Skocz do zawartości
Isoroku

Czy Istnieje Przykład Wpółpracy I810 Z Pentium Iii?

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwóch dni badam Płytę PCPartner BSMS3-C872 (chipset i810) z procesorem Pentium II 700 Mhz. Niby wszystko chodzi normalnie przez krótki czas, ale w pewnym momencie komputer sie wyłącza. W sieci znalazłem szczątkowe informacje, że jeżeli chipset płyty jest i810 ale nie i810e (a tak jest w moim przypadku) to wykonywanie kilku instrukcji Pentium III prowadzi do zawieszenia systemu i dlatego i810 przeznaczony jest wyłącznie do celeronów. Mój problem może jednak leżeć gdzies indziej bo nie występuje zawieszenie tylko wyłączenie

Czy ktoś dysponuje może przykładem porawnej współpracy Pentium III z chipsetem i810? może istnieją jakieś programy załatwiające niekompatybilność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentium II 700 Mhz

pewnie chodziło ci o p!!! a nie p2....

sam mam della na i810 i powiem że jak zmodowałem p3 cooperka 900mhz(9x100) to odpalił się i napisał mi że nieznany cpu i spadaj system zatrzymany...:P (jak ja kocham te delle) ciekawe jak by było z celkiem coperkiem....niby celek...

może istnieją jakieś programy załatwiające niekompatybilność?

to by było pod systemem , a pod systemem to nie zdziałasz nic jezeli ci nie chce nawet wystartować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...że jeżeli chipset płyty jest i810 ale nie i810e (a tak jest w moim przypadku) to wykonywanie kilku instrukcji Pentium III prowadzi do zawieszenia systemu i dlatego i810 przeznaczony jest wyłącznie do celeronów.

Głupstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...