DziubekR1 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Kurde, bo ja mam teraz KingMax 4x1GB 667Mhz. Nie narzekam, ale jednak PowerChip troche sie grzeje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) No z tego co widze to 1T :wink: Przy 2,3v tylko ciepłe ;] Elpidy rox :D Odpaliły na 1080mhz ale w superpi zwiecha niestety, w dodatku tyle poszły na lekko podrasowanych alpha :D Wyglądają tak: To 1t ustawione z biosu? Hmm a mógłbys porównać wydajność przy ustawieniu 1T i 2T? Bo coś mi sie wydaje, że to 1t jest tak tylko wyświetlane, a wydajnościowo już jest jak 2t (choć moge sie mylić). Edytowane 16 Października 2007 przez davvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 To 1t ustawione z biosu? Hmm a mógłbys porównać wydajność przy ustawieniu 1T i 2T? Bo coś mi sie wydaje, że to 1t jest tak tylko wyświetlane, a wydajnościowo już jest jak 2t (choć moge sie mylić). Być może :wink: to jest kontrolowane przez płyte, w biosie nie ustawiałem CR, więc może być tak że to 2T choć sam nie wiem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 ramy jeszcze nigdy nie byly tak tanie :) 2 x 1gb KVR na elpidach za 140 zl idzie wyciagnac Teraz kazdy moze pozwolic sobie na 4 gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 warto brac te kingmaxy? http://www.allegro.pl/item257275830_ddr2_k...klep_wa_wa.html czy lepiej szukac kingstonow na elpidach(nie chce mi sie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) warto brac te kingmaxy? http://www.allegro.pl/item257275830_ddr2_k...klep_wa_wa.html czy lepiej szukac kingstonow na elpidach(nie chce mi sie...) wg. mnie lepiej dołozyc do XMS2 od corsarza o takie te mi chodzi :) link Edytowane 18 Października 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Możliwość podkręcania pamięci jest szczególnie ważne w przypadku podkręcania procesora, dla przykładu Core 2 DUO E4300 z zegarem 1800Mhz przetaktowany na 2205Mhz wymaga pamięci taktowanych zegarem 980Mhz.ciekawostka z aukcji :lol2: :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 a moze takimi micronami warto sie zainteresowac? http://www.allegro.pl/item257248602_pamiec..._nowa_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Może uda mi się jutro do nich zajrzeć, żeby zobaczy na jakich dokładnie są kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) na fajerwerki bym nie liczyl czekamy na wiesci (: Edytowane 18 Października 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Wiecie gdzie mozna jesczcze na 100% dostac Kingstony na Elpidach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Wiecie gdzie mozna jesczcze na 100% dostac Kingstony na Elpidach?musisz sam isc i zobaczyc albo popytac sprzedawców,jak ja kupowałem 2 miesiace temu 7GB tych kingstonów wszystkie były na elpidach-sklep bitcomputer w Krakowie.Do tej pory leza w pudełku,kazda kupiłem za 112zł,jak chcesz moge tobie sprzedac,pamieci nowe nieuzywane,cena oczywiscie nizsza bedzie jak bys był chetny to uderzaj na PW Edytowane 19 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 ma ktos poradnik jak zmieniac timingi Alpha (tWTR itd.) ? Im mniejsze ustawie tym lepiej? Czy mozna tak zjebac ramy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) ma ktos poradnik jak zmieniac timingi Alpha (tWTR itd.) ? Im mniejsze ustawie tym lepiej? Czy mozna tak zjebac ramy? A poco Ci poradnik? Sam próbuj i baw sie ustawieniami timingów alpha ;]Im mniejsze, ciaśniejsze, tym lepiej, nie nie można zepsuć ramów tym.... :wink: Edytowane 19 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zrobiłem drugie podejscie,pszetestowałem kolejne dwie kostki i przekroczyłem 1GHz przy 2.2V :D [/url][/img] Nie kazda elpida tyle zrobi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Tak jak nie kazda zrobi Tyle co moja "byla" Elpida ;-) Edytowane 20 Października 2007 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) niezle ale probka 1M to troche za mało,przydałoby sie 16M lub 32M Edytowane 20 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 niezle ale probka 1M to troche za mało,przydałoby sie 16M lub 32M spokojnie robily 16tez 1M testowalem z uwagi ze mialem ok 8 gb tych memek i selekcjonowalem te najlepsze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) spokojnie robily 16tez 1M testowalem z uwagi ze mialem ok 8 gb tych memek i selekcjonowalem te najlepsze :-) tez kingstony ? cos mi sie wydaje ze plyta zle prowadi mi ramy :? Edytowane 20 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tak mialem 8 gb Kingstonow na Elpidach powiem szczerze - ze pamiec pamieci nie rowna w tym wypadku... w sumie na 8 gb trafilem tylko ta jedna co tak dobrze szla ... 980 mhz przy 4 4 4 8 2,3V druga najlepsza szla ciutke nizej 975 mhz prz tych samych timingach i napieciu pozostale roznie ale generlanie wszystkie lecialy 900mhz na CL4 po odpowiednim dopieszczeniu Paradoksalnie przy CL5 ta najlepsza kostka szla max na 1080mhz przy CL5 (stabilnie) a z kolei jedna co robila max 940 CL4 ... na Cl5 zawedrowala na 1100 Troche to dziwne - generalnie teraz najbardziej oplaci sie kupic XMS2 od Corsairy Rev 7.1 (na promosach) Mialem je kiedys i 1050mhz przy CL4 nie bylo dla nich problemem - ponad to DO konca skalowaly sie z napieciem (w DFI bylo to max 2,5v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) generalnie teraz najbardziej oplaci sie kupic XMS2 od Corsairy Rev 7.1 (na promosach) Mialem je kiedys i 1050mhz przy CL4 nie bylo dla nich problemem - ponad to DO konca skalowaly sie z napieciem (w DFI bylo to max 2,5v) tylko teraz te Corsary 7.2 sa na elpidach bo na 7.1 trudno juz trafic,nie zabiles przypadkiem swoich corsarow zbyt wysokim napieciem? Edytowane 20 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 mam te Corsairy v5.2, ale na Powerchipach(kupione tydzien temu w znak.pl) 900 CL4 robia na 2.22 1000 CL5 na na 2.35 :/ szalu niestety nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) mam te Corsairy v5.2, ale na Powerchipach(kupione tydzien temu w znak.pl) 900 CL4 robia na 2.22 1000 CL5 na na 2.35 :/ szalu niestety nie ma no to rzeczywiscie cienko,te pamieci jesli bylyby na promosach robia 1000Mhz CL5 przy 1.98-1.99V,ale teraz wlasnie te corsary sa na elpidach i powerchipach głównie stad takie wyniki co nie oznacza ze sa znowu takie zle,poprostu w porownaniu do promos wypadaja gorzej Edytowane 20 Października 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 wiem, ze nie jest zle :P miesiac temu kupilem Kingstony.... value... ich max to 850 CL5 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 wiem, ze nie jest zle :P miesiac temu kupilem Kingstony.... value... ich max to 850 CL5 :mur: podkrec te corsary ale w ukladzie 2x1GB a nie 4x1GB gdzie napewno płyta chamuje OC pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieH77 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 podkrec te corsary ale w ukladzie 2x1GB a nie 4x1GB gdzie napewno płyta chamuje OC pamieci Wiem, wiem... oczywiscie testowalem to na parce 2x1 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Na allegro koles niedawno sprzedawal corsairy xms rev5.1 z tego co pamitam to chyba jest promos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 mam te Corsairy v5.2, ale na Powerchipach(kupione tydzien temu w znak.pl) 900 CL4 robia na 2.22 1000 CL5 na na 2.35 :/ szalu niestety nie ma Mam na chacie dokladnie te same v5.2 na Powerchipie. Ida praktycznie tak samo, a do tego takie gorace piz..., ze szkoda gadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Mam tu jeszcze inne perełki :wink: Kingstony 667mhz na D9DCL, timingi 5-5-5-15@2,3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 mam te Corsairy v5.2, ale na Powerchipach(kupione tydzien temu w znak.pl) 900 CL4 robia na 2.22 1000 CL5 na na 2.35 :/ szalu niestety nie ma No to Wpyte ... Zamowilem sobie te Corsairy teraz bo byly w dobrej cenie *188zl gdyz slyszalem ze "ponoc" sa one tyle w rev 7.1 lub 7.2 a tu okazuje se ze ludzie dostaja jeszcze 5.2 rev ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...