Skocz do zawartości
amdek

Problem przy boocie :P !!

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pewien skrypt ( ze zrodel faad !! - uwazajcie ) ostro mi namieszal w /bin,

bo of coz odpalilem go jako root :( i dokonal mi zmian w niektorych plikach !!

Po tym zawsze przy starcie kompa wyrzuca mi komunikat ze rm nie moze usunac

/var/run/sudo/root bo to jest katalog (loguje sie jako root) !! Kasuje sam ten katalog

ale potem znow przy boocie powstaje i wyrzuca mi ten komunikat !!

Mozecie mi powiedziec jaki program go moze tworzyc ?? To bede wiedzial gdzie szukac

bledow !!

PS. W jakich rpm sa basename i arch ??!! bo te binaria tez mi spier... !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komunikat z tym dziwnym .../sudo/root nagle zniknal !!! :?

Chociaz nic nie robilem :P a basename jest w sh-utils , tylko dalej nie wiem gdzie jest arch !!??

W kazdym badz razie mam inny problem :

lut 18 01:06:23 localhost keytable: Loading keymap: succeeded

lut 18 01:06:23 localhost setsysfont: findfont: Nie ma takiego pliku ani katalogu

lut 18 01:06:23 localhost setsysfont: Cannot open font file `lat2-16sun'.

lut 18 01:06:23 localhost keytable: Loading system font: succeeded

lut 18 01:06:23 localhost random: Initializing random number generator: succeeded

prawdopodobnie wcielo mi tez ten findfont ?! bo setsysfont jest wiec ktos moze zapusci zawartosc tego findfont na poscie ?? Chyba ze problem jest gdzie indziej ??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

STARY BO SIE W KONCU WQWIE !!!!!!!

Co se qwa nabijasz posty piszac <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly !!!

Gdybym mial ten skrypt gdziekolwiek na dysku to bym ludzi nie prosil o pomoc !!!! A ty mi jeszcze wyjezdzasz ze swoimi refleksjami na temat RH !!

Jesli nie masz RH i tego skryptu i nie wiesz co sensownego napisac na dany temat to po prostu NIE PISZ NIC :!: :!: :!: :x

A co tych redszmatowych skryptow to sa takie same jak inne tylko ten mi gdzies zniknal (czytaj - skasowalem bawiac sie jako root jakimis wlasnymi skryptami) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem skad ty dociagniesz pojedynczy skrypt ??!!

Ale moze masz swoje stronki nie moja sprawa !!! :twisted:

Problem juz nieaktualny bo zrobilem reinstalke OS-a !! (sorry Paranoik :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bylo dobre :P

Tylko jakbys wiedzial ktora to byla zarowka i jak wielka to niestety tez bys zezlomowal grata :( Ofcoz nie zrobilem tego z powodu tego skryptu :!: heh byl inny troche powazniejszy problem ale to historyjka na nastepny raz !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skrypty startowe z reguły pisane są w bash'u lub w redhatowym SystemV.

Nie w bashu a w sh. Ta druga czesc zdania to zupelna bzdura. Zapewne chodzilo Ci o tak zwane boot scripts schemes czyli sposoby budowy i rozmieszczenia skryptow startowych. Mozna tu wyroznic tak zwane BSD i SysV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi