Strongmen Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Bylem dzis w tym apollo - ale nie kupilem ostatecznie memek ... (wiedzialem ze jakis zonk bedzie) Poprosilem goscia o Kingstone 667 dual - a ten udal sie na zaplecze ... po czym wrocil z memkami. Juz wyciagnelem flote zeby placic ... ale moja uwage zwrocil fakt ze kosci na pamieciach sa jakies "DUZE":?? oblookalem dokladnie .. wygladaly niczym FATBODY z jednym nyplem metalowym jak w winbondach ... i generalnie mialem zaryzykowac kupno gdyby nie napis na tych kosciach NYANA czy NYNA (jakos tak) odrazu mi sie skojazylo z ELIXIRAMI i najgorszymi memkami ... Pozniej debatowalem z gosciem zeby poszukal mi na kosciach kingstona ew elpida ... lecz ten uparl sie ze TYLKO TAKIE maja z nowej dostawy i ze innych nie ma (sranie w banie niechcialo mu sie poprostu znowu isc na magazyn) i tak podziekowalem za interes i opuscilem sklep ... czekam na cosairy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Bylem dzis w tym apollo - ale nie kupilem ostatecznie memek ... (Pozniej debatowalem z gosciem zeby poszukal mi na kosciach kingstona ew elpida ... lecz ten uparl sie ze TYLKO TAKIE maja z nowej dostawy i ze innych nie ma (sranie w banie niechcialo mu sie poprostu znowu isc na magazyn) i tak podziekowalem za interes i opuscilem sklep ... czekam na cosairy ... bo ta obsługa w apollo to lipa.Ostatnio kupiłem tam dysk 250GB,po dniu chciałem wymienić go na 320GB tej samej marki,liczyłem na zyczliwosc a ten cham do mnie trzeba było wiedziec co się kupiło :mur: a tego 250GB nawet z pudełka nie wyjąłem :lol2: Zal pl dla apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 bo ta obsługa w apollo to lipa.Ostatnio kupiłem tam dysk 250GB,po dniu chciałem wymienić go na 320GB tej samej marki,liczyłem na zyczliwosc a ten cham do mnie trzeba było wiedziec co się kupiło :mur: a tego 250GB nawet z pudełka nie wyjąłem :lol2: Zal pl dla apollo Chyba postąpił tak jak musiał. Jak kupujesz bułki to też wracasz dzień później i prosisz o wymianę na chleb :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) Chyba postąpił tak jak musiał. Jak kupujesz bułki to też wracasz dzień później i prosisz o wymianę na chleb :D ?no ale istnieje taka nie pisana zasada że po dniu jak towar był nie używany można wzrócić a ja chciałem tylko zamienić ,w bit computer do 7dni takie wzroty przyjmują dlatego apollo podziekuje za wspólprace Edytowane 25 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Niepisana zasada :lol: . Ok nie wnikam w szczegóły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 ja kiedys dysk 40 na 60 wymienilem po 2-3 tygodniach , i dali od reki bez problemu . sklep to logos . wiec jak chca to moga -ale nie jst to obowiazek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 ja kiedys dysk 40 na 60 wymienilem po 2-3 tygodniach , i dali od reki bez problemu . sklep to logos . wiec jak chca to moga -ale nie jst to obowiazekale później jeleń kupuje dysk 40GB i myśli, ze nowy a tu guano prawda bo 3 tygodnier ktos go użytkował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 ale później jeleń kupuje dysk 40GB i myśli, ze nowy a tu guano prawda bo 3 tygodnier ktos go użytkowała ja nawet z pudełka nie wyciągałem,odrazu z rana chciałem zamienic i zonk :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) @naxt jak tam twoje corsaire sie sprawuja? [ot] Co do tych wymian to juz na taki niby nowy towar sie nadzialem. Kiedys ze znajomym bylem cos kupic w sklepie Acris (lodz) i patrze jak jakis sprzedawca prezentowal klientowi sony h2 (aparat) robil zdjecia itp, mowie do znajomego, ze taki mam zamiar nabyc w najblizszym czasie. Za 2 tyg kupuje wlasnie u nich niby nowka sztuka itd. i co? jestem na zdjeciu !! a nawet pokrywy nie zdjalem, normalnie cud, barany nawet zdjec kasowac nie umieja.[/ot] Edytowane 25 Maja 2007 przez carek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 @naxt jak tam twoje corsaire sie sprawuja?Zdam relacje jak przyjdzie nowa płyta główna i obudowa-firmy kurierskie są ......szczególnie DHL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kula85 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) wsadzielm najpier 2 gb, poszly odrazu luzik start indy na 825 mhz. wsadzilem drugie 2gb, chcialem zmienic timingi , bo jakies tam 5 5 6 15 powychodzili odrazu..kopmp wstal, mialy zniknac ekrany ladowania itp pojawic sie ladowanie windy ale czarny ekran. Zapomnialem przy tym zmiejszyc mhz ramu..ale juz wiadomo co i jak.. martwi mnie jedno..szkod ami ze to nie 800 i troche zaluje ze pożydziłem 100 zł..bo tak to mam teraz szyne 333 mhz czyli ram 666 albo 825 do wyboru albo wyzej, mam takei do wyboru w asusie. albo jak wezme 400 to ramy minimalnie moga byc 800..troche meni to boli..jakby procka blokuja..a innych konfiguracji tych stosunkow nie mam...stronicowanie wylaczylem, winda pokazuje niecale 3 gb moim komputerze.oczywiscie wszystkei inne programy jak najbardziej 4gb. troche cpuz wolniej sie laduje i winda wolniej wchodzila ;-) Edytowane 25 Maja 2007 przez Kulfer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aran Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) U mnie chyba OK, tylko 2T trzeba ustawić (inaczej tylko pikać potrafi), procek ma ok. 3-4 stopni więcej, w sumie wszystko ma o tyle wyższą temp. z wyjątkiem HDD. Temp. otoczenia była ta sama przed i po... Musiałem jeszcze zejść z HTT do 288... Czemu? Nie wiem, spod Windowsa mogę dać tyle ile miałem wcześniej. Jakiś dziwny błąd przy starcie XP się pokazuję (brakuję mu boot.ini?). Jak będe miał czas to pomęcze je trochę... Edytowane 26 Maja 2007 przez Aran Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 (edytowane) Widze że niektóre osoby maja te pamięci w konfiguracji 4x1GB.I teraz pytanie udało wam się wycisnąć z nich 800Mhz CL4 przy rozsadnym napieci w konfiguracji 4GB Edytowane 26 Maja 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 LUDZIE, LUDZIE !!! Bierzcie poki sa http://www.sklep.p-nd.com/?opis=PACRD2K502D0 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 prawie zamówiłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 cena z tamtego roku jeszcze %-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponx Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Corsy idą 1050Mhz CL5, ~960Mhz CL4 przy 2.3V Mam dwa komplety i oba identycznie chodzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Corsy idą 1050Mhz CL5, ~960Mhz CL4 przy 2.3V Mam dwa komplety i oba identycznie chodzą. ale na pisz jak ida w 4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 kingstony poszly o 10 zl w gore, w proline juz 119zl/1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 kingstony poszly o 10 zl w gore, w proline juz 119zl/1gb10zl to przecierz prawie nic,pewnie taki chwilowy skok ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Widze że niektóre osoby maja te pamięci w konfiguracji 4x1GB.I teraz pytanie udało wam się wycisnąć z nich 800Mhz CL4 przy rozsadnym napieci w konfiguracji 4GB U mnie idą 980Mhz 4-4-4-12 2.3V w 4x1 a na codzień 900 4-4.. 2.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 U mnie idą 980Mhz 4-4-4-12 2.3V w 4x1 a na codzień 900 4-4.. 2.1VAle mówisz o tych corsair bo jak tak to WOW :blink: Za 230zł 2GB to super OC jak dla mnie.Mi wystarczy 800Mhz przy CL5 nawet bo mam proca E4300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 pamieci poszly do gory , bo dolar poszedl do gory . i tylko dlatego . w usa stoja na tym samym poziomie , albo lekko w dol nawet -ale to groszowe sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 pamieci poszly do gory , bo dolar poszedl do gory . i tylko dlatego . w usa stoja na tym samym poziomie , albo lekko w dol nawet -ale to groszowe sprawyno ja to wiem bo wchodziłem dzisiaj na neweeg,ceny tam stoja w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 z góry przepraszam za OT, pamiatki miały być wczoraj (m.in. 4GB kingów), ale kurier przyjechał za późno i nie zastał już nikogo w domu. Zostawił avizo, dzis dzwoniłem i się okazało, ze nr telefonu, który zostawił jest numerem do zakładu pogrzebowego, kur... zatkało mnie jak dzwoniłem. W pon lub wtorek sie wybiorę do magazynów kuriera Stolicy i odbiorę osobiscie, ja już wole pocztę, bo z kurierami to już niepierwszy cyrk, który miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Panocki, taskie male [ot] z ddr2 prawie nie mialem doczynienia, a jak sa tanie to biere , tylko jakie? 2x1gb corsairow cl5(value select) z emarketu za 224zł czy kingi 2x1gb 667 za 218 ? pamieci zamawiam jutro , albo jeszcze dzis :D btw. temat przeczytalem caly, jednak zdania sa podzielone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kula85 Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Kingstone, wiecej osob je bralo i wychodzi na to ze w wielu przypadkach sie dobrze kreca. Co do tematow. Mam 4 gb tych korsarzy, ale narazie nie chodza na cl 4 jak przystalo tylko na cl 5.. Chodza z podkreconym C2d e6300 z 1,8 na 2,6 i maja 740 mhz (bo stosunek szyna ram 1:1). Na 825 mhz tez poszly na cl5. Jeszcze sie wiecej nie bawilem bo chcialem zobaczyc czy drgaja w ogole. Edytowane 27 Maja 2007 przez Kulfer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) btw. temat przeczytalem caly, jednak zdania sa podzielone.to głosowanie mamy dla Ciebie zrobić czy co? EDYTA: Dzis dostałem kingi, jedna para jest na Elpida druga na Nanya :) Edytowane 28 Maja 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Ja tak na całkowitym luzie. Zapuścilem A-Daty (no vitesta) moduły 1GB-667 i poszły spokojnie na 425mhz co daje 850. Więcej nie próbowałem bo na codzień i tak mi chodzą na 366(750) na 1.9V przy 4-4-4-12. Mają potencjał do tego zimne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) moj king 1x1gb chodzi na co dzien na 800 cl4, na 840 liczy spi 1M, jeszcze nie puszczalem orthosa :P vdimm 2.0, sztuka z 15 tygodnia 2007. poki co screen ze spi na 810 Edytowane 28 Maja 2007 przez prez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...