Skocz do zawartości
Kamilek

Laptopy Z Interfejsem Sata

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytanie czy istnieją laptopy z ZEWNĘTRZNYM interfejsem SATA ??Czyli takie które mialaby wyjscie sata takie jak usb :) Dzieki temu podłączanie dyskow zewnętrznych nie ograniczałoby tak ich prędkości ale nie wiem czy jakis producent wpadł na to i czy to wogole mozliwe :) Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam takiego :lol: I zostal zakupiony u nas, tzn w Polsce.

Tia? A co to za komputer? Chyba nie masz na myśli tego Asusa z podpisu? On jakiegokolwiek SATA to nawet na oczy nie widział, że nie wspomnę o zewnętrznym interfejsie SATA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamilek, sam ostatnio szukalem obudowy i dysku 2,5" i moje spostrzezenia sa nastepujace :

- nie spotkalem sie aby jakis laptop mial wyjscie na dysk zewn.

- obudowy do dyskow z interfejsem SATA sa duzo drozsze od standardowych ATA i jest ich duzo mniejszy wybor od ATA

- dyski zewn.podlaczane do USB 2.0 nie potrzebuja dodatkowego zasilania

- transfer na FireWire bedzie najszybszy jesli potrzebujesz przenosic szybko wile duzych plikow

- Fire Wire nie zasili zewnetrznego dysku , do obudowy trzeba podlaczac dodatkowy zasilacz lub zasilic go z USB

Tu masz link do takiej przykladowej obudowy z Fire Wire

http://www.allegro.pl/item165990731_dysk_t...1394_lacie.html

a tu do obudowy dysku SATA

http://www.allegro.pl/item166502079_wellan..._5_usb_2_0.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi