Szczuru Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Wydaje mi się, czy pamięci znów tanieją :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Wydaje mi się, czy pamięci znów tanieją :blink:też zauwazylem lekki spadek cen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Wyraźnie tanieją: Wczoraj Corsairy 2x1 GB 675 MHz w komputroniku były po 411, a dzisiaj są po 347 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Pytanie czy stanieją do tych cen jakie były na samym początku? Tzn już od 220zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Pytanie czy stanieją do tych cen jakie były na samym początku? Tzn już od 220zł ;]szczesze wątpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 To dobrze że kupiłem kingi za 245zł wczoraj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cah!r Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 A gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Poszukaj, popytaj [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 witam odebrał już ktoś mozę te goodramy 2x1gb 900 ? bo ja sie nie moge z lolkami ze sprzętkomu pogadać-lecą w kulki i tyle- nie polecam zakupów u nich :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Sam już chiałem zadać to samo pytanie na forum, ale kurier się zjawił dzisiaj, tak gdzieś przed południem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 ja tu zamówiłem i czekam http://skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=14659 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Nie tylko ty hehe strach podawac jakieś linki cały towar znika w zastraszającym tempie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 witam odebrał już ktoś mozę te goodramy 2x1gb 900 ? bo ja sie nie moge z lolkami ze sprzętkomu pogadać-lecą w kulki i tyle- nie polecam zakupów u nich :mur: Ja odebrałem osobiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 a skąd jesteś? ja z Pozka i mam drogę przez mękę :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 a skąd jesteś? ja z Pozka i mam drogę przez mękę :angry:Odbierałem w krakowie, zamówiłem , jeden dzień czekania i odbiór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares1 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 ja tu zamówiłem i czekam http://skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=14659 Tyle ze ta pamiec to jedna kosc . Nie bedzie dzialala w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 muahaha, zamawiam 2 sztuki i już mam duala, 0MG N00B [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) Mam szanse kupić dwie sztuki 2x1GB OCZ Special OPS CL5 800Mhz za 295zł(od każdej sztuki) z przeznaczeniem na handel,jak myslicie zaryzykowac :D Acha i czym najlepiej wysyłac pamieci jest jakas inna ocja niz poczta polska Edytowane 3 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ciekawe, czy ramy jeszcze spadną, jak widzę te Good-Ramy po 280 zł. to mnie krew zalewa ::P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ciekawe, czy ramy jeszcze spadną, jak widzę te Good-Ramy po 280 zł. to mnie krew zalewa ::Pnarazie ceny ida lekko w doł :D Ciekawe, czy ramy jeszcze spadną, jak widzę te Good-Ramy po 280 zł. w apollo sa chyba ZA 250ZŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/DDR2...pelny,id,21600/ U mnie na mieście ten RAM kosztuje 280 zł :). Właśnie nabyłem te pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Jak to się ma do OC, jak włoże dodatkowe 2x1GB i w sumie będe miał 4x1GB? 4 banki (trfc) mam na 195 ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 dolozylem wlasnie kolejna parke corsairow i na mojej badziewnej plycie na starcie pokazuje tylko 3gb, dual channel mode, w biosie pisze ze wszystkie banki obsadzone, w windzie 3 gb rowniez pokazuje, w cpu-z z kolei pokazuje 4 gb.. i don't get it.. czy moze to wynikac z roznic rewizji? jedna parke mam 5.2 a druga 7.2. moze ktos ma rewizje 5.2 i chcialby sie zamienic na 7.2? :wink: pamieci dostalem dzis, zakupione w emarkecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 dolozylem wlasnie kolejna parke corsairow i na mojej badziewnej plycie na starcie pokazuje tylko 3gb, dual channel mode, w biosie pisze ze wszystkie banki obsadzone, w windzie 3 gb rowniez pokazuje, w cpu-z z kolei pokazuje 4 gb.. i don't get it.. czy moze to wynikac z roznic rewizji? jedna parke mam 5.2 a druga 7.2. moze ktos ma rewizje 5.2 i chcialby sie zamienic na 7.2? :wink: pamieci dostalem dzis, zakupione w emarkecie. Jaki system? xp będzie widział 3 lub 3,5GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Jaki system? xp będzie widział 3 lub 3,5GB cpuz powie ci ile ramek masz zamontowanych. sys 32bit nie da rady 4gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Jaki system? xp będzie widział 3 lub 3,5GB wlasnie zastanawiam sie od czego to zalezy, ze jednym pokazuje 3,5, drugim 3,25, a innym 3.. no i martwi mnie to, ze przy starcie pokazuje 3072.. choc to pewnie wina badziewnej plyty. aha, jeszcze jedno. pierwsza parka szla spokojnie 850 mhz przy timingach 4-4-4-12. po dolozeniu drugiej parki komputer nie wstawal, przy tych timingach wstaje na 725 mhz, a jak ustawie 850 i timingi 5-5-5-15 to laduje windows ale do pulpitu juz nie wchodzi tylko reset.. czy to wina roznych rewizji (a scislej kostek na ktorych sa zrobione pamieci) czy to normalne przy 4x1gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 wlasnie zastanawiam sie od czego to zalezy, ze jednym pokazuje 3,5, drugim 3,25, a innym 3.. no i martwi mnie to, ze przy starcie pokazuje 3072.. choc to pewnie wina badziewnej plyty. aha, jeszcze jedno. pierwsza parka szla spokojnie 850 mhz przy timingach 4-4-4-12. po dolozeniu drugiej parki komputer nie wstawal, przy tych timingach wstaje na 725 mhz, a jak ustawie 850 i timingi 5-5-5-15 to laduje windows ale do pulpitu juz nie wchodzi tylko reset.. czy to wina roznych rewizji (a scislej kostek na ktorych sa zrobione pamieci) czy to normalne przy 4x1gb? kwestia biosu/chipsetu/mobo. na p5kdlx/p35 juz obadalem ze 4x1 ida praktycznie dokladnie tak samo jak 2x1gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Moje kingi na elpidzie są już u mnie w domu. Biegają na 2v tyle daje max moja mobo ) na 846MHz na cl4. w cpuzie pisze że działają jako single? Co mam w takim razie zrobić? Pamieci włożone w zielone sloty.. Jakie trc mam ustawić? obecnie mam 12 i ustawione 2t. Trc ustawione na auto i pamieci wstały na 872MHz co przed tem na ( 12trc) tych taktowaniach nie wstawały. Jestem zadowolony z ich oc choć mogło być lepiej. Myśle że na tym v zrobią 880Mhz. Ciekawe jak bedzie przy zmianie mobo jak dam im 2.3v. Zastanawia mnie to że nie chą chodzić w dualu. Nie przestawiałem ich ze slotów jak narazie. Edytowane 5 Lipca 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 No ładnie ci te kingi lataja :P A mowia ze kingi sa bleee... 4-4-4-12-2 tak ustaw i jechana B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzis i do mnie doszly Kingstone 667 na Elpidach TWN calkowiecie wyszly mnie 230zl za duala 2 x 1gb (cena atrakcyjna jak na obecne ceny ramu, ale bez rewelacji biorac pod uwage ze jakis miesiac temu za 238zl mialem XMS2 ktore niestety padly po 2 dniach uzytkowniania - emarket nie wymienil mi ich na nowe, tylko laskawie oddal kase ;( wiec na calym tym interesie wyszedlem jak zablocki na mydle) ale do rzeczy pamieci na 2,25v real (2,3bios) smigaja w dualu na 940-950 mhz przy 4 4 4 12 mozna by powiedziec ze calkiem przyzwoicie jak na tanie pamieci, chodz szczerze powiem ze liczylem na ciutke wiecej ;-) mam niedosyt po ostatnich xms2 gdzie promosy lataly na 1080mhz cl4 co ciekawe w kingstonach wyzsze napiecie niz 2,3 praktycznie nic nie daje co do przyrostu mhz kolejna b.ciekawa rzeczą wartą odnotowania, jest fakt ze pamieci sie KUREWSKO nagrzewaja - doszedlem nawet do paradoksalnej sytuacji gdzie memki za chiny ludowe nie chcialy isc wyzej niz 900 mhz a probowalem wszystkiego... i myslac ze to juz kres ich mozliwosci, dotknelem palcem jak i czy wogole sie nagrzewaja ... autentyznie oparzylem sie dotykajac kostek, przylozylem termometr elektroniczny ktory pokazal magiczna liczbe 67 stopni ;-) tak wiec popatrzcie sobie czy i wasze memki przypadkiem nie maja za goraco ;-) ja dodalem nawiew i temp spadla do 39 stopni w idle a dzieki temu zabiegowi pamieci zyskaly od kopa dodatkowe 50mhz Tak czy inczej jestem zadowolony ze zakupinych pamieci dla lekkiego overclokera powinny w zupenosci wystarczyc mialem brac GR pro 900 za 330 zl ... ale stwierdzilem ze 100 doplaty do tego zeby miec 1050 zamiast 950 nie warte jest bo w grach, aplikacjach nie odczuje takiej roznicy ktora wynagrodzila by te 100zl... (a pi nie licze namietnie na codzien) ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...