mateuszC93 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam. Moja nagrywarka ostatnio zaczęła szwankować, nie chce już czytać większości płytek dvd i cd, a jak z nagrywaniem to nie sprawdzałem. Czy miesiąc przed końcem gwary mogę żądać wymiany na nową chociaż według mnie to już nagrywarka jest zużyta bo nagrała już z kilkaset płyt więc była bardzo mocno eksploatowana. Ale w sumie gwara to gwara a nagrywarka jest do nagrywania. Czego powinienem zażądać od sklepu i czy mam jakieś możliwości wyboru? Czy sklep może nie uznać gwarancji wskazując na wyeksploatowanie napędu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Masz prawo do reklamacji ( nie do wyboru typu: wymiana lub nie ). Oni mają za zadanie dostarczyć Tobie sprawny sprzęt ... a to czy dostaniesz nowy czy naprawiany to już ich łaska lub nie łaska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 W zeszłych chyba roku reklamowalem liteona 1633 - dostałem 1653. tego 1653 również zreklamowałem - dostałem 1673. Niestety owego 1973 również musialem zreklamowac - a dostałem 1635. To wszystko w odstępach 1-2 miesięcznych. Teraz juz jest w porządku, wszystko działą nie reklamuje :wink: Mówiono mi za każdym razem, że tamtych juz nie produkowali, daltego dostawalem, tą, co akurat mieli w ofercie. Niczego nie musiałem rządać... Jedyne co mnie zmartwiło, to to, że gwarancja [rok] liczona jest od daty zakupu PIERWSZEJ nagrywarki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 W zeszłych chyba roku reklamowalem liteona 1633 - dostałem 1653. tego 1653 również zreklamowałem - dostałem 1673. Niestety owego 1973 również musialem zreklamowac - a dostałem 1635. To wszystko w odstępach 1-2 miesięcznych. Teraz juz jest w porządku, wszystko działą nie reklamuje :wink: Mówiono mi za każdym razem, że tamtych juz nie produkowali, daltego dostawalem, tą, co akurat mieli w ofercie. Niczego nie musiałem rządać... Jedyne co mnie zmartwiło, to to, że gwarancja [rok] liczona jest od daty zakupu PIERWSZEJ nagrywarki... To ewidentnie polecieli z Tobą w kulki... O ile dostałeś NOWY sprzęt to gwarancja naliczana jest od daty odbioru, jeśli sprzęt był naprawiany to gwara liczona będzie od daty zakupu z przedłużeniem o czas naprawy - tak to POWINNO wyglądać :wink: Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...