RYSIEK_M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam!!! Jestem tu nowy ,a problem mam taki: mam Toshibe Tecra 8100 z 650 mhz prockiem który postanowiłem wymienić na 850 mhz. Po włożeniu procka w gniazdo komputer milczy po włożeniu starego jest ok. W związku z tym mam pytanie: - czy procek kupiony na allegro jest zepsuty , czy też czegoś niewiem np jakieś ustawienia na płycie zworek itp. Znawców tematu proszę o podpowiedż za którą z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam!!! Jestem tu nowy ,a problem mam taki: mam Toshibe Tecra 8100 z 650 mhz prockiem który postanowiłem wymienić na 850 mhz. Po włożeniu procka w gniazdo komputer milczy po włożeniu starego jest ok. W związku z tym mam pytanie: - czy procek kupiony na allegro jest zepsuty , czy też czegoś niewiem np jakieś ustawienia na płycie zworek itp. Znawców tematu proszę o podpowiedż za którą z góry dziękuję. A jak byś podał wiecej danych "znawcom" to by bylo łatwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYSIEK_M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 A jak byś podał wiecej danych "znawcom" to by bylo łatwiej.Przepraszam za tych "znawców", o jakie dane chodzi? Dane techniczne kompa są tutaj http://www.aranet.pl/sklep/specyfikacja/to..._tecra_8100.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) A co z biosem? Próbowałeś aktualizować? BTW ja tez mam Tecre, ale model 8200 i mam z nim spore problemy. Pożyczyłem go na 2 tygodnie z 256 MB RAMU, Prockiem 750 MHz itd. Trzy dni próbowałem wrzucić tam XP-ka. Myślalem, że ram jest skopany, ale dopiero po przestawieniu procesora na low w biosie, Win XP sie zainstalował. Przez 3 dni było gucio, czwartego dnia padła jedna kość ramu, a po kolejnych dwóch druga. Teraz po włączeniu lapka zapalają się diody i nic poza tym. Ram w innym lapku chodzi, jest tam co prawda tylko Win98, ale sam bios stratuje. Sprobuj z biosem, powinno pomóc choć tu http://tnij.org/ta5 piszą ze w 8100 maksymalnie 800 MHz... Pozdro Edytowane 17 Lutego 2007 przez Picior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYSIEK_M Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Biosu nie ruszałem, a XP zainstalowałem bez problemów. Pozatym chodzi dobrze, a procek 850 chciałbym mieć bo gdzieś czytałem że jest bdb i ambicje mnie troche poniosły. Dzięki za podpowiedż spróbuje dzisiaj przestawić w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...