prez Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Wziołem na elpidach kingszajsy i 700 mhz w t1 nie ma szans przy defaultowych timingach, ale za to za 225 zika to i tak git.czy ja wiem czy git... ja kupilem kingstona na... kingstonach (prawdopodobnie remarkowane elpidy) i na 1t poszedl 810mhz 4-4-4-4. na 2t przy 4-4-4-12 poszedl 990mhz :] screen w sigu, inna sprawa ze orthosa wywalal po ok. minucie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 a u mojego dostawcy memy GR są za 290zł. Czy inne memy też tak podrożały? Czy to już koniec podwyżek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Dopisuje się do tematu - Czy ktoś cos wie o takich Samsungach? Dziwnie tanie, a podwyżki juz się zaczęły.... http://allegro.pl/item207474497_2gb_2x1gb_...ka_okazja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aku_ Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 I tu się mylisz - to normalne, że w takiej sytuacji sprzedawcy podnoszą cenę, najczęściej poprzez natychmiastowe zakończenie aukcji i wystawienie kolejnej po nowej cenie. Zwłaszca, że sprzedawcy nieraz nie mają jeszcze towaru w chwili wystawiania aukcji i kupują po zakończeniu aukcji lub w "między czasie". W takiej sytuacji trudno, żeby sprzedawali po niższej cenie niż kupili....Mylę się?: allegro Na 4 aukcjach można kupić 2x1GB Kingstony za poniżej 250zł i nie ma słowa komentarza o podwyżkach. Czy nie powinni czegoś dopisać pod koniec opisu aukcji? I jeszcze dochodzi to: Dopisuje się do tematu - Czy ktoś cos wie o takich Samsungach? Dziwnie tanie, a podwyżki juz się zaczęły.... http://allegro.pl/item207474497_2gb_2x1gb_...ka_okazja_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 czy ja wiem czy git... ja kupilem kingstona na... kingstonach (prawdopodobnie remarkowane elpidy) i na 1t poszedl 810mhz 4-4-4-4. na 2t przy 4-4-4-12 poszedl 990mhz :] screen w sigu, inna sprawa ze orthosa wywalal po ok. minucie :P to znaczy że nie poszedł :lol: to 990 4-4-4 to Pi 1M czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) no pi 1m, nizszych taktowan nie sprawdzalem orthosem z powodu braku czasu, ale dzisiaj mam zamiar odrobic straty i dowiedziec sie ile najwiecej pochodzi stable :] --EDIT-- okazalo sie, ze ta 'ok. minuta' byla spowodowana przez proc puszczony na 3,34, a nie memki :lol: przeszly juz 40 min orthosa blend (fakt, ze to nie goldmem, no ale zawsze cos... ) . screen --edit2-- 1h 20min padam z nog, ide spac :lol: Edytowane 24 Czerwca 2007 przez prez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Goodramy w znaku juz po 279, kto nie kupil niech zaluje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 wlasnie sprawdzilem sobie swoje corsairy PC5402 rev 5.2 i wyszlo mi ze albo sa na micronach D9DQW (takie same jak cruciale ballistix np TAKIE, patrioty LLK, corsairy dominatory) albo na powerchipach. sprawdzic moge jedynie odklejajac radiator prawda? warto to robic? i czy microny, ktore maja opinie "padliwych" moga takie nie byc jesli nie bede im za duzo voltow podawal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Goodramy w znaku juz po 279, kto nie kupil niech zaluje :wink: goodramy pro za 310zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Mam pytanko : czy te pamięci na kostkach Elpida zakupiliście jako dual(2x1GB) - 1 opakowanie czy pamięci 2 sztuki 1 gb. Bo w sklepach tylko są dostępne na kingstonach ... a jak one się kręcą ? Edytowane 25 Czerwca 2007 przez S-I-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 goodramy pro za 310zł oczywiscie niedostepne. nie ma co sie sugerowac cenami bo obnizaja gdy nie ma produktu, anuluja zamowienia gdy nie ma, towar sie pojawia, cena w gore i zapraszamy do skladania zamowien. troche taka zabawa w kotka i myszka z klientami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 siemasz. jaka jest srednia wartosc napiecia do codziennej pracy dla 1gb goodram 667 na kosciach d9hnl? tak zeby nic nie popsuc... :) sorki za takie pytanie, ale dopiero zaczynam sie bawic w o/c :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 sorry za brutalne sprowadzenie na ziemię, ale na tych d9 mto ty szybko o/c zakończysz- sa marne albo bardzo marne-zalezy co sie trafi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czy te Goodramy robione są teraz tylko na D9NHL? Zamowilem je i mam nadzieje ze beda na czyms innym :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) no, ale chyba 800 cl4 przy wyzszym napieciu powinny pojsc co nie? a wlasnie mam takie pytanie moze ktos wie: slyszalem ze po ustawieniu za duzych taktowan na plycie abit kn9 nie trzeba przestawiac zworek zeby zrestartowac cmos, tylko wystarczy dac resa kompa jak sie zawiesi. czy to prawda? update. to jakie v ustawic do codziennego uzytku? 2,0 czy wiecej? Edytowane 25 Czerwca 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Najpierw sprowadze na ziemie muminka; D9DQW w PL i to nowe jesio moze ? No cos takiego i na dodatek takie same jak w PDP LLK, ktore nigdy FB nie widzialy na oczy :lol: Promos/Elpida sie klania. A teraz junior : D9NHL :lol: National .... Przy wyzszym napieciu to pojda na gwarancje a nie wiecej niz 800MHz. Optymalne napiecie pracy tych modulow to 1.9 do 2.0V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Najpierw sprowadze na ziemie muminka; D9DQW w PL i to nowe jesio moze ? No cos takiego i na dodatek takie same jak w PDP LLK, ktore nigdy FB nie widzialy na oczy :lol: dziekuje za sprowadzenie na ziemie :) korzystanie z konfiguratorow wskazujacych na jakich kosciach sa nasze memki jest jak widac niezbyt wiarygodne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 no to mam szczescie bo zabieram sie za o/c jak sujka za morze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 to ja już zgłupiałem, najpierw zachwalacie GoodRamy, a teraz nagle takie kiepskie są? ;/ przymierzam się do budowy HTPC i chcę tam wrzucić 2x1GB ramu z lekkim oc. Kwota - do 350zl za komplet 1. GoodRam Pro 800 2. Kingston 667 3. Inne? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 proponuej corsairy, patrioty, ocz.. goodramy pro w tej cenie sa niemal na pewno nieosiagalne (jak juz wspomnialem, ceny w znaku sa malo wiarygodne, kuszace jedynie gdy brak jest towaru). do lekkiego oc kongstony rowniez jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czy memki nadal idą w góre? Bo po mojemu staneły.. Moze potanieją.. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) to ja już zgłupiałem, najpierw zachwalacie GoodRamy, a teraz nagle takie kiepskie są? ;/ przymierzam się do budowy HTPC i chcę tam wrzucić 2x1GB ramu z lekkim oc. Kwota - do 350zl za komplet kup np z allegro pro 900 za 359 :wink: goodramy zwykłe są na różnych kościach-trafisz dziadkowskie jak np te d9hn i lipa... to loteria..pro są przynajmniej przewaznie na d9gmh Edytowane 25 Czerwca 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czy Goodramy, obojętnie na czym by nie były, są remarkowane i nie sposób odróżnić jakie to kostki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 nie goodramy na d9 zwykle mają orginane oznaczenia- wystarczy sobie kostke obejrzeć i tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) dziekuje za sprowadzenie na ziemie :) korzystanie z konfiguratorow wskazujacych na jakich kosciach sa nasze memki jest jak widac niezbyt wiarygodne..jak nie, jak tak (FB dawno wycofane z produkcji, wiec było oczywiste że nie możesz ich mieć na swoich modułach). Masz powerchipy. Też mam te moduły w rewizji 5.2 - oczywiście na powerchipach - sprawdziłem. Akurat o tyle dobrze, że mam drugie 2x1GB twisterów PC6400 też na powerchipach. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) jak nie, jak tak (FB dawno wycofane z produkcji, wiec było oczywiste że nie możesz ich mieć na swoich modułach). Masz powerchipy. Też mam te moduły w rewizji 5.2 - oczywiście na powerchipach - sprawdziłem. Akurat o tyle dobrze, że mam drugie 2x1GB twisterów PC6400 też na powerchipach. wybacz, ale nie znam sie za bardzo na modulach, stad moje pytania sie pojawily.. dla mnie nie ma to wiekszego znaczenia czy jest fatbody d9 (dobrze to nazwalem? :unsure: ) czy powerchip. nie jestem zapalonym overclockerem, co najwyzej poczatkujacym i jak moje corsairy ida @850 4-4-4-12 na badziewnej plycie bez podbijania napiecia to i tak jestem zadowolony. pozdrawiam! edit: ale obiecuje doczytac temat o d9 bo zainteresowalo mnie to troche.. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Co byście wybrali? GoodRAM PRO 800 MHz 2x1 GB za 280zł PDP Patriot Sygnature Line za 320zł Corsair Twin2X za 320zł? Które najlepsze do O/C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Co byście wybrali? GoodRAM PRO 800 MHz 2x1 GB za 280zł PDP Patriot Sygnature Line za 320zł Corsair Twin2X za 320zł? Które najlepsze do O/C? Goodram pro tanszy od patriotow signature line? podziel sie info gdzie takowe GR mozna dostac :D z tej trojki GR pro. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 U mnie w mieście są GoodRAM PRO 2GB po 280zł. Byłem dzisiaj po wycenę kompa i po tyle one są :lol2: . Mam je brać? Będą lepszy od tamtych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czy memki nadal idą w góre? Bo po mojemu staneły.. Moze potanieją.. :wink: Będą jeszcze drożeć. kup np z allegro pro 900 za 359 :wink: goodramy zwykłe są na różnych kościach-trafisz dziadkowskie jak np te d9hn i lipa... to loteria..pro są przynajmniej przewaznie na d9gmh Dokładnie. Goodram na dobrych kościach będzie świetnym wyborem, ale do value dość często ładują pierwsze lepsze [ciach!]o. PRO są tylko na GMH. Co byście wybrali? GoodRAM PRO 800 MHz 2x1 GB za 280zł PDP Patriot Sygnature Line za 320zł Corsair Twin2X za 320zł? Które najlepsze do O/C? Goodram PRO! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...