Skocz do zawartości
niko2003

2x1gb 667 Goodram, Kingston, Twinmos, Corsair

Rekomendowane odpowiedzi

Mam szanse kupić dwie sztuki 2x1GB OCZ Special OPS CL5 800Mhz za 295zł(od każdej sztuki) z przeznaczeniem na handel,jak myslicie zaryzykowac :D Acha i czym najlepiej wysyłac pamieci jest jakas inna ocja niz poczta polska

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy ramy jeszcze spadną, jak widzę te Good-Ramy po 280 zł. to mnie krew zalewa ::P

narazie ceny ida lekko w doł :D

Ciekawe, czy ramy jeszcze spadną, jak widzę te Good-Ramy po 280 zł.

w apollo sa chyba ZA 250ZŁ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolozylem wlasnie kolejna parke corsairow i na mojej badziewnej plycie na starcie pokazuje tylko 3gb, dual channel mode, w biosie pisze ze wszystkie banki obsadzone, w windzie 3 gb rowniez pokazuje, w cpu-z z kolei pokazuje 4 gb.. i don't get it.. czy moze to wynikac z roznic rewizji? jedna parke mam 5.2 a druga 7.2. moze ktos ma rewizje 5.2 i chcialby sie zamienic na 7.2? :wink: pamieci dostalem dzis, zakupione w emarkecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolozylem wlasnie kolejna parke corsairow i na mojej badziewnej plycie na starcie pokazuje tylko 3gb, dual channel mode, w biosie pisze ze wszystkie banki obsadzone, w windzie 3 gb rowniez pokazuje, w cpu-z z kolei pokazuje 4 gb.. i don't get it.. czy moze to wynikac z roznic rewizji? jedna parke mam 5.2 a druga 7.2. moze ktos ma rewizje 5.2 i chcialby sie zamienic na 7.2? :wink: pamieci dostalem dzis, zakupione w emarkecie.

Jaki system? xp będzie widział 3 lub 3,5GB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki system? xp będzie widział 3 lub 3,5GB

wlasnie zastanawiam sie od czego to zalezy, ze jednym pokazuje 3,5, drugim 3,25, a innym 3.. no i martwi mnie to, ze przy starcie pokazuje 3072.. choc to pewnie wina badziewnej plyty.

aha, jeszcze jedno. pierwsza parka szla spokojnie 850 mhz przy timingach 4-4-4-12. po dolozeniu drugiej parki komputer nie wstawal, przy tych timingach wstaje na 725 mhz, a jak ustawie 850 i timingi 5-5-5-15 to laduje windows ale do pulpitu juz nie wchodzi tylko reset.. czy to wina roznych rewizji (a scislej kostek na ktorych sa zrobione pamieci) czy to normalne przy 4x1gb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie zastanawiam sie od czego to zalezy, ze jednym pokazuje 3,5, drugim 3,25, a innym 3.. no i martwi mnie to, ze przy starcie pokazuje 3072.. choc to pewnie wina badziewnej plyty.

aha, jeszcze jedno. pierwsza parka szla spokojnie 850 mhz przy timingach 4-4-4-12. po dolozeniu drugiej parki komputer nie wstawal, przy tych timingach wstaje na 725 mhz, a jak ustawie 850 i timingi 5-5-5-15 to laduje windows ale do pulpitu juz nie wchodzi tylko reset.. czy to wina roznych rewizji (a scislej kostek na ktorych sa zrobione pamieci) czy to normalne przy 4x1gb?

kwestia biosu/chipsetu/mobo.

na p5kdlx/p35 juz obadalem ze 4x1 ida praktycznie dokladnie tak samo jak 2x1gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość kamil2201

Moje kingi na elpidzie są już u mnie w domu. Biegają na 2v tyle daje max moja mobo ) na 846MHz na cl4.

w cpuzie pisze że działają jako single? Co mam w takim razie zrobić? Pamieci włożone w zielone sloty..

Jakie trc mam ustawić? obecnie mam 12 i ustawione 2t.

Trc ustawione na auto i pamieci wstały na 872MHz co przed tem na ( 12trc) tych taktowaniach nie wstawały. Jestem zadowolony z ich oc choć mogło być lepiej. Myśle że na tym v zrobią 880Mhz. Ciekawe jak bedzie przy zmianie mobo jak dam im 2.3v. Zastanawia mnie to że nie chą chodzić w dualu. Nie przestawiałem ich ze slotów jak narazie.

Edytowane przez kamil2201

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis i do mnie doszly

Kingstone 667 na Elpidach TWN

calkowiecie wyszly mnie 230zl za duala 2 x 1gb

(cena atrakcyjna jak na obecne ceny ramu, ale bez rewelacji biorac pod uwage ze jakis miesiac temu za 238zl mialem XMS2 ktore niestety padly po 2 dniach uzytkowniania - emarket nie wymienil mi ich na nowe, tylko laskawie oddal kase ;( wiec na calym tym interesie wyszedlem jak zablocki na mydle)

ale do rzeczy

pamieci na 2,25v real (2,3bios)

smigaja w dualu na 940-950 mhz przy 4 4 4 12 mozna by powiedziec ze calkiem przyzwoicie

jak na tanie pamieci, chodz szczerze powiem ze liczylem na ciutke wiecej ;-) mam niedosyt po ostatnich xms2 gdzie promosy lataly na 1080mhz cl4

co ciekawe w kingstonach wyzsze napiecie niz 2,3 praktycznie nic nie daje co do przyrostu mhz

kolejna b.ciekawa rzeczą wartą odnotowania, jest fakt ze pamieci sie KUREWSKO nagrzewaja - doszedlem nawet do paradoksalnej sytuacji gdzie memki za chiny ludowe nie chcialy isc wyzej niz 900 mhz a probowalem wszystkiego... i myslac ze to juz kres ich mozliwosci, dotknelem palcem jak i czy wogole sie nagrzewaja ...

autentyznie oparzylem sie dotykajac kostek, przylozylem termometr elektroniczny ktory pokazal magiczna liczbe 67 stopni ;-)

tak wiec popatrzcie sobie czy i wasze memki przypadkiem nie maja za goraco ;-)

ja dodalem nawiew i temp spadla do 39 stopni w idle a dzieki temu zabiegowi pamieci zyskaly od kopa dodatkowe 50mhz

Tak czy inczej jestem zadowolony ze zakupinych pamieci

dla lekkiego overclokera powinny w zupenosci wystarczyc

mialem brac GR pro 900 za 330 zl ...

ale stwierdzilem ze 100 doplaty do tego zeby miec 1050 zamiast 950 nie warte jest bo w grach, aplikacjach nie odczuje takiej roznicy ktora wynagrodzila by te 100zl... (a pi nie licze namietnie na codzien)

;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi