ozizu Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) Odniose sie do mojego wczesniejszego posta: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2505011 bardzo dziekuje za wszystkie opinie i poslucham sie - moj wybor padl na Palita 7600GS Sonic. Teraz odnosnie jednej z wypowiedzi... zasilacz. Obecnie posiadam Codegen 400W, jednakze zdaje sobie sprawe z tego ze te 400W to tylko napis icon_wink2.gif tutaj dokladna specyfikacja: moze mi ktos powiedziec na jaki zasilacz zmienic? aktualnie od czasu do czasu [naprawde rzadko, cos ok 10-20 razy w ciagu roku] komp mi sie sam z siebie resetuje, nie jest to wina temperatury, slyszalem ze moze byc wina zasilacza. konfig swoj podalem w poprzenim poscie [na gorze], ale powtorze p IV 3,2 Radeon GeCube 9550 Extreme 1GB ramu Western Digital WD1200JB/bagrywarka dvd/naped dyskietek hmm... cos jeszcze? myszka laserowa przez USB i planuje przesiadke z 9550 na w/w Palita, wg http://www.gph.benchmark.pl/ srednie zuzycie wzrosnie tylko o pare watów, ale w grach ono nie bedzie srednie, poza tym bede chcial pozniej moda zrobic wiec bedzie jeszcez wiecej ciagnelo. Co polecacie? Od razu powiem ze najchetniej bym kupil cos taniego. Ew bardzo taniego :P byleby starczylo z malym zapasem [tak na wszelki wypadek mimo, ze nie planuje nic dokupywac]. Czekam na rady Dodam, że co ciekawe dane mojego zasilacza [tzn wypisane powyzej] nie odstaja jakos strasznie, ale czy to nie bedzie za malo? Ponownie zaznacze, ze priorytetem jest CENA. Z góry dziękuje za fachowe rady :) zastanawialem sie nad zasilaczem delty za 60zl z allegro, ale niestety moja plyta glowna nie obsluguje PCI-X, jest moze jakis sposob na magiczna zamiane 24 na 20 pin? :D Edytowane 14 Lutego 2007 przez ozizu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 aktualnie od czasu do czasu [naprawde rzadko, cos ok 10-20 razy w ciagu roku] komp mi sie sam z siebie resetuje, nie jest to wina temperatury, slyszalem ze moze byc wina zasilacza.No to w porównaniu do normalnych zasilaczy resetuje Ci się jakieś 10-20 razy więcej na rok :D - wg mnie to sporo. Dodam, że co ciekawe dane mojego zasilacza [tzn wypisane powyzej] nie odstaja jakos strasznie, ale czy to nie bedzie za malo?Pamiętaj, że to Codegen :wink: zastanawialem sie nad zasilaczem delty za 60zl z allegro, ale niestety moja plyta glowna nie obsluguje PCI-X, jest moze jakis sposob na magiczna zamiane 24 na 20 pin? :DMówisz o tej delcie? Myślę, że powinna być ok, ale niech jeszcze reszta userów się wypowie :) Co do wtyczki to są przelotki. Zawsze też można odciąć niepotrzebne 4 piny :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozizu Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 No to w porównaniu do normalnych zasilaczy resetuje Ci się jakieś 10-20 razy więcej na rok :D - wg mnie to sporo. Pamiętaj, że to Codegen :wink: Mówisz o tej delcie? Myślę, że powinna być ok, ale niech jeszcze reszta userów się wypowie :) Co do wtyczki to są przelotki. Zawsze też można odciąć niepotrzebne 4 piny :D :wink: Tylko nie jestem pewien czy te resety to wina zasilacza. Slyszalem o delcie, ze produkuje dobre zasilacze i tak, dokladnie o tej myslalem. Nie widzialem ze istnieje przejsciowka :unsure: czy moze mi ktos doradzic, czy moja plyta glowna tutaj bedzie 'obslugiwac' ten zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Trochę niżej jest topic o tej delcie. Jak najbardziej (oczywiście z przelotką 24-->20pin) wszystko będzie współpracować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) W tej płycie jest mnóstwo miejsca obok gniazda atx wiec powinno się obejść bez przejściówki i/lub odcinania wtyczki. Edytowane 16 Lutego 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozizu Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 W tej płycie jest mnóstwo miejsca obok gniazda atx wiec powinno się obejść bez przejściówki i/lub odcinania wtyczki.świetnie :) dziękuje za odpowiedzi sprzęt zamówiony, karta też już w drodze, teraz trzeba będzie jakies benchmarki sciągnąć, żeby wydajnosc porownac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Słyszałem, że układy zasilania są inne i nie wolno odcinać tych dodatkowych 4 pin. Lepiej kupić przejściówkę. Tak na wszelki wypadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Taa co co powiesz na zasilacze z rozlanczanymi wytyczkami ?? Mozna uciac te 4 piny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...