Kamilek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Witam.Mam pytanie czy istnieją laptopy z ZEWNĘTRZNYM interfejsem SATA ??Czyli takie które mialaby wyjscie sata takie jak usb :) Dzieki temu podłączanie dyskow zewnętrznych nie ograniczałoby tak ich prędkości ale nie wiem czy jakis producent wpadł na to i czy to wogole mozliwe :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie, ale są laptopy z FireWire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F@nder Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Z tego co wiem, w polskiej dystrybucji nie ma takiego laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja posiadam takiego :lol: I zostal zakupiony u nas, tzn w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ja posiadam takiego :lol: I zostal zakupiony u nas, tzn w Polsce.Tia? A co to za komputer? Chyba nie masz na myśli tego Asusa z podpisu? On jakiegokolwiek SATA to nawet na oczy nie widział, że nie wspomnę o zewnętrznym interfejsie SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoseArkadio Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Kamilek, sam ostatnio szukalem obudowy i dysku 2,5" i moje spostrzezenia sa nastepujace : - nie spotkalem sie aby jakis laptop mial wyjscie na dysk zewn. - obudowy do dyskow z interfejsem SATA sa duzo drozsze od standardowych ATA i jest ich duzo mniejszy wybor od ATA - dyski zewn.podlaczane do USB 2.0 nie potrzebuja dodatkowego zasilania - transfer na FireWire bedzie najszybszy jesli potrzebujesz przenosic szybko wile duzych plikow - Fire Wire nie zasili zewnetrznego dysku , do obudowy trzeba podlaczac dodatkowy zasilacz lub zasilic go z USB Tu masz link do takiej przykladowej obudowy z Fire Wire http://www.allegro.pl/item165990731_dysk_t...1394_lacie.html a tu do obudowy dysku SATA http://www.allegro.pl/item166502079_wellan..._5_usb_2_0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Tu małe nieporozuminie, chodzilo mi Fire Wire a nie o zewnetrzy SATA. Tego oczywiście mój lapek nie posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...