tHuNaR Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Witam. Jakich uzywacie zapinek : self made, kupione jesli tak to gdzie? Bardzo mile widziane beda zdjecia. Szukam zapinki na blok o wymiarach 50x80x20 z wlotem nad rdzeniem, tylko nie taka ktora dokreca sie dziurkach wokol socketu... Jesli ktos wie gdzie ewentualnie mozna takowa nabyc prosze o link. Czy wykonanie zapinki samemu jest trudne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 wszystko u mate-a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 tak u mate przeplacac - widzialem po ile tam sa kolanka miedziane i inne bajery - w necie kolanko miedziane 15mm 5zl w sklepie zelaznym 80groszy hahaahahah smieszne jak ci ludzie sie dorabiaja - zapinka tak samo 30zloty - a wystarczy isc do piwnicy znalesc kawalek zelaza i zrobic - koszt zaden!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 tak u mate przeplacac - widzialem po ile tam sa kolanka miedziane i inne bajery - w necie kolanko miedziane 15mm 5zl w sklepie zelaznym 80groszy hahaahahah smieszne jak ci ludzie sie dorabiaja - zapinka tak samo 30zloty - a wystarczy isc do piwnicy znalesc kawalek zelaza i zrobic - koszt zaden!!!!!!!!!!!! akurat zapinke wole gotowa, chociaz mam dosteop do krepownicy ;] ale...tak jakos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no ale wywalac 30 zloty w bloto - a sam mozesz idealnie zapinke dopasowac do bloku/CPU - tylko godz roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 tak u mate przeplacac - widzialem po ile tam sa kolanka miedziane i inne bajery - w necie kolanko miedziane 15mm 5zl w sklepie zelaznym 80groszy hahaahahah smieszne jak ci ludzie sie dorabiaja - zapinka tak samo 30zloty - a wystarczy isc do piwnicy znalesc kawalek zelaza i zrobic - koszt zaden!!!!!!!!!!!! potwierdzam!! tyleeeee zeee...... kolanko takie kolo mnie kosztuje 50gr :D zapinke mam home made do otworow w plycie lecz niestety po zmianie plyty musialem ta zpinke odlozyc do szuflady bo plyta nie ma otworow :( moze ma ktos jakies rozrysowanie dokladne zapinki mate'a bo bede probowal sobie zrobic...( oczywiscie chodzi mi o zapinke na socketa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 A widzial ktos z was na necie zapinki do blokow z plexi na 4 sruby? Chodzi mi o rysunki, bo chcialem wyciac sobie taka z plexy 5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 znaczy zapinka z plexy - bo juz sie zamieszalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 znaczy zapinka z plexy - bo juz sie zamieszalem?tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 ehhh ta plexa - ja jakos dalej nie mam do niej przekonania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ehhh ta plexa - ja jakos dalej nie mam do niej przekonania :DA ja sie przekonalem, ze moze byc spoko, pod warunkiem zastosowania odpowiedniej grubosci plexi. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 reed gdzies podawal rozrysowanie socketa i jego wymiary oraz odleglosci od dziur - jestem w fazie robienia takiej zapinki - tak o sie bawie - nie jest to trudna rzecz - a plexa to minimum 4mm- najlepiej aby to bylo szklo akrylowe , jest twardsze (ale bardziej kruche) od zwyklej plexy ktora jest miekka i podatna na odksztalcenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 reed gdzies podawal rozrysowanie socketa i jego wymiary oraz odleglosci od dziur - jestem w fazie robienia takiej zapinki - tak o sie bawie - nie jest to trudna rzecz - a plexa to minimum 4mm- najlepiej aby to bylo szklo akrylowe , jest twardsze (ale bardziej kruche) od zwyklej plexy ktora jest miekka i podatna na odksztalceniaJa ma taki kawelek ze starego okna z budy, plaxa of course 5mm, jak bys znalazl, gdzies ten rysunek otworow obok Socket A to daj go tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 prosze bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 http://store6.yimg.com/I/sidewindercomputers_1724_344510 Jak sie uda to będę miał blok z zapinką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja zapinke zrobiłem sobie sam z igielitu ( chyba tak sie nazywa to tworzywo ) zapinka jest na dwa otwory w płycie bloczek mocowany po przekątnej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Wezcie sobie cos zapalcie, obejzyjcie jakis konstruktywny film, obudzcie w sobie dusze artysty - zejdzcie do piwnicy i gora po pol godziny bedziecie mieli koncept na zapinke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tak u mate przeplacac - widzialem po ile tam sa kolanka miedziane i inne bajery - w necie kolanko miedziane 15mm 5zl w sklepie zelaznym 80groszy hahaahahah smieszne jak ci ludzie sie dorabiaja - zapinka tak samo 30zloty - a wystarczy isc do piwnicy znalesc kawalek zelaza i zrobic - koszt zaden!!!!!!!!!!!! potwierdzam!! tyleeeee zeee...... kolanko takie kolo mnie kosztuje 50gr :D zapinke mam home made do otworow w plycie lecz niestety po zmianie plyty musialem ta zpinke odlozyc do szuflady bo plyta nie ma otworow :( moze ma ktos jakies rozrysowanie dokladne zapinki mate'a bo bede probowal sobie zrobic...( oczywiscie chodzi mi o zapinke na socketa) Przeciez MSI ma otwory wokol socketa.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 no a ja tez kombinuje nad zapinka bo pod 423 trudno kupic cos ladnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 http://store6.yimg.com/I/sidewindercomputers_1724_344510 Jak sie uda to będę miał blok z zapinką. za ile? skad? na kiedy? i czy mozna 2? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 http://store6.yimg.com/I/sidewindercomputers_1724_344510 Jak sie uda to będę miał blok z zapinką. za ile? skad? na kiedy? i czy mozna 2? :lol: stad tutaj a za duzo po 50 dolcow + przesylka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 tak u mate przeplacac - widzialem po ile tam sa kolanka miedziane i inne bajery - w necie kolanko miedziane 15mm 5zl w sklepie zelaznym 80groszy hahaahahah smieszne jak ci ludzie sie dorabiaja - zapinka tak samo 30zloty - a wystarczy isc do piwnicy znalesc kawalek zelaza i zrobic - koszt zaden!!!!!!!!!!!! potwierdzam!! tyleeeee zeee...... kolanko takie kolo mnie kosztuje 50gr :D zapinke mam home made do otworow w plycie lecz niestety po zmianie plyty musialem ta zpinke odlozyc do szuflady bo plyta nie ma otworow :( moze ma ktos jakies rozrysowanie dokladne zapinki mate'a bo bede probowal sobie zrobic...( oczywiscie chodzi mi o zapinke na socketa) Przeciez MSI ma otwory wokol socketa.. Pozdrawiam wiem ze ma ale co z tego nie chce mi sie robic innej mam juz normalna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Przeciez MSI ma otwory wokol socketa.. Pozdrawiam nie każda KT3 ultra 2 czyli 6380E ma natomiast cała seria 65XX niestety nie ma :( Ja kiedyś zrobiłem taka zapinkę do socketa :? wyglądała badziewnie natomiast trzymała dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 ja zrobilem sam...kliknac na odnosnik w podpisie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 noo niestety ja jestem w tym gronie uzytkownikow ktorzy maja serie 6593 - czyli bez dziur :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 haha masz pecha tak zwanego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moje sa z blachy aluminiowej 5mm grubosci =) ALe dzisiaj juz zaprojektowalem blok na sztabie miedzi ala morphling mirco fin i bedzie on dosc spory, bedzie mial 2cm grubosci (1cm dolna warstwa ktora jest samym blokiem i gorna takze 1cm ktora jest pokrywka wraz z kanalami i dyszami (nie jest to <span style="color:red;">[ciach!]</span>owe cpc, nawet nie insynuujcie tego :P) tak bedzie to wygladac (tzn podstawa, wieczka niestety nie mam z plexi jak morphling: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja używam standardowej zapinki od coolerka :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 IMHO ten wyfrezowany radiator to jest to ale maly przeplyw tam bedzie - tzn wieksze cisnienie - czyli i tak dobrze :D fajny podoba mi sie i wydajnosc tez powinna byc spox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja używam standardowej zapinki od coolerka :). bo masz kurduplasty blok - wyglada jak z CCCP :P :D hahaha kurde blok wyzszy winien byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...