Ruido Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 To zobacz kiedy KE sie mylilo , i dzisiejsza wypowiedz tylko to potwierdza. Ze bede kontynulowane procedury karne..To nie znaczy, ze teraz sie nie pomylila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Oczywiscie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Oj kolego , zanim Ty wiedziales ze jest Dolina , my zbieralismy podpisy , np. na Woodstocku 2006 i Slot Art FestwialWlasnie do tego zmierzam, robicie swietna robote, bardzo medialnie i wydajnie, tylko po fakcie i w sprawach ktore prawdopodobnie wiekszosc spoleczenstwa zbytnio nie interesuja. Zbieraliscie podpisy. Super. W 2006. Jeszcze lepiej. Szkoda tylko, ze do momentu w ktorym zaczeliscie dzialac wydano prawdopodobnie okolo metra szesciennego pieniedzy na ekspertyzy i zatwierdzanie decyzji. Moje pytanie brzmi: dlaczego nikt z przeogromnego, super poteznego, wszechwiedzace i skupiajacego jedne z wazniejszych postaci na planecie GP nie zajal sie tym wczesniej? Dlaczego na etapie wczesnego podejmowania decyzji nikt nie krzyczal co sie tam dzieje? Jestem sklonny wysunac hipoteze, ze gdyby nie interwencje lokalnych i ogolnopolskich gazet, to nawet byscie nie zauwazyli, ze droga zostala tam zbudowana! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 To zobacz ile GP robi , i nie jest w stanie ogarnac calosci przez caly czas. A sprawa Rospudy byla ruszona juz w 2000 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 To zobacz ile GP robi , i nie jest w stanie ogarnac calosci przez caly czas. A sprawa Rospudy byla ruszona juz w 2000 roku.dowody, linki też tak mogę gadać 3po3 a i jak będzie drugi wariant to wszystkich wysiedlonych wysyłamy do ludzi z GP skoro przekłądają las ponad wszystko to nie będą mieli problemu z oddaniem domu komuś kto przez nich został wysiedlony :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) To zobacz ile GP robi , i nie jest w stanie ogarnac calosci przez caly czas. A sprawa Rospudy byla ruszona juz w 2000 roku.Pol godziny przegladalem Wasza strone i bazujac na informacjach zawartych na niej, dowiedzialem sie, ze jedyne co robi GP to zbiera podpisy pod petycjami, zbiera takze kase i urzadza jedna medialna akcje na rok. Same ogolniki w stylu "GP dba o srodowisko, zbiera podpisy pod petycja..." Edytowane 26 Lutego 2007 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 spokojnie nie goraczkujcie sie wszyscy, jak KE zablokuje budowe to mieszkancy Augustowa zablokuja trase a wojewoda zamknie przejscie w Budzisku dla ruchu tranzytowego, gospodarka zachodnia dostanie kopa w dupe i po jakims czasie KE bedzie prosic aby wybudowac obwodnice i to zapewne w trybie natychmiastowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nie wszystko jest czarne lub białe, a w tym przypadku czarne lub zielone. Silne argumenty są po obu stronach (dziwne, ze przez 8 stron topicu nikt tego nie zauwazyl), przy czym ekolodzy mają ich jednak troche mniej (zważywszy, ze ta droga ma byc na estakadzie, wiec szlaki migracji zwierzat nie zostaną przecięte; z drugiej zaś strony jesli prawo unijne faktycznie jest łamane to nie mozna tego zbagatelizowac). Jeżeli ostatecznie stanęłoby na alternatywnym wariancie (ktory na pierwszy rzut oka wydaje mi sie lepszy, lecz prace nad wariantem A są juz na zbyt zaawansowanym poziomie, zeby go tak po prostu zarzucić - smierdzi mi tutaj lewymi interesami) to należałoby dogadac sie jakos z naszymi wschodnimi sąsiadami i puścic część ruchu inną trasą, nawet jesli miałoby to oznaczac nadlozenie drogi (ewentualne straty z tego tytulu powinnismy pokryc my, bo to my namieszalismy) - rząd jest to winny mieszkańcom. Poza tym, budowa wariantu B ma szanse ruszyc za min. 3 lata, a biorąc pod uwage fakt, ze w Polsce zalatwia sie takie sprawy z predkoscia swiatla, to pewnie z szesc. Btw, mieszkancom Suwałk jakos ruch tirow nie przeszkadza, a obwodnicy tez nie mają (i nie mowcie mi, ze ruch rozdziela sie przed Suwalkami na dwa przejscia graniczne, bo zdecydowana wiekszosc jedzie przez Budzisko). Kolejna sprawa to zaproponowane przez Kaczyńskiego referendum. Mnie juz dawno przestaly dziwic ich debilne pomysly, ale skomentowac zawsze mozna ;) . Toz to tak, jakby pytac 5 letnie dziecko, czy chce na obiad jesc cukierki. Albo zrobic referendum w calym kraju z pytaniem "Czy rząd powinien wyplacic kazdemu obywatelowi 10 tys. złotych jednorazowej zapomogi?" Oczywiscie tylko nieliczni wyksztalceni ludzie odpowiedzieliby negatywnie. Zmierzam do tego, ze mieszkancy Augustowa (i w ogole Podlasia) nie mają kompetencji (generalizujac) i stosownej wiedzy, zeby pytac sie ich o zdanie. Wynik takiego referendum jest z gory przesądzony, a Pan K. wyraźnie zaczyna szukac dla siebie usprawiedliwienia (wejscie CBA tylko to potwierdza) - ciekawe co z tego wyniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 I tak zapewne to referendum upadnie jak 75% lokalnych referend, czyli zostanie uniewaznione z powodu z byt niskiej frekwencji . :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 spokojnie nie goraczkujcie sie wszyscy, jak KE zablokuje budowe to mieszkancy Augustowa zablokuja trase a wojewoda zamknie przejscie w Budzisku dla ruchu tranzytowego, gospodarka zachodnia dostanie kopa w dupe i po jakims czasie KE bedzie prosic aby wybudowac obwodnice i to zapewne w trybie natychmiastowym Chyba pan wojewoda tak glupi nie jest i lubi swoje wstanowisko. Z tym rzadem , zamkniecie granicy = koniec pracy na stolku. PiS juz cos na niego bedzie mial. A KE nie bedzie proslio . a dowali nastepna kara. I ciekawe kto bedzie prosl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Tak między Bogiem a prawdą to chciałbym wiedzieć ile członków KE własną nogą stanęła na ziemi Podlaskiej, i widziała Rospudę na własne oczy a nie tylko ze zdjęć, pocztówek itd. Zresztą sytuacja się komplikuje, bo KE nie zgadza się na wszystkie 5 wariantów budowania obwodnicy...nawet wariant zielonych. Więc WTF ???!!! Under. Może w Budzisku mniej ludzi ginie z powodu natężenia ruchu i dlatego nikogo nie interesuje aby coś z tym zrobić (a może po prostu tam NIE MA MOŻLIWOŚCI wybudowania obwodnicy, he?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Maja sprawozdania , analizy , nie musza byc , zeby oceniac. Jesli za kazda sprawa musieli by jezdzic i zobaczyc. To raczej trwalo by to lata. No wlasnie . kazdy wariant lamie prawo europejskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) A ja jak widzę dzisiaj działaczy SLD wspierających "ekologów" to niewiem czy mam się śmiać czy płakać ;) Rospuda była ruszona przez mieszkańców już w 1997 roku. Kto wtedy rządził? Oczywiście SLD z PSL( zielonymi :D ) czyli brunatni :lol: I przez 10 lat nikt palcem nie kiwnął,żeby poprowadzić ta obwodnicę. Gdzie czerwoni z zielonymi wtedy byli? ;) A teraz gruby Kalisz krytykuje pomysł referendum jakoby niezgodnego z prawem. Doprawdy hipokryzja do kwadratu. Edytowane 27 Lutego 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Bo referendum jest niezgodne z prawem. Co to da nic . To ze bedzie , ze powiedza ze chce , to nic nie da. KE ma inne zdanie. Wiec dla mnie referendum jest smieszne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Bo referendum jest niezgodne z prawem. Co to da nic . To ze bedzie , ze powiedza ze chce , to nic nie da. KE ma inne zdanie. Wiec dla mnie referendum jest smieszne.. abstraciach!ac od tego, ze niemal tydzien temu napisales: Ja wlasnie wyjezdzam z przed komputera do Doliny. Pozdrawiam i dziekuje osoba popierajacym akcje obrony Dolini. co potem oczywiscie wyjasniles: Tak mialem , ale narazie przyjazd całego GP nie jest konieczny , mamy kilka dni na zorganizowanie sie , i jesli faktycznie wejda geodeci i zacznie sie cos dziac, zacznie dzialac KE , to i my wchodzimy na drzewa. jednak gdy napisales Nic nie ruszy. Dzisiaj jesli juz to Geodeci wejda. to myslalem, ze jednak sie spakujesz i ruszysz w droge, jednak: Ja tez pracuje, dlatego np teraz nie moge byc w Dolinie , a w domu jestem. Ale pracuje inaczej na rzecz Doliny. A co do sadzenia i sprzatania w lesie razem z miejscowa grupa robimy co jakis czas akcje w Lesie Miejskim przychodzi mi na mysl takie stare polskie przyslowie: krowa ktora duzo ryczy malo mleka daje Chodzi o to ze pewne osoby maja interes w tym ze ta trasa ma byc w tym a nie innym miejscu , jest lamane prawo europejskie . a ja napisze z innej beczki: chodzi o to, ze pewne osoby maja interes, zeby ta droga poszla ta druga trasa, proponowana przez pseudoekologow (bo co to za ekolog, ktory nie potrafi wskazac trasy, ktora bedzie zgodna z wszystkimi ustawami o ochronie srodowiska - bo wyglada na to, ze wasza trasa tez jest troche "nie teges") trasa forsowana przez ministerstwo leci przez tereny, ktore juz teraz naleza do Skarbu Panstwa. i jesli ktos zarobi, to zarobi na tym, ze trasa bedzie leciec obok jego terenow. co oznacza koniecznosc inwestowania, zeby cokolwiek zarobic. trasa forsowana przez ekologow leci przez tereny, ktore w 60% naleza do osob prywatnych. oznacza to: koniecznosc odkupienia tych terenow przez Skarb Panstwa, przeprowadzenie nowych badan (bo trase wytycza sie nie tylko na papierze, ale i w terenie - badania geologiczne na przyklad), a przede wszystkim zalatwianie formalnosci z przejmowaniem ziemii. i jesli prawda jest to, co krazy wsrod mieszkancow tamtych okolic - czyli, ze mniej wiecej od roku-dwoch tereny lezace w poblizu/na trasie drogi proponowanej przez ekologow mialy duze wziecie wsrod "miastowych", ktorzy kupowali te ziemie od ludzi tam mieszkajacych - to mi to smierdzi. ale to by sie w zasadzie zgadzalo z tym: Oj kolego , zanim Ty wiedziales ze jest Dolina , my zbieralismy podpisy , np. na Woodstocku 2006 i Slot Art Festwial dlaczego wtedy nie krzyczeliscie glosno? gdy byl czas, zeby sie zastanowic - duzo czasu. moze dlatego, ze jeszcze cos mozna bylo na tamtych terenach kupic, a zbytnie naglosnienie sprawy spowodowaloby pojscie cen w gore? a tak kazdy chetnie sprzedawal kawalek ziemii, bo wiedzial, ze autostrada bedzie leciec daleko od niego, wiec on nic na tym nie zarobi. a jak taka cena potrafi isc w gore gdy pojawia sie informacja o planowanej inwestycji w postaci autostrady/drogi szybkiego ruchu nie musze wspominac chyba? To zobacz ile GP robi , i nie jest w stanie ogarnac calosci przez caly czas. A sprawa Rospudy byla ruszona juz w 2000 roku. to moze robic mniej, a ogarniac calosc dzieki lepszej organizacji pracy? a co do "ruszania sprawy Rospudy" to bylbym wdzieczny za jakies kopie pism do Ministerstwa/jakichs organizacji ochrony srodowiska z tamtych lat - bo tak blablac to mozesz co Ci tylko slina na jezyk przyniesie - konkrety poprosze. bo na chwile obecna sprawa dla mnie wyglada tak: jest ustalona trasa, wszystko jest zalatwione, formalnosci dopieszczone, tereny zakupione. i nagle pojawia sie grupka krzykaczy, ktora rzada puszczenia drogi inna trasa, bo "oni tak chca" - nie zwazajac na to, ze ta ich trasa lamie te same prawa KE, o ktore panowie krzyczacy sie tak pluja. pozdrawiam i licze na kontrargumenty, ktore zamkna mi usta. edit: co zrobisz z kims, kto powie: "chce milion zlotych za metr kwadratowy terenu" i kto mieszka akurat na trasie przez was proponowanej? zlozysz sie wraz z calym GreenPeace na ten kawalek ziemii potrzebny do budowy, czy wyznaczycie kolejna - nowa, lepsza trase? Edytowane 27 Lutego 2007 przez outkub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Wiec co do wyjazdu , to moja sprawa czy jade czy nie. Dezycja byla tak a nie inna szefostwa GP , ze na razie nie ma przyjezdzac wiecej osob i mamy czekac. Jak chcesz widziec kopie . To napisz do kogos z zarzadu GP . Ja nie mam dostepu do dokumentow. Jestem czlonkiem GP , a nie osoba zajmujaca sie papierami. A co do ziemi. Jak sie okazuje , nadal do organizacji zielonych nikt sie nie zglosil w sprawie 0,16 h , ktorego sa wlascicielem i , owy teren znajduje sie tak gdzie ma byc budowana droga. Widze zalogowales sie dzisiaj, tylko ciekawe po co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Co z tego że się nie zgłosił jak i tak wariant zielonych jest nielegalny i nie pójdzie tamtędy droga. Augustów pozostaje sam ze swoim problemem. Tyle wynikło z całej "akcji Rospuda" [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 To zobacz ile GP robi , i nie jest w stanie ogarnac calosci przez caly czas. A sprawa Rospudy byla ruszona juz w 2000 roku.ponawiam prośbę o linki, dowody bo nie widzę "ile GP robi" , tzn. widzę że jak narazie to robi dużo szumu i wszystko psuje, a twoje stwierdzenie że referendum jest "niezgodne z prawem" to :lol: :lol: :mur: poproszę link który by to potwierdził Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) a moze zrobmy tak jak w USA, tam wycinali ekologow razem z drzewami i patrzcie jaka maja teraz infrastrukture drogowa, nikt sie nie pieprzyl z jakimis zielonymi i kraj sie rozwijal jak cholera zeby taki Robert Mouses sluchal ekologow to na Long Island teraz owce by sie pasly Edytowane 27 Lutego 2007 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Under. Może w Budzisku mniej ludzi ginie z powodu natężenia ruchu i dlatego nikogo nie interesuje aby coś z tym zrobić (a może po prostu tam NIE MA MOŻLIWOŚCI wybudowania obwodnicy, he?) Naucz sie czytac ze zrozumieniem wreszcie - jestes juz w takim wieku, ze powinienes opanowac tą umiejętnosc... Nie pisałem o Budzisku, tylko o Suwałkach. Szczerze mówiac to jestem przekonany, ze wiekszosc (pewnie prawie wszyscy) ludzi wypowiadających sie tutaj nie zadalo sobie nawet trudu otworzenia atlasu drogowego, tylko opiera swoje wypowiedzi na tym co w Faktach i Wiadomosciach widzieli. TIRy z Augustowa jadą dalej przez Suwalki (albo odwrotnie), ktore tez nie mają obwodnicy. Tam jakos mieszkancy nie protestują i podejrzewam, ze ma to zwiazek z lepiej rozwiazanym problemem przejsc dla pieszych. W Suwałkach nigdy nie byłem, wiec tylko sobie gdybam, ale sprawa musi tam byc jakos lepiej rozwiazana - jest tu ktos z Suwałk? Macie tam sygnalizacje, kładki, ekrany? Jeżeli w Suwałkach mozna było sobie z tym poradzic, to czemu nie w Augustowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) tak tylko ogladajac te swoje mapy - bo oczywiscie nie byles w Augustowie ani Suwalkach zapewne nie zauwazyles ze przez Augustow idzie droga jednopasmowa o bardzo waskich pojedynczych pasach jazdy w kazdym z kierunkow a przez Suwalki przebiega dwupasmowa o szerokich podwojnych pasach w kazdym z kierunkow rozgdzielonych pasem zieleni, rozbudowanymi skrzyzowaniami z sygnalizacja swietlna i pasam do dolaczania sie do ruchu dla pojazdow ps. w Suwalkach chodniki tez sa oddzielone od drogi pasami zieleni ale nawet mimo duzo lepszej infrastruktury jezeli zapytasz Suwalczanina to jest za budowa obwodnicy Suwalk, ktora zreszta jest w planach Edytowane 27 Lutego 2007 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 nie porównuj tych dwóch miast, przecież Suwałki są o wiele większe niż Augustów, co za bezsens to jak porównywać przejazd czegoś przez wawe i np Sulejówek (sprawdźcie w atlasie) :lol: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Akurat liczba pasów nie jest tutaj kluczowa - mniej-wiecej tyle samo (niewielka część odbija pewnie na przejscie w Ogrodnikach) TIRów co przez Augustow jedzie przez Suwałki (no chyba, ze Twoim zdaniem jak pasow jest dwa razy wiecej, to TIRów dwa razy mniej ;) ). Wniosek z tego taki, ze mieszkancy Suwałk tez nie mają rozowo, wiec niech Augustowianie nie robią z siebie męczennikow - wiele miast w Polsce ma takie problemy i jakoś daje sobie rade. ale nawet mimo duzo lepszej infrastruktury jezeli zapytasz Suwalczanina to jest za budowa obwodnicy Suwalk, ktora zreszta jest w planachA co to ma do rzeczy? @Kaaban przecież Suwałki są o wiele większe niż AugustówTaaaak... Powierzchnia: Suwałki: 65,24 km² Augustów: 80,93 km² A co ważniejsze - gęstość zaludnienia: Suwałki: 1061 os./km² Augustow: 370,1 os./km² Edytowane 27 Lutego 2007 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inkub Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Wychodzi na to ze Augustowo to meczennicy. A kara KE to 1 mln euro za kazdy dzien prac na terenie Doliny. Ciekawe do ilu Polska dojdzie i kto za to zaplaci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 najbardziej draznia media ktore zdecydowanie faworyzuja ekologow, przyznaja to sami dziennikarze (of koz nieoficjalnie). musze przeczytac caly topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 może ktoś podawał już linka: Budujcie tę szosę! http://korwin-mikke.blog.onet.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Ta Unia Europejska to nieźli hipokryci, sami pobudowali autostrady przez tereny które u nas z miejsca były by parkami narodowymi, np. dzikie fragmenty alp, Holendrzy niszczą całe kilometry kwadratowe przybrzeżnych obszarów zalewowych i robią poldery pod te swoje tulipanki, a u nas czepili się kawałka zabagnionej dolinki rzecznej, jakich w pobliżu jest od groma, ba w niektórych porobiono parki narodowe. Na miejscu mieszkańców Augustowa zaprosił bym szanowną komisję na obrady pomiędzy jeziorka którędy biegnie trasa i niech w tym hałasie i smrodzie szanowni euro-deputowani spróbują cokolwiek uchwalić :lol: Aha mównicę zainstalował bym po drugiej stronie drogi, może by którego przejechało jak będzie tam lazł :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 @Kaaban Taaaak... Powierzchnia: Suwałki: 65,24 km² Augustów: 80,93 km² A co ważniejsze - gęstość zaludnienia: Suwałki: 1061 os./km² Augustow: 370,1 os./km² liczba ludności: Suwalki 69 268, Augustów 29 951, :lol: :lol: @Inkub po raz kolejny proszę o linki "ile robi GP" + niezgodność referendum z prawem, oraz skoro ktoś dał ten felieton to zarzuć też dowodami że pierwszy wariant nie idzie koło wysypisk i parę km od legowisk oraz że wasz wariant jest "krótszy" :lol: czekam i nie ignoruj mnie z łaski swojej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 liczba ludności: Suwalki 69 268, Augustów 29 951, Włoszczowa ma dokładnie 10 755+1 co siedzi w Warszawie i co? Nawet ekspres tam staje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 liczba ludności: Suwalki 69 268, Augustów 29 951, :lol: :lol: No i? To chyba ja sie powinienem śmiać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...