa:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 kurrcze gdyby 100 zł mniej kosztowaly to faktycznie bylyby alternatywa:/napewno gdzies mozna wyrwac taniej jezeli chodzi o xms to sa w komputrniku tyle ze 2x512 2 zestawy wychodza 360zl w stanach tylko 25$ drozsze od xmsow http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16820227118 800mhz with timings of 4-4-4-13 with 1.9V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 z takim podejciem to najlepszą alternatywą są goodramy pro 800-ki i 900-ki za odpowiednio ok 470 i 520zł- 2gb na kręcliwych micronach d9gmh :wink: tylko my tu chyba mówimy o memkachz a 300-350zł a nie 400-500 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) z takim podejciem to najlepszą alternatywą są goodramy pro 800-ki i 900-ki za odpowiednio ok 470 i 520zł- 2gb na kręcliwych micronach d9gmh :wink: tylko my tu chyba mówimy o memkachz a 300-350zł a nie 400-500 :wink: tyle ze goodramy to scierwo od wilka i ja osobiscie bym sie tego nie tykal :mur: mozna sie podpiac pod aukcje moze byc niezla okazja http://allegro.pl/item190818139_geil_2x1gb...833mhz_cl5.html Edytowane 6 Maja 2007 przez wezir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 tyle ze goodramy to scierwo od wilka i ja osobiscie bym sie tego nie tykal :mur: A special ops to ścierwo od ocza :lol2: :lol2: :lol2: też mi różnica, a biorąc pod uwagę, że teraz grpro sa na gmh (podobno) to jednak lepiej tykać się wilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Myślę,że wiele osób chciało by mireć takie ścierwo jak goodram-y pro-jesli chodzi o potencjał o/c to nie znajdziesz raczej nic lepszego w Polsce za tę kase :wink: Swoją drogą wole mieć bardzo dobre kostki od marnego producenta, niż marne kostki od uznanego..no ale co kto woli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) A special ops to ścierwo od ocza :lol2: :lol2: :lol2: też mi różnica, a biorąc pod uwagę, że teraz grpro sa na gmh (podobno) to jednak lepiej tykać się wilka. :banana: glucho wszedzie sierwo wszedzie ogolnie na zchodnim forum marka goodram w sygnaturce nie wzbudzi jakiegos mega respektu bo goodram sie kajarzy ze scierwem i problemami z am2 to ja juz wole jakas chinszczyzne kingstona http://allegro.pl/item192271719_ddr2_1gb_k...odram_dual.html troche przegiecie z ta cena za takie cos chyba koles utkwil ze starym stashem po cenach z 2006 roku oo tu troche lepsze ceny http://www.ceneo.pl/452389 http://www.sklep.tylda.pl/?idp=PAMGORDR20023 ciekae co na zachodnich forach mowia o tych goodramach pro pewnie wie wiedza ze to z polszy oo od wilka mozna brac bezposrednio http://www.wilk.com.pl Edytowane 6 Maja 2007 przez wezir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) glucho wszedzie sierwo wszedzie ogolnie na zchodnim forum marka goodram w sygnaturce nie wzbudzi jakiegos mega respektu bo goodram sie kajarzy ze scierwem i problemami z am2 A chyba, że tak. Jeżeli mamy kupować RAM po skojarzeniach to wtedy jak najbardziej OCZ, bardzo dobry wybór, bo OCZ mimo wszystko jeszcze się kojarzy z tym, że robi dobre pamięci. Edytowane 6 Maja 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Myślę,że wiele osób chciało by mireć takie ścierwo jak goodram-y pro-jesli chodzi o potencjał o/c to nie znajdziesz raczej nic lepszego w Polsce za tę kase :wink: Swoją drogą wole mieć bardzo dobre kostki od marnego producenta, niż marne kostki od uznanego..no ale co kto woli :) o goodram w niemczech http://www.idealo.de/preisvergleich/MainSe...ctCategory.html polska mysl techniczna polonizuje niemcy : :lol: ale na neweggu nie ma wilka widocznie ocean za duzy aby wilk mogl go przeplynac wplaw :banana: Edytowane 6 Maja 2007 przez wezir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Na XS chwalono GR pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 według rybka nowe pro sa nawet lepsze, bo lepszy laminat dali :wink: 545 na cl4 2.5v na 2x512 gr pro 900 to już całkiem całkiem fajny wyniczek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Jeśli GoodRam to ścierwo, to pokaż mi SpecialOPS robiące tyle co nowe GR Pro 900, czyli ok. 540MHz CL4 2.5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wezir Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Na XS chwalono GR pro.ooo a moze cos dokladniej -- link pewnie jakis polski user :lol2: albo sam wilk sie pofatygowal http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ghlight=goodram stare dobr czasy na jak mikronach co nie zmienia faktu ze ewentualnie poza pro reszta asortymentu to scierwo z ktorym sa tylko problemy Edytowane 6 Maja 2007 przez wezir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 ooo a moze cos dokladniej -- link pewnie jakis polski user :lol2: albo sam wilk sie pofatygowal masz jakieś osobiste problemy, czy jak? OCZ wszedł na Polski rynek niedawno, ale co z tego jak ocze są do kitu. Szczególnie w kontekście tego tematu, bo najtańsze pamięci są droższe i gorsze od innych producentów, a w swojej kategori cenowej przegrywają z grpro, które są... pro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 oj kolega wezyr chyba zaliczył bana- a już miałem wspomnieć właśnie ,że trolluje w temacie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) Panowie wracajac do tematu ktore 2x1gb 667mhz : 2xKingston,2xGoodram, czy 2x A-data. Zalezy mi na CL4 i 800mhz :D nie wiem czy to realne w tej klasie pamieci. Ale wiecej niz 300zl z przesylka nie dam. Moze powiedzcie chociaz na ktorych sa najbardziej nikle szanse na to CL4 800mhz Edytowane 6 Maja 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Panowie wracajac do tematu ktore 2x1gb 667mhz : 2xKingston,2xGoodram, czy 2x A-data. Zalezy mi na CL4 i 800mhz :D nie wiem czy to realne w tej klasie pamieci. Ale wiecej niz 300zl z przesylka nie dam podlaczam sie do pytania :) budzet podobny, wymagania te same :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokott Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 nie wiem czy to realne w tej klasie pamieci Raczej realne. Te 800 MHz i Cl4 to właściwie każde powinny zrobić, no chyba że masz pecha. Jeśli nie zależy ci na niczym więcej, bierz najtańsze firmowe - za ok. 270 polskich znajdziesz na skapcu Kingstony ( moje chodzą na 667@980 MHz Cl.5 ( już chyba o tym pisałem). Ew&ualnie za około 140zł za kość znajdziesz Adaty. GR polecę tylko ze względów patriotycznych, bo najsłabiej latają ( choć to też kwestia danej sztuki), pozatym chyba musiałbyś dosławnie parę złotych dopłacić - myślę że nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja tez byłem zainteresowany Corsairami XMS2, ale w związku z ich niedostępnością, zdecyduje się na niewiele droższe Patrioty Sginature Line 667MHz 2x1GB (w znak.pl kosztuja 365 zł). Tez podobno dobre pamięci, wg testów na purepc.pl wypadają bdb. Wiem, że za ok. 400 zł można mieć Special Opsy, które też są interesujące, ale to jakieś 40 zł drożej (budżet mam delikatnie mówiąc napięty :D ), a w teście na purepc.pl wypadły minimalnie gorzej od tych Patriotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 masz jakieś osobiste problemy, czy jak? OCZ wszedł na Polski rynek niedawno, ale co z tego jak ocze są do kitu.Sam jesteś do kitu jeśli piszesz takie bzdury :wink: .2x1GB OCZ Special OPS 800Mhz można wyrwać za 390zł.do tego mają spory potencjał OC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 a moze mi ktos rozjasnic co TO sa za patrioty? bez radiatora, na naklejce faktycznie 667 dojrzalem, tymczasem na polskiej stronie producenta bez radiatora sa tylko zwykle ddry i znalazlem jeszcze rejestrowane na komputroniku bez radiatora.. cena jak za signature line, jesli to one, calkiem zacna prawda? warto dolozyc 40 zl i miec to zamiast np a-daty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 (edytowane) A ja jakiś miesiąc temu kupiełm 2x 1GB Kingstona DDR2 667 i rzeczywiście za taką cenę to tylko brać. U mnie chodzą bez problemu stabilnie na 800Mhz CL4 na 2,1v. Najwięcej co z moich można wycisnąć i są stabilne to 840Mhz przy CL5 i 2,1v (pójdą więcej ale volty w biosie mi się skończyły), ale ja wybrałem pierwszą możliwość z racji tego, że mam je synchro z procem. Taka wydajność w zupełności mi wystarcza. Gdy pierwszy raz je odpaliłem na defaulcie 667Mhz to pomyślałem, że w porówaniu z moimi poprzednimi DDR1 400Mhz to kosmos, ale jak podkręciłem te nowe do 800Mhz to jest taka sama różnica jak w przy pierwszym porównaniu :) 2 Kosmosy :) Edytowane 6 Maja 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Gdy pierwszy raz je odpaliłem na defaulcie 667Mhz to pomyślałem, że w porówaniu z moimi poprzednimi DDR1 400Mhz to kosmos, ale jak podkręciłem te nowe do 800Mhz to jest taka sama różnica jak w przy pierwszym porównaniu :) 2 Kosmosy :)A gdzie ten kosmos odczułeś :rolleyes: pomiędzy 667Mhz a 800Mhz prawie żadnej różnicy nie ma co innego pomiędzy 1GB a 2GB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja jak kupowałem zestaw oparty na Goodram 2x1GB 667 były na micronach D9... to spokojnie poszły na 800mhz przy cl3 i 2.1V wtedy dałem (ale chyba nie potrzebnie). Teraz sobie złożyłem haha nowy zestaw :blink: na Abit Kn9 i Brisbane 3600 oraz 2x1GB Kingston 667, zaraz we wtorek potestuję jak te ramy idą. Ja bym raczej teraz patrzał na cenę niż na OC bo ciężko jest spotkać się z pamięciami które nie robię tychże 800mhz (chociaż nie powiem, że nie jest to możliwe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiper Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja bym raczej teraz patrzał na cenę niż na OC bo ciężko jest spotkać się z pamięciami które nie robię tychże 800mhz (chociaż nie powiem, że nie jest to możliwe). No niby tak ale niektóre robią znacznie wiecej niz 800mhz.Ale oczywiscie im tanieej tym lepiej(przynajmniej dla mnie :wink: ) LCC@Ja az takiego "kosmosu" B-) nie poczulem miedzy 667 a 850 , co innego 256Mb(ktore kiedys mialem) a 2Gb :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Czyli wnioskuje ze kupowac kingstona bo tanszy od A-Daty, o ktorej nikt nie wspomina, czyli pewno slabo kretliwa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...