Misioman Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Tak dobrze mowicie. Moj blad, ale to nei zmienia faktu ze huntkey jset najlepsza zasilka w cenie do 200zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Co do mojego sprzętu jutro zamawiam i mam jeszcze 1 pytanie (tak z ciekawości): Brać 1. Galaxy GeForce 7900GS 256MB Zalman 655 zł 2. Palit GeForce 7900GS 256MB 572 zł Nie chodzi mi tu o cenę lecz o podkręcanie tych kart. Galaxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Xavk tez wlasnie kompletuje sobie nowy zestaw za okolo 4000zl. Widze ze myslisz podobnie jak ja. Dodam ze posiadam juz Galaxy GF 7900GS 512Mb, LG LCD 1970HR 2ms 2000:1 oraz dysk Seagate Barracuda 320Gb (to pozostalosci po moim starym zestawie). Kilka rad. Z tych plyt co podales najbardziej przyszlosciowe wydaje sie Asus P5N32-E SLI nForce 680i LGA775. Sam bede tez ja kupywal. Najlepiej tez zeby obslugiwala SLI PCI-E (elektr. 2x 16) + PCI-E na karte do fizyki w grach ktore niebawem stana sie standardem. Co do procesorow sam mam tutaj dylemat. W kwietniu maja byc spore obnizki oraz kilka nowych modeli ma wyjsc. Moze lepiej kupic teraz ten Celeron lub Pentium 4 z obsluga HT i poczekac az stanieja Quad-Core (za rok, poltore?, no i pamietaj zeby plyta glowna go obslugiwala) bo po co teraz pakowac kase w C2D skoro na horyzoncie Quady :P Teraz pamiec ram. Tutaj jest troche gorzej bo jak za pewne wiesz niedlugo wychodzi DDR3, a kosci z DDR2 przy 1000Mhz sa jeszcze drogie. Po wyjsciu ceny DDR2 na pewno spadna. Ja bym proponowal 2x 1GB 800Mhz z dobrymi timingami i nadajace sie do OC, np. OCZ Platinum. Grafika? Za rok standardem bedzie dx10. Ceny kart graficznych spadna juz niedlugo. Na rynku pojawia sie karty z ddr4. Moze teraz kup cos taniego a pozniej zainwestuj w SLI g80 z ddr4 (te tansze wersje jakies gts). Zasilacz tez odgrywa tutaj wazna role. Wez lepiej cos wiekszego bo przeciez caly czas bedziesz cos powiekszal jak procesor czy karte graficzna a jak bedzie w SLI to juz wogole. 600W to minimum wedlug mnie. Co do obudowy i nagrywarki dvd sam nie jestem jeszcze zdecydowany. Czekam na twoje opinie i sugestie bo sam nie jestem jeszcze do konca przekonany co do tego wszystkiego. Moj sugerowany zestaw: Plyta glowna - Asus P5N32-E SLI nForce 680i LGA775 Procesor - INTEL PENTIUM 4 640 3,2GHz 2M LGA 775 BOX FSB800 Grafika - Galaxy GeForce 7900GS 512MB 1.2ns Pamiec - OCZ 2GB DDR II 800 Platinum Dual CL4 (2 x 1GB) Zasilacz - BeQuiet StraightPower 650W DVD - Pionier 111 Dzwiek - Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Obudowa - Soprano lub Sunbeam Transformer (jesli sa jakies pomylki w nazwach to przepraszam ale wiekszosc pisalem z pamieci i juz spiacy jestem ;p) Dzieki tej oszczednosci jestem w stanie pozwolic sobie na xbox360 i miec maszyne do gier na conajmniej na poltore roku. Pozniej lekkie aktualizacje i nadal ciesze sie szybkoscia zestawu i przez ten czas jak ceny spadna. Po co teraz inwestowac w karte graficzna z dx10 skoro jeszcze nie ma dx10 i tym bardziej gier. Dopiero za 8-12 miesiecy bedzie kilka tytulow. Podobnie z C2D. Jesli nie uzywasz komputera do profesjonalnych programow wykorzystujacych dwa rdzenie wiec po co inwestowac w cos czego tak na prawde nie bedziesz uzywal, w grach uzywasz 1 rdzen tylko, na pewno c2d sa podatniejsze na podkrecanie ale niedlugo maja wyjsc nowe pentiumy po 6-7GHz ktore beda duuuzo wydajniejsze w grach niz kazdy C2D. No to chyba wszystko ;-) Ale sie rozpisalem. Edytowane 20 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Płyta główna. Miałem kupować Asus P5N32-E SLI nForce 680i , ale zrezygnowałem. Nie potrzeba mi, aż tak wielu udogodnień. SLI nie mam zamiaru używać (wolę kupić jedną kartę graficzną, a dobrą), więc to mi nie robi różnicy, czy płyta będzie chodziła 2x8 czy 2x16 na SLI, ważne, że ma 1x16. Dodam jeszcze, że planowałem składać kompa za 4000 zł, ale za 3000 zł mi w zupełności wystarczy. Ale mimo wszystkiego nadal myślę, nad tą płytą. Płyta główna to podstawa, więc czego mam rezygnować z czegoś lepszego? Poczytam jeszcze kilku recenzji, komentarzy, testów. Być może zdecyduję się na nią. Przekonajcie mnie :P Procesor. Zdecydowałem się na E4300. Będzie u mnie chodził z Scythe Infinity Scinf-1000, na zegarze ok. 2.8GHz i myślę, że przez najbliższy rok to mi wystarczy. Quad-Core mi nie potrzeba. Komputer będę używał do gier, internetu itd. Jak wiadomo produkcja gier, które obsługują 4 rdzenie jest bardzo droga, a co za tym idzie nieopłacalna. Więc 2 rdzenie mi w zupełności wystarczy. Pamięci. Nie zamierzam ostro podkręcać procka. 2.8GHz mi wystarczy. Jak wiadomo, żeby E4300 podkręcić nie potrzeba najlepszych pamięci. Za rok przy modernizacji kompa wymienię prawdopodobnie pamięci. Jak wiadomo za niedługo wyjdą DDR3 więc nie opłaca się kupować teraz b. drogich pamięci DDR2, więc biorę A-Daty. Grafika. Za rok DX10 stanie się standardem, więc nie opłaca się kupować drogiej grafiki z DX9. IMO ja biorę 7900GS, ponieważ troszkę zaczekam, aż ceny kart DX10 spadną, a gry które wykorzystują DX10 staną się bardziej popularne. Pewnie przy modernizacji kompa kupie nową grafikę coś z nowych GF z DDR4. Zobaczę w przyszłości. Zasilacz. Myślę, że 550W mi wystarczy. Raczej nie będę stawiał SLI, więc nie potrzeba mi takiej mocy. ------ Co do twojego zestawu myślę, że jest b. dobry. Powinien się dobrze podkręcać. W przyszłości czeka cię modernizacja procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ten be quiet 550w ciagnie c2d@3,6 i 2x8800gtx sli :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Ten be quiet 550w ciagnie c2d@3,6 i 2x8800gtx sli icon_wink3.gifWięc be quiet! Straight Power E5-550W mi w zupełności wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) XvAK dales mi troche do myslenia nad moim zestawen. Zaczynam dochodzic do wniosku ze tez wystarczylaby mi plyta glowna z 1x PCI-E 16x bo skoro mam zamiar kupic konsole to nie potrzebuje potwora graficznego przy komputerze, chce poprostu miec mozliwosc pogrania w przyszlosci w najnowsze gry, niekoniecznie na maksymalnych detalach. Wiec to co bedzie mi potrzebne na plycie glownej to 1x PCI-E (16x na grafike), 1x PCI-E (8x na karte do fizyki w grach), obsluge procesorow c2d, stabilna :-). Procesor. Tutaj zaczynam sie zastanawiac takze nad e4300 ktory jest stosunkowo tani, chociaz po doplacie malej sumy mam e6400 (ktory jest podatniejszy na podkrecanie. Oczywiscie pomysl z dobrym chlodzeniem i podkreceniem procesora jak najbardziej mi sie podoba. Ciekawi mnie jak duze sa roznice w najnowszych grach pomiedzy procesorami 1 rdzeniowymi (pentium 4 i celeron) a c2d? Pamieci. Odrazu zainwestuje conajmniej w 2gb 800MHz bo roznice cen miedzy 533MHz a 800MHz sa dosc male ale wydajnosc jest widoczna. W przyszlosci ewentualnie dokupie 1gb. Grafika. Przez najblizszy rok a moze nawet poltore wystarczy mi aktualnie posiadany Galaxy GF 7900GS 512MB 1.2ns Zalman. Pozniej zainwestowalbym w cos z DX10 i pamiecami DDR4. Zasilacz. Jak juz zrezygnowalem z SLI to moge pozwolic sobie na cos mniejszego, cichszego i bardziej stabilnego. Prosze o propozycje spelniajace moje wymagania. Edytowane 20 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jeżeli masz już ochotę brać E6400 to lepiej weź E6300 (różnica 143 zł). E6400 od E6300 różni się tylko mnożnikiem i MHz. Jeżeli pamięci brałbyś A-Daty to myślę, że opłaca się brać E4300, jeżeli coś z OCZ Platinum bierz E6300. Grafikę już masz kupioną i myślę, że to dobry wybór. Na co najmniej półtora roku wystarczy ;) Zasilacz: be quiet! Straight Power E5-550W Chyba najlepszy w swojej klasie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) Wydaje mi sie ze jak sa lepsze mnozniki tym wieksze mozliwosci podkrecania :huh:. Ale moze rzeczywiscie lepiej wziac teraz e4300 (podkrecic z dobrym chlodzeniem) i za poltore roku wymienic na cos szybszego i z wiekszym cache. Tylko jaka plyte glowna i pamieci zeby moglbym sobie porzadnie podkrecic ten procesor zeby gwarantowalo mi stabilna prace. Dzieki takim oszczednosciom wyjde ponizej 3000zl, a mialem sie zmiescic w 4200zl :lol:. Nie jestem jeszcze pewien co do plyty glownej. Wiem ze bede potrzebowal 1x PCI-E 16x na karte graficzna, 1x PCI-E 1x na karte do fizyki, PCI na karte dzwiekowa, oczywiscie oblsuga c2d i pamieci 800MHz. Musi byc stabilna i dawac dosc dobre mozliwosci overlockerskie. Czekam na propozycje. Edytowane 21 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Przygotowalem sobie kilka zestawow do wyboru. Do kazdego dodalem komentarz, plusy i minusy. Prosze o wasze opinie i propozycje. Pozdrawiam. Oto adres: http://www.users.pjwstk.edu.pl/~s4599/zestawy.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Hmm, widze, że się nie nudziłeś :P Zestaw 1. Uważam, że nie opłaca się go kupować. Zbyt drogi zestaw. E6600, jak na razie jest drogie i myślę, że teraz nie opłaca się go teraz brać. Procesor na LGA775 za rok kupisz lepszy i tańszy. Moim zdaniem zestaw jest nieopłacalny, najlepiej kupić taniego proca. Zestaw 2. Bardzo dobry zestaw, lecz trochę za drogi. Zestaw 3. Nad nim bym się zastanawiał. Płyta z chipsetem Nforce 680i, dość przyszłościowa. Lecz czeka cię, dość szybka wymiana procesora. Ten celeron będzie cały sprzęt hamował. Aczkolwiek skoro masz XBoxa360 to ci niepotrzebne na razie C2D na pokładzie. Zestaw 4. Nad nim bym się zastanawiał. Dobra, tania płyta z chipsetem Nforce 650i. Myślę, że to najlepszy wybór. Można poczekać dłuższy okres czasu na nowe procesory i w przyszłości przy modernizacji kupić nowy procesor. Zestaw 5. Nad nim bym się zastanawiał. Myślę, że byłby to dobry wybór. Lecz czeka cię, dość szybka wymiana procesora. Ten celeron będzie cały sprzęt hamował. Aczkolwiek skoro masz XBoxa360 to ci niepotrzebne na razie C2D na pokładzie. Ja wziąłbym Zestaw 4. Myślę, że to najlepszy wybór jak na ten okres. Poczekasz rok i kupisz nową grafikę i proca. Zestaw 3 też będzie dobrym wyborem. Płyta dość przyszłościowa. Zależy od Ciebie co wybierzesz. Zestaw 5 jest dobry ale ten procesor :-|. Poczekaj jeszcze na opinie innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 gabrynio - bierz e6300, asusa commando, a różnicę miedzy allendale a conroe wpakuj w ballistix'y 2x1GB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobstein Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 witam ja tez w tym tygodniu kompa kupuje za ok 4000 co sadzicie o moim zestawie ? bedzie do gier i oc ... dodam tylko ze tez skladam w apollo ... 1. [sATA2] Dysk Seagate Barracuda 7200.10 320GB 16MB ST3320620AS 333.00 2. [PCIE] Karta GeForce 7900GS Galaxy 256MB Zalman szt. 22 648.00 3. [iNT][775] Płyta Abit AB9 QuadGT szt. 22% 760.00 4. [ATX] Obudowa Chieftec LBX-02B-B-B-400 szt. 22% 494.00 5. [775] Procesor Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2MB szt. 22% 830.00 6. Pasta termoprzewodząca Zalman ZM-STG1 szt. 22% 32.00 7. Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz GeIL Ultra CL4 GX22GB6400UDC 765.00 8. Nagrywarka DVDR Pioneer DVR-111DBK Black OEM szt. 22% 123.00 9. Cooler na procesor Scythe SCINF-1000 Infinity (754/939/940/478/775) 160.00 co wy na to ta plytka chyba da rade w przyszlosci ... narazie podkrece proca a pozniej jak 4 jajowce sie na standardem zrobia to wrzuce obsluguje a co ! :) co do ramu to da rade na nim dobrze tego proca wykrecic ? mam zamiar w obudowie zasilacz na 500 zmienic co wy na to ? dzieki z gory za odp POZDRO ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Sprzęt dobry, ale: 3. Bierz Asus P5N32-E SLI 5. Po co E6400? Ten proc jest taki sam jak E6300, więc lepiej bierz E6300 8. Asus DRW-1608P3S to to samo co DVDR Pioneer DVR-111DBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobstein Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 dlaczego ta plytke mozesz jakos uzasadnic a e 6400 dlatego za ma mnoznik 8 a jest lepszy od e 4300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Slyszalem ze Asus P5N-E SLI nVidia nForce 650i beda mialy problemy z obsluga procesorow 4 rdzeni, moze dzialac nie stabilnie a o O/C na pewno mozna zapomniec. Zastanawiam sie u siebie nad zestawem 3 lub 4. Edytowane 21 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) @gabrynio - weź zestaw 3, już się przekonałem do niego (lepsza płyta, wybrałem ją ze względu na chipset), a do tego zestawu weź jeszcze Scythe Infinity SCINF-1000 w Apollo za 160zł podkręcasz tego Celerona ;) @bobstein - płyta Asus P5N32-E SLI ma chipset nForce 680i, a Abit AB9 QuadGT ma chipset P965. Wydajność 680i jest lepsza od P965. E6400 i E6300 to te same procki. Różnica - mnożnik (większy mnożnik = więcej MHz), jeżeli kupisz E6300 w biosie zwiększasz mnożnik o 1 i już masz E6400 ;) Edytowane 21 Lutego 2007 przez XvAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 @XvAK co do tego mnoznika to sie nie zgodze. e6300 ma maksymalnie mnoznik x8 a e6400 mnoznik x9, teraz kwestia FSB (dobra plyta i szybkie pamieci) i napiecia jesli chcesz podkrecic. Oczywiscie e6400 daje wieksze mozliwosci. A ty na jaki zestaw wkoncu sie zdecydowales? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 @gabrynio może masz racje (bo sam nie wiem). Sprzęt mam taki jak w sygnaturce, lecz jeszcze go nie używam :/ bo nie mam pamięci DDRII :/ (nie przyszły jeszcze). Jutro powinna przyjść ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobstein Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) no ale ma obsluge 4 rdzeni :) wiec przyszlosciowo jest pra :D ? a ps : przeciez wszystkie c2d procz x6800 maja mnozniki zablokowane :| Edytowane 21 Lutego 2007 przez bobstein Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) Teoretycznie ma obsluge 4 rdzeni ale czytalem na zagranicznych forach ze beda jakies problemy w stabilnosci a O/C mozesz zapomniec. Dlatego mowie e6300 x8, e6400 x9. Szczerze wolalbym kupic e6300 i roznice cen wpakowac w lepszy RAM zeby miec wieksze mozliwosci O/C. Edytowane 21 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobstein Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 a co te geile zle sa :| ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 a co te geile zle sa :| ?Złe nie są, ale jak masz więcej kasy to polecam Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Patriot LLK CL4 za 970 zł w Apollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobstein Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 mialem je kupic ale w zamian tego wzialem geile + scythe infinity + quada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Lepiej by było, gdybyś wziął A-Daty i nadal starczyłoby ci na: scythe infinity + quada. PS jakie konkretnie Geile wziąłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 A ja ciagle zastanawiam sie pomiedzy nForce 650i a nForce 680i. Z SLI nie bede korzystal, mozliwosci O/C 680i sa niewiele wieksze, cena 2x jak 650i. XvAK dasz info ile dales podkrecic swoj zestaw :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 XvAK dasz info ile dales podkrecic swoj zestaw icon_smile2.gifJeszcze go uruchomiłem :angry: Brakuje mi pamięci do zestawu <_< ze sklepu morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrynio Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Mimo wszystko wezme chyba EVGA lub Galaxy nForce 680i. Oplaca sie zrezygnowac z SB X-Fi dla obudowy Antec P180? Edytowane 22 Lutego 2007 przez gabrynio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Przecież wiadomo żę chipset 680i cholernie sie grzeje, juz było sporo watkow o tym, poza tym ma strapa powyzej 400mhz. lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Abit QuadGT który nie ma strat powyzej 400, zalezy jak mocno chcesz krecic proca. Dobre sa tez mobo na chipsecie 975 np Abit AWD9 Max ale ma tylko jedno PCi wiec u mnie odpada. Antec P180 bardzo cichy i dpbrze wentylowany chociaz prawdziwy huragan masz w Antec'u Nine Hundred, jedynie co mi troche nie pasuje to te zasilacze na dnie obudowy ale widać że jest w tym jakiś pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XvAK Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Mimo wszystko wezme chyba EVGA lub Galaxy nForce 680i. Oplaca sie zrezygnowac z SB X-Fi dla obudowy Antec P180? Co do płyty głównej - poczytaj jeszcze tematy o nForce 680i i o nForce 650i powinno ci to pomóc w wyborze odpowiedniej płyty. Jeżeli nadal będziesz miał wątpliwości poczytaj o ASUS P5N-E SLI - KRÓL TANIEGO OC? Obudowa Antec P180 jest fajna, ale strasznie droga :mur: nie wiem czy się opłaca rezygnować dla niej z SB X-Fi. Nie lepiej wziąć Enermax Chakra ECA 3052-B? I pozostać przy X-Fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...