regaciarz Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie znalazłem nigdzie do jakiej rozsądnej granicy może dojść temperatura mojego procesora, więc może ktoś z Was wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Nie przekraczamy 55* przy max 1.55v - tak jest w przypadku 0.09nm. U ciebie 0.13 to teoretycznie max temp jest lekko wyższy. Ale trzymaj się tych 55* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 mam w stresie( ok. godziny grania w cs source) 58-63* i właśnie tuninguje obudowę(mocuję wentylator na bocznej ściance, równolegle z boxowym wentylem) ile stopni ściągnie as5 nałożona zamiast titana nano grease?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Ale trzymaj się tych 55* :)Na grzejniku A64@130nm to trza mieć naprawde dobre chłodzenie żeby taką temp trzymać :D A co do pytania to tak 60-kilka *C w max stresie nie powinno się przekraczać. Edytowane 15 Lutego 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Na grzejniku A64@130nm to trza mieć naprawde dobre chłodzenie żeby taką temp trzymać :D A co do pytania to tak 60-kilka *C w max stresie nie powinno się przekraczać. chyba że ściągniesz ihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) chyba że ściągniesz ihsco to to nie :razz: edit: co się bardziej opłaca kupić: *freezera 64 pro + regulatorek obrotów *Pentagram HP-100AlCu + as5 :P co z tych dwóch najlepiej schłodziłoby mój piecyk ?? Edytowane 15 Lutego 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 sry, że post pod postem, ale niepokoi mnie jedna rzecz, a mianowicie, który program przekłamuje ?? w spoczynku według asus pc probe, speedfana i everesta mam 35*, a według core temp 41-42*, w core temp stopnie czasami skaczą jak szalone(40-45-40-42-40*) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 sry, że post pod postem, ale niepokoi mnie jedna rzecz, a mianowicie, który program przekłamuje ?? w spoczynku według asus pc probe, speedfana i everesta mam 35*, a według core temp 41-42*, w core temp stopnie czasami skaczą jak szalone(40-45-40-42-40*) mi pokzauje tyle samo everest i core temp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Temperatury różnią się, ponieważ core temp odczytuje temperaturę z diody procesora (w rdzeniu), a inne programy z czujnika w MoBo. temp. z CoreTemp jest bliższa prawdy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 co do coolerow to wydajnosciowo sa na niemal tym samym poziomie, bierz to co tansze, co do roznicy temperatur to wynika ona z odczytu z roznych czujnikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...