Zielonyman Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Siema! Do niedawna byłem pewien co do wyboru płyty głównej do mojego nowego sprzętu (chciałem brać P5B Deluxe). Przed zakupem postanowiłem jednak poszperać trochę w sieci i okazało się, że jest sporo problemów z tymi płytami (dźwięk, problem z flash'em biosu, podobno padają po paru miechach...). No i teraz mam dylemat bo nie wiem co zamiast tego wybrać. Wiem, że P5B jest może królem wydajności, ale co mi z tego jak mam mieć z nią tyle problemów. Szukam płyty głównej, która przede wszystkim będzie stabilna, w miarę możliwości bezproblemowa, miała dobre wyposażenie, dobrą zintegrowaną kartę muzyczną (teraz mam sound storm na moim A7N8X-E Deluxe i szukam czegoś co najmniej tak dobrego) no i fajnie by było jak by można było na niej trochę procka podkręcić (tak do 3 GHz, nie zależy mi na biciu rekordów). Zastanawiam się nad Gigabyte GA-965P-DS4, ale jeszcze nie wiem czy się nada. Oto mój przyszły config : :D INTEL Core 2 Duo E6300 1.86Ghz BOX Cooler Master Cavalier T03 Noir Seasonic 500W S12-500HT BFG GeForce 8800 GTS 320Mo Corsair PC6400 2048Mo XMS2 Twinx (2x1024Mo) Samsung 250Go 7200 RPM S-ATA II (SpinPoint P120) Fajnie by było jak by się wypowiedzieli właściciele różnych typów płyt pod C2D i napisali mi o wadach i zaletach danego modelu o których się dowiedziali z własnego doświadczenia, a nie usłyszeli od kogoś. Jeśli macie jakieś propozycje dotyczące reszty configu (np. tańsza alternatywa podanych przeze mnie części) to z chęcią ich posłucham. Z góry dziękuję i pozdrawiam Was! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 A spojżałeś na test na stronie purepc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 A spojżałeś na test na stronie purepc?? Tak, ale co mi z tego jak nie ma tam odpowiedzi na pytanie które zadałem wyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 A powiedz najlepiej ile chcesz wydać na kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 P5N-E SLI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misioman Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 P5N-E SLI ? p5n-e sli ma fatalna zintegrowana karte dzwiekowa wiec odpada. Moze p5b? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonyman Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 W tej chwili moja konfiguracja wyniesie mnie jakieś 1030 euro, czyli coś koło 4 tysięcy złotych. Sprzęt składam we Francji u chińczyków (na jednej ulicy jest masa butików ze sprzętem, mają nawet swoją stronę : http://www.rue-montgallet.com/ ). Na początku myślałem o P5B deluxe (czyli to samo co P5B, tylko nieco bardziej wypasione), ale sporo jest z nimi problemów (padają przy flashowaniu biosu, problemy z dźwiękiem itp.). Kto wie może te nowe wersje tej płyty (1.04 czy jakoś tak), pozbawione są tych wad. Problem w tym, że nie mogę znaleźć kogoś (najlepiej kilka osób dala pewności), kto taką posiada i mógłby mi potwierdzić jej bezawaryjność. Małe pytanko : załóżmy, że będe kupował tego P5B deluxe. Gdzie należy szukać informacji o wersji płyty głównej? Będzie na opakowaniu, czy trzeba na samej płycie szukać? Na stronce raczej takich informacji nie podają :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...