jacusix Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Che kupić płyte pod socket 939 i jedyne sensowne rozwiązanie jakie znalazłem dostepne to te dwie płyty, te co w opisie. http://mcomp.com.pl/asrock_939nf6g-vsta_nf...ck_939/-184684/ http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+K8N51GMF-9 Specyfikacje płyt są identyczne. Chciałem się dowiedzieć na której będe miał większe możliwości oc procka, która ma bardziej rozbudowany bios. Może ktos ma którąś z tych płyt i mógłby coś o niej napisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 A potrzebujesz zintegrowaną grafe?? Bo jeśli nie to lepszy będzie Biostar Biostar NF4-A9A. Na PClab jest opisany Gigabyte. O ASrocku nic w necie nie znalazłem. Ale o porządnym OC można zapomieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 biostar najlepszy :) wiem bo mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Obydwie płyty to trochę gnioty jeśli chodzi o OC. Jeśli nie musisz mieć grafy zintegrowanej, to tak jak radzą Biostar lub szukać jakiś używek na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Ten biostar ma niestety tylko sata 1 a szukałem czegoś z sata 2 bo mam dysk pod sata 2 z NCQ. Przeglądałem teraz ceneo i skąpca i ta płyta juz jest praktycznie niedostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobo85 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 odpowiedz moze byc tylko jedna: DFI lanparty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Widzaiłem cene tego DFI... 7 stow to dla mnie duzo, za duzo za płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 bryken napisał(a): biostar najlepszy :) wiem bo mam gobo85 napisał(a): odpowiedz moze byc tylko jedna: DFI lanparty ;) Pełny obiektywizm. Tylko pozazdrościć. To ja może też się wypowiem najlepsze jest nic bo ja nie mam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 A powiedz ile chcesz wydać na płyte i jakie masz wymagania co do mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Cytat Ten biostar ma niestety tylko sata 1 a szukałem czegoś z sata 2 bo mam dysk pod sata 2 z NCQ. Przeglądałem teraz ceneo i skąpca i ta płyta juz jest praktycznie niedostępna.yy a to nie jest czasem tak ze dyski na sata2 beda dzialaly na sata1 tylko z mniejsza przepustowoscia jest ten port? ;) ale to i tak chyba nie ma duzego znaczenia bo w wiekszosci wypadkow dyski same nie maja takiej predkosci by odczuc zmiane predkosci portu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Na Dzikie.Net byla recnezja Albatrona K8NF4X i poszedl niezle z o/c jak mobo za 200 zl. Ja bym sie tym zainteresowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 xacti napisał(a): yy a to nie jest czasem tak ze dyski na sata2 beda dzialaly na sata1 tylko z mniejsza przepustowoscia jest ten port? ;) ale to i tak chyba nie ma duzego znaczenia bo w wiekszosci wypadkow dyski same nie maja takiej predkosci by odczuc zmiane predkosci portu ;) Z sata 2 jest NCQ. Dysk z NCQ jest szybszy o kilka-kilkanaście procent od odpowiednika bez. Ale dopieru w RAIDzie widać duże różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Co do wymagań płyty: -sata2, -pci-e ( może być ze zintegrowana grafiką), -dual ddram, -abym wkładając grafikę w pci-e miał mozliwość włożenia 2 kart w pci, -mozliwośc oc, żeby podnieśc ramy powiedzmy do 444Mhz a przy tym szyne na procku Mam teraz kontroler s-ata i dysk pod s-ata2 z NCQ, to jest też jeden z powodów zmiany płyty, wywalic kontroler i mieć na płycie s-ata2. Nie widział ktoś recenzji z tego ASRock 939NF6G-VSTA?? Edytowane 17 Lutego 2007 przez jacusix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Bierz Biostara Nf4 A9A. Między SATA1 i SATA2 nie odczujesz praktycznie różnicy. A po drobnym modzie będziesz miał w zwykłym nF4 też SATA2. BTW wszystkie płyty s939 obsługują Dual, bo Duala obsługuje kontroler w procku. Edytowane 17 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacusix Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 A co powiecie o ASUS A8R-MVP?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Jak zależy Ci na SATA2 to mam ASROCK 939SLI-eSATA2 za 220zł. Są możliwości OC, jest kontroler SATA2, są 3 złącze PCI. Płyta ma ponad miesiąc więc prawie nowa. Jak coś to pisz na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...