martinc Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 U mnie Kingi 2x1GB latają na 920MHz 4-4-4-12 przy 2.1V stabilnie i dalej nie jest to koniec ich możliwości. Wg mnie super pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 U mnie na 2.05v botują na 945MHz ;] 930MHz liczą pi1m przed tem było 21trc i 906mhz stable. Teraz testuje 25trc i 912Mhz ;] Martinc na jakiej mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Panowie, jak bezpiecznie sciagnac radiatory z Corsairow XMS2 ? One sa przyklejone, czy jak ? Bo ciagne dosyc mocno, ale nie chce odejsc i boje sie, zeby kosci nie odrewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 podgrzej suszarką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Panowie, jak bezpiecznie sciagnac radiatory z Corsairow XMS2 ? One sa przyklejone, czy jak ? Bo ciagne dosyc mocno, ale nie chce odejsc i boje sie, zeby kosci nie odrewac.Może być ciężka sprawa... Są na pewno mocno przyklejone, bo żadne klamry ich nie trzymają. Jeśli masz zamiar z tym walczyć to podgrzej suszarką i delikatnie, z wyczuciem, próbuj zdejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ja chciałem to robić innym sposobem, dawałem im 2,2v-2,3v stres pare min. wyłączam kompa wyjmuję pamiątki i nawet nie chciały się na tyle odgiąć, żeby sobie sprawdzić spokojnie na jakich kościach są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Chyba sobie daruje te radiatory, bo nie do ruszenia sa. Jakis budapren wjeb... czy jak :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Panowie, jak bezpiecznie sciagnac radiatory z Corsairow XMS2 ? One sa przyklejone, czy jak ? Bo ciagne dosyc mocno, ale nie chce odejsc i boje sie, zeby kosci nie odrewac. Mocna nitka/nic dentystyczna i powolutku wsówasz miedzy kosci a radiator. Grzanie w xms nic nie daje. Nie probuj wykonywac ruchow radiatorem, bo ma taki profil, ze bardzo latwo mozna urwac 2-3 elementy smd na pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ...... "szkoda sensu" na zabawe w sciaganie z XMS'ow, i tak wiekszosc jest na ProMOSie czy tam niektore na Elpidach. Mi sie jedne udalo uwalic najprawdopodobniej walsnie sciagajac radiator, aczkolwiek mogl to byc zbieg okolicznosci. Tutaj inna parka: 2.2V, 100% GoldMemory przechodza. SuperPI 32M tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Cześć czy możecie mi coś wytłumaczyć ? Mam kompa jak w podpisie i takie oto problem. Kiedy chcę podkręcić procka tak troszkę na 3Ghz ;p mam mnożnik 10,5 więc daje fsb 290 Mhz. Ram puszczam z dzielnika 400 i wtedy działa ona z prędkością niewiele większą niż 500 Mhz więc mało :( Kiedy ustawiam z dzielnika 533 to ustawia się 759 Mhz podnoszę napięcie na 2,1 i nic. Natomiast kiedy puszczę ram z 667 i podbije fsb do 250 Mhz to lecą stabilnie na 750 Mhz bez podnoszenia napięcia. O co chodzi że nie chcą pójść na te 759 Mhz ? Mam nadzieję że ktoś zna odpowiedź na to pytanie. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Trafily mi sie takie Kvr 2x1gb - ida calkiem niezle na AMDku (na intelu powinny poleciec troche lepiej) w dziale sprzedam sa dostepne jesli ktos by chcial ... Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Witam zaczolem sie bawic oc z moim ramami 1024 mb kingston elpidy .Ustawilem V 2,05 i 900mhz i po zaladowaniu systemu windows wyskakuje niebieski ekran czy to od podkrecenia ? ?Komp taki jak w sygnaturce P.s na pamieciach mam z 1 strony radiatory Edytowane 1 Września 2007 przez zakinho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Jeśli na 4 im te 900mhz przy 2v zapodałeś to nie się czego dziwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 to jakie napiecie zapodac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Tak ~2.2v-2.3v . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Witam zaczolem sie bawic oc z moim ramami 1024 mb kingston elpidy .Ustawilem V 2,05 i 900mhz i po zaladowaniu systemu windows wyskakuje niebieski ekran czy to od podkrecenia ? ?Komp taki jak w sygnaturce P.s na pamieciach mam z 1 strony radiatory umnie te kingstony chodzą na max 840mhz przy 4,4,4,12 i napięciu 2,0v, żeby zaś poszły na 900-950mhz już trzeba opóźnienia zmienić na 5,5,5,15 przy takim samym napięciu. Pamięci nawet wstają przy 1000mhz i 5,5,5,15 napięciu 2,2v ale są niestabilne wystarczy pomęczyć je spi lub memorytest i po jakiejś chwili robi sie res. Mam 4 takie ramy na płycie. Edytowane 3 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Marcinas83 ktore wedlug cibie sa wydajniejsze ustawienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) z różnych testów wynika, że to bez znaczenia Żeby pamięci przy opóźnieniach cl5 były tak samo wydajne co przy cl4 to nieraz trzeba je pogonić około 100mhz więcej, chociaż dla intela lepiej jak mają więcej mhz. Ustaw sobie jedną jak i 2 opcje w biosie i sprawdź np spi jaki masz wynik i lepszy zostaw :D ja niestety na swojej płycie mogę ustawić szybkość ramu większą około 1000mzh, ale nie wyrabiają przy niej, taką jak mam teraz 840mzh lub tylko wolniej :( Edytowane 3 Września 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) panowie mam te corsairy xms2 2x1gb i mam pytanko ile mogę im dac papu ;]. Aktualnie sa stabilne na 4-4-4-12 przy 1000Mhz ale potrzebują do tego 2.4v i sie zastanawiam czy to bezpieczna wartosc napiecia ;) Mysle tez ze przy takim napieciu bede w stanie osiagnac okolo 1200 przy 5-5-5-15 bo na 2.3v sie wykładają. Muszę jeszcze potestować różne alphy ale tego jest tak duzo ze narazie wszystkie mam ustawione na auto Edytowane 8 Września 2007 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Niezłyś kozak jak 2,4V zapodajesz na pamieci na stale. Pochodza ci z rok przy dobrych wiatrach. Ja to max bym zapodal 2,25-2,3 v na stale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 ja z moimi kingamami mam problem sa podrecone do 750 mhz 5-5-5-15 i gdy wlaczam bioschocka to wywala mi wywala neibieski ekran napiecie jakie daje to 2,1 V na ram .A moze zwiekszyc dla plyty glownej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 u mnie kingstony biegają na 840mhz 4,4,4,12 przy napięciu 2,025V i nie mam z nimi żadnego problemu. Sprawdzałeś ram goldmemory lub memtestem?? może procek ma za mało V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 czy to mozliwe zeby pamieci ustawilem na 750 mhz 5 5 5 15 2T i wystepowaly blady w orthosie ?? co moze byc przyczyna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 najlepiej sprawdzać pamięć goldmemory lub memtestem jeśli przejdą pełen cykl bez błędów to znaczy, że to nie ich wina. U mnie na 5 to pamięć śmiga na 900mhz bez żadnych błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 jest jakas roznica miedzy 667 a 800mhz kingstonami albo goodramami w tej chwili, jakies inne kostki daja? i czy 800 chodza tak samo jak 667 ?? chodzi mi o OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 ale tez czy ten niebieski ekran to moze byc winna pamieci ? ten niebieski ekran mowi cos o pliku graficznym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 teraz widzę, że masz grafikę podkręconą, spróbuj puścić ją normalnie i wtedy zobacz czy błędy wywala, może się przegrzewa przy silnym obciążeniu jakim jest bioschock?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 grafa na 100% nie bo gram na ustawieniach def .Pamieci puszczone w memtescie 2400% i 0 bledow .Am moze pomoze reinstalka windy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 chyba wykrylem problem . mianowice taki ze wgralem nowe stery nvidi byl konflikt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel5000 Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Właśnie nabyłem te kości Corsair Twin2X DDR2 2x 512MB 675MHz CL4-4-4-12 i mam do was w zwiazku z tym kilka pytań W tej chwili kości chodzą na 900 MHz 4-4-4-12 2T przy napięciu 2.2V Czy to napięcie jest bezpieczne na codzien Co jest lepszym ustawieniem Command Rate 2T czy 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...