Skocz do zawartości
niko2003

2x1gb 667 Goodram, Kingston, Twinmos, Corsair

Rekomendowane odpowiedzi

DziubekR1 wiesz w tych komentarzach w proline moge napisac, ze mi leca 950mhz 4-4-4-12 przy 2,2 nie majac ich i pozniej tylko w zamotanie ludzi wprowadzaja. Co myliscie o tych geilach ktore kilka postow wyzej podalem?

Może PDP Patriot Dual 2x 1GB DDR2 800 MHz CL5 za 305zł z apollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam swoje corsairy ktore zawsze chcialem miec, na badziewnej plycie podkrecily sie subtelnie, dalem za nie 300 zl i chocbym 60 zl mniej dal za kingstony czy inne to i tak nie bylbym taki szczesliwy jak jestem :D zadne geile, OCZ, patrioty (ewentualnie LLK :-P ) nie uradowalyby mnie jak moje korsarze. pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA Uwazajcie na kupowanie pamieci KINGSTONA z apollo

kumpel dzis byl u nich w sklepie i najzwyczajniej w CH.... sobie leca ...

przyjechal szczesliwy ze kupi za 246 zl kingstona 667 w DUALU 2x1gb zgodnie z cennikem http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/22988

a baba mu mowi ze te pamieci sa o 70 zl Drozsze ... ze w tej cenie sa pojedyncze kosci 1gb a nie DUAL

moim zdaniem jawne walenie i wprowadzanie potencialnego klienta w blad ...

Wiec jakby ktos z neta zamawial to niech nie zdziwi sie jak mu przysla pojedynczo pakowane 1gb

na emarkecie duala bez laski mozna za 223 zl kupic ;-)

Edytowane przez Strongmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA Uwazajcie na kupowanie pamieci KINGSTONA z apollo

kumpel dzis byl u nich w sklepie i najzwyczajniej w CH.... sobie leca ...

przyjechal szczesliwy ze kupi za 246 zl kingstona 667 w DUALU 2x1gb zgodnie z cennikem http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/22988

a baba mu mowi ze te pamieci sa o 70 zl Drozsze ... ze w tej cenie sa pojedyncze kosci 1gb a nie DUAL

który oddział apollo,napewni nie krakowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze to objaw tego ze pamieci ida w gore? i maja w sklepie cenniki najbardziej aktualne z hurtowni w ktorych ceny ida w gore? nie wiem jak to jest, ale pamietam taka sytuacje z zeszlego roku, gdy ceny nagle poszly w gore. kilka sklepow oblecialem i wszedzie po sprawdzeniu cen hurtowych dowiadywalem sie ze ceny nieaktualne, podobnie ze sklepami internetowymi. tyle ze wtedy akurat trafilem na pierwsze dni duuzych podwyzek a teraz na to nie wyglada..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh..i co braaaaacc.....3 giga goodramu? z 360?czy 4 giga ocztow ale za 600!nie nie ..600 zl nie wydam..chyba..szkoda mi...

za 289zł mam 2 giga oczęt a za 240 gOd ramow, jakby eni bylo 50 dych za radiatory no i 800mhz...warto myslicie? moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> poki co 2 gb, pomimo tego ze potrzebuje conajmniej 3?

ja piernicze, coraz bardziej mysle o tym zeby pierniczyc te 800tki i wziac te goodramy i ninarzekac i miec tyle ramu ile trzeba i duzo nei placic..ponadtwo chce 7300gt zamienic na 7600 albo 7900 wiec dwie stowki w ta czy w ta to duzo tutaj..no i dysk 320 gb 300 zł......takze....

chyba podjalem dezycje..ktos mnei poprze? jakis sprzeciw?

a i jeszce Kingston 2 x 1024MB 667MHz za 222zł. moze dwa takie paki?

Carek, ja się nie obrażę, ale boje sie ze moga sie kiepsko krecic.

Edytowane przez Kulfer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jeszce Kingston 2 x 1024MB 667MHz za 222zł. moze dwa takie paki?

Ja chyba dwa takie paki kupie w emarkecie :D

W końcu 4 gb ram za takie śmieszne pieniądze chyba sie opłaca :D

a czekać na kolejne obniżki już mi sie po prostu nie chce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co hierarchia jakosci/lepszeosci jest taka zuwazylem

1.adaty

2.kingstony

3.goodramy

nieiwem czy bym kingstona nie wola..ja jeszcze poczekam, ale w ciagu tygodnia robie zakup juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc jak komp bedzie z tym chodzil ;)

jak dobrze stanieja wszystkei ramy to wezme cl 5 800 oczty. 4 giga..chociaz czuje ze nie warto, jzu sie nastawilem, 4 giga, 440 zl max:p

Edytowane przez Kulfer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamieci jeszcze potanieja gdyz ... cena w usa ciagle spada ...

wczoraj memki bylu za 79dolcow .. dzis rano juz za 74 dolce ... teraz cena w tym samym servisie za 69dolcow ;-)

czyli od wczoraj do dzis spadlo 10 dolarow czyli jakies 28 zl ;-)

oby tak dalej jak ceny spadna do 99zl za 1 gb bedzie mozna kupowac ...

acha

dzis bylem ustawiac kumplowi te memki z Apollo o ktorych pisalem nieco wyzje ;-)

co prawda wyrzezbili go ... ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo

gdyz pamieci lataja na 1060 mhz na CL5 a na Cl4 robia stabilna 940mhz wszystko przy 2,2v

* dla mnie rewelacja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no - ładne elpidy dostał na tych modułach.

Dzisiaj dostałem Corsairy 2x1GB 675 CL4 rev 5.2. Po oznaczeniach na kostkach wyglądają na promosy. Na dzień dzisiejszy działają w dualu z 2x1GB na powerchipach (twinmos twister) i razem bezproblemowo działają jako DDR2 850 CL5 przy 1.8V. Jak tylko znajdę trochę wolnego czasu, to wrzucę jakieś normalne napięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To narazie moj pierwszy dzien na DDR2, ale tak na szybko te Corsairy XMS2 na 2.1V dalem 800 4-4-4-12 CR1. Ale mowie, ze to na szybko, powoli bede sie bawic ile pojda na mniejszym napieciu itp. A tak z ciekawosci, ile mozna bezpiecznego V dac do uzywania na codzien ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To narazie moj pierwszy dzien na DDR2, ale tak na szybko te Corsairy XMS2 na 2.1V dalem 800 4-4-4-12 CR1. Ale mowie, ze to na szybko, powoli bede sie bawic ile pojda na mniejszym napieciu itp. A tak z ciekawosci, ile mozna bezpiecznego V dac do uzywania na codzien ?

2,2V - 2,3V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 2,3v to chyba przy bardzo dobrym nawiewie na codzien, bo bez nawiewu + 2,3v + jakis upal to dobrze im nie wroze.

Moje memki non stoper chodza na 2,3v (real 2,25v) - buda jest Full pasive nie mam ani jednego wentylatora poza tym w zasilaczu na 400rpm, na dodatek Infinty swoja wielkoscia niemal dotykach cieplowodami pamieci zamontowanych w 1 banku

Wszystko smiga b.ladnie juz od dluzszego czasu

wiec mysle ze te2,2-2,3 jest bezpieczna granica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdy nie wiadomo co sie moze przydazyc - pamieci moga ci pasc nawet na 1,8v

poki co dziala dobrze - wiele osob ma d9 puszczone na 2,3-2,4v 24/h i nie slychac o przypadkach przegrzania/uszkodzenia

inna sprawa jest taka ze w memkach kingstone667/goodram wiecej jak 2,2v juz praktycznie nic nie daje w zgledzie O/C

zreszta kupujac teraz nowe memki praktycznie kazde maja minimum 2 lata gwarancji ...

wiec nie ma co popadac w skrajnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mając taki procesor i grafe to pasywnie nawet tam ciepło nie jest. Ja mam pasywne 4GHz w wykonaniu P4 (48-56'C idle, 85'C stress) oraz niezimną mobo. W zasiłce tylko fander @650rpm. Memki przy 1.9v+ sa bardzo ciepłe, obecnie 24/7 jade na 1.8v i jest ok.

Dziś sprawdzam oc 4x1GB ;)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To 2,3v to chyba przy bardzo dobrym nawiewie na codzien, bo bez nawiewu + 2,3v + jakis upal to dobrze im nie wroze.

Ja mam/miałem na codzień 2,3V na prawie każdych memkach które miałem a-data/blitz/buffalo/goodram/pqi/maxdata... pozatym mam 4x1gb co jeszcze troszke zwiększa temp kości (zwłaszcza te w "środku" mają najcieplej)

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żartujesz, kupiłeś drugi DUAL? Gratuluje :) Może jakieś testy i różnica między 2GB a 4GB?

Mam obecnie ponad 10GB DDR2 w domu i nie na zasadzie wypożyczony/na testy itp ;) . Chetnie bym posmigał nawet na 8gb+, ale nie robią płyt z tyloma dimm'ami ;)

Wieczorem pobawię sie na P5W64 :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie troche glupie moze ale czy po wlozeniu 4 giga do kompa nie powinno mi pokazywac ze mam wlasnie 4 giga ?? , bo jak biore patrze czy to w everescie czy moj komputer prawym wlasciwosci wyswietla mi ze mam 3,50 gb cos nie tak wydaje mi sie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi