Nerevar Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Witam, mam ostatnio pewien problem, zauwazyłem że Oblivion ma zacięcia, po jakimś czasie gry PC się na chwile przycina (dysk nie wydaje żadnych odgłosów więc to chyba nie jego wina ;) ), później wraca do normalności z ewentulanymi mignieciami obrazu (część ekranu na chwiel staje sie czarna)- wydaje mi się że to może być wina przegrzewającej się karty, dobrze strzelam ? Robin Hood Legenda Sherwood, gra 2d z niewygórowaną grafiką mogę grać jedynie przy 800/600 choć i tak zwalnia, przy 1024/768 (max dla tej gry) jest pokaz slajdów, nie wiem co jest nie tak jeszcze jakis rok temu grałem komfortowo :/, wszytskie inne gry 2d działają poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Wyczyść wentylatorki, sprawdz czy zasilacz/karta się nie przegrzewa. Poszukaj w necie sposobów na optymizację obliviona < nie jest to przyczyną zacięć, ale jest przydatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedź, ale ja wiem jak tą gre optymalizowac, to ewidentnie wina sprzętu... chodzi dobrze a spowolnienie w temacie odnosi się do problemu z Robin Hoodem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Lordzie :) w takim razie sprawdź co się przegrzewa i działaj w tym kierunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...