chiper Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 w Kingstonach masz albo Elpide albo Powerchips. Ze swojej strony polecam kingstony :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 chiper Ty masz kingstonki? Widzę że robią ci 800mhz to na jakich masz pamięciach? W których pamęciach jest większe prawdopodobieństwo na 800mhz na CL4? Goodram czy kingston? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 chiper Ty masz kingstonki? Widzę że robią ci 800mhz to na jakich masz pamięciach? W których pamęciach jest większe prawdopodobieństwo na 800mhz na CL4? Goodram czy kingston? Chyba te i te tyle zrobią. btw. Jak chcesz GoodRam 2x1gb robiące spokojnie 850 CL 4 i 730 CL to napisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Znacie taka firme IMRO? Bo mam tej firmy memy.. jak narazie na mojej bardzo słabej mobo na 2.05v poszły na 754mhz na CL4 1T.. Nie wiem czy więceoj pójda bo wiecej na mobo nie moge dać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiper Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 800mhz Cl4 zrobią i kingstony i GoodRamy.Wiem na pewno że moje robią spokojnie 850 mhz przy 2.2V Cl5 , Cl4 nie sprawdzalem :wink: Nie zanam firmy IMRO , gdyie zobacyzles ze masy Ram tej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jfdarkman Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Mam takie pytanie odnosnie tego wysypu nowych kostek, przegladalem troche topicow, ale chcialbym zadac pytanie, otoz: Posiadam 2x512MB Goodram np. chcialbym dokupic jeszcze 2x512MB tez Goodramow bo tez widze, ze potanialy I pytanie czy jest duza roznica jesli np mialbym te kosci razem 4x512MB a np. kosciami tez Goodram 2x1GB? Chodzi mi tylko o wielkosci kostek, a nie o firme. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 A pisze na kosce i na pudełku.. teraz tylko kupić dobre GR ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Mam takie pytanie odnosnie tego wysypu nowych kostek, przegladalem troche topicow, ale chcialbym zadac pytanie, otoz: Posiadam 2x512MB Goodram np. chcialbym dokupic jeszcze 2x512MB tez Goodramow bo tez widze, ze potanialy I pytanie czy jest duza roznica jesli np mialbym te kosci razem 4x512MB a np. kosciami tez Goodram 2x1GB? Chodzi mi tylko o wielkosci kostek, a nie o firme. Pozdrawiam serdecznie Praktycznie to samo, 4x512 no może minimalnie gorzej ale to w granicach błędu pomiarowego tj. powiedzmy że ok 1%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiper Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 I pytanie czy jest duza roznica jesli np mialbym te kosci razem 4x512MB a np. kosciami tez Goodram 2x1GB? Chodzi mi tylko o wielkosci kostek, a nie o firme. Pozdrawiam serdecznie 4x512 teoretycznie troszeczke gorzej sie krecol. Ale rożnica w wydajnosci jest niewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 I pytanie czy jest duza roznica jesli np mialbym te kosci razem 4x512MB a np. kosciami tez Goodram 2x1GB? Chodzi mi tylko o wielkosci kostek, a nie o firme. Pozdrawiam serdecznie To nie o wydajność zegar w zegar bym się tu martwił, bo pewnie będzie identyczna / prawie identyczna, ale raczej o to, czy Twoja płyta się nie zbuntuje (niektóre niechętnie z 4 bankami pełnymi chodzą) i czy OC nie spadnie w stosunku do 2x512 (co jest bardzo możliwe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 (edytowane) 4x512 teoretycznie troszeczke gorzej sie krecol. Ale rożnica w wydajnosci jest niewelka Wg mnie nie gorzej tylko tak jak porafi "najsłabsza kosta". To nie o wydajność zegar w zegar bym się tu martwił, bo pewnie będzie identyczna / prawie identyczna, ale raczej o to, czy Twoja płyta się nie zbuntuje (niektóre niechętnie z 4 bankami pełnymi chodzą) i czy OC nie spadnie w stosunku do 2x512 (co jest bardzo możliwe). No tak zależy od płyty ze swojej strony moge tylko potwierdzić że DFI Inf AM2 nie ma problemów z 4x 256 / 4x512 czy 4x1GB. Edytowane 25 Marca 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 w Kingstonach masz albo Elpide albo Powerchips. Ze swojej strony polecam kingstony :wink: Nie do konca: Elpida czesto robia ok 950-1000MHz 5-5-5-15 PMS(PROMOS) sa w 2 wersjach na malych i duzych kosciach BGA, te na duzych sa slabe, natomiast te nam niejszych robia ok 900-950Mhz 5-5-5-15 Samsung tych neistety nei testowalem Micron D9NHL kiepskie kosci nawet 900 nei robily.. z zestwów 2x1024 667 najciekawsze sa: Kingston na Elida lub Remarkowana Elpida na kingstona. OCZ System Elite. Te komplety robia 950-1000Mhz 5-5-5-15 przy napieciu 2.0-2.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burzum Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Każde system elite się dobrze kręcą, bo na egiełdzie powiedzieli mi, że raczej słabo, ze lepsze są Special Ops Ediion 667mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 jeśli moge spytac, to jakie są rodzaje A-dat 667MHz 1GB? Zwykłe i VITESTA?? Czy to to samo, bo troche zamotane. I na jakich kościach są A-daty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Czyli rzecz biorąc lepiej kingstony? lepiej się kręcą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 jeśli moge spytac, to jakie są rodzaje A-dat 667MHz 1GB? Zwykłe i VITESTA?? Czy to to samo, bo troche zamotane. I na jakich kościach są A-daty? powiedzcie mi, please :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Mam A-daty 667 nie Vitesty... Na CL5 i 2.1V robią 465MHz. Żadna rewelacja. Są na kościach A-data, pewnie jakieś remarkowane :wink: Czy po wyglądzie kości można rozpoznać producenta? Na tych moich jest charakterystyczna kropka w pewym dolnym rogu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Mam A-daty 667 nie Vitesty... Na CL5 i 2.1V robią 465MHz. Żadna rewelacja. Są na kościach A-data, pewnie jakieś remarkowane :wink: Czy po wyglądzie kości można rozpoznać producenta? Na tych moich jest charakterystyczna kropka w pewym dolnym rogu... a probowales moze ile robia na czworkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 4-5-4-11-2T 440MHz wywaliło mnie przed chwilą po ponad 2godz SP2004... Jeszcze muszę je potestować, ale jak narazie nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Każde system elite się dobrze kręcą, bo na egiełdzie powiedzieli mi, że raczej słabo, ze lepsze są Special Ops Ediion 667mhz. Kwestia sztuki, System Elit 667, Special OPS 667 i Special OPS 800 maja bardzo zblizone osiagi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Drogi PITerze moglbys powiedziec cos wiecej o tych OCZ, bo widze ze gdzies czytales o nich, miales je (?), a ja nic nie moge znalezc o tych SystemElite. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 czy ktoś ,mógłby powiedzieć na jakiś kościach są A-daty VITESTY 667MHz DDR2 1gb?? (I CZY IDZIE JE JESZCEZ DOSTAĆ, BO PODOBNO BARDZO CIEZKO)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 lukaszek1905, nie dostaniesz "legendarnych" Vitest (chyba ze używki)!!! Ja mam nie-vitesta i jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 lukaszek1905, nie dostaniesz "legendarnych" Vitest (chyba ze używki)!!! Ja mam nie-vitesta i jest ok :)tz. nigdy już nigdzie nie dostane nowych VITEST? A może jakaś nowa odmiana A-data wchodzi>? Czy KOMUNA nadchodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Jeżeli masz złudzenia, że dostaniesz Vitesty na D9 nówki, to powodzenia... A jeśli sugerujesz się zdjęciami w sklepach internetowych, to się zawiedziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Jeżeli masz złudzenia, że dostaniesz Vitesty na D9 nówki, to powodzenia... A jeśli sugerujesz się zdjęciami w sklepach internetowych, to się zawiedziesz... heh, nie no pytam grzecznie, czy wogóle juz nigdy ich nie dostanę? DLACZEGO? A co polecacie coś podobnego do A-dat VITESTY (2x1GB)?? 667MHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Powiedz jakich osiągów oczekujesz? Mam A-daty z emarketu, lifetime gwarancja, nie vitesta (zdjęcie niby Vitesta). 435 4-5-4-11-2T 2.1V. Przyzwoicie jak za tą cenę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Drogi PITerze moglbys powiedziec cos wiecej o tych OCZ, bo widze ze gdzies czytales o nich, miales je (?), a ja nic nie moge znalezc o tych SystemElite. Pozdrawiam :wink: Lepsze komplety robia 1000MHz 5-5-5-15 2.1-2.2v Aktualnie mam w kompie Special OPS 800 które chodza na 1000MHz 5-5-5-15 2.15v lub 900 4-4-4-12 2.2v. Sa dorzsze o 10-20zł od system elit wiec mysle ze warto dolozyc te pare zl aby miec 800 w seri.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a co jest porównywalne do A-dat VITESTA 667MHz ? Skoro je cięzko dostać:D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 tak jak w tytule goodram kingston lub zwykłe a-daty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...