rice Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Athlon 1600+ co zrobić by było cicho. Zastanawiam się nad kupnem water coolera i zalmana tylko nie wiem co wybrać. :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja tam bym zrobił tak: Wiatrak na 7V z tyłu (wyciągający) Na procek cooler o jak najwiekszej średnicy wentylatora z 2500-3500rpm Obudowę w korek albo gąbkę tłumiącą hałas. No, chyba, że tak Ci zależy na tej wodzie. Ja tam nie lubię baniaków obok obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Zalman (jak dla mnie) lepszy. I mniej zabawy w węzyki. I bezpieczniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Sprzedaj Athlona 1600+ na Allegro za 200zł, dołóż 60zł i kup sobie Athlona 1700+ 0.13. Nowy Athlon grzeje się o wiele słabiej niż stary Palomino, więc będziesz mógł używać sowjego coolera puszczonego na 7V lub 5V... cisza murowana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wojs dobrze mówi. Robisz wyciąg na 7V, albo nawet na 5V, Zasilacz też możesz przerobić na 7V (z 5V w zasiłce bym już nie ryzykował ;) ) No i do tego Zalman. Całkiem ciekawie prezentuje się Volcano 11 (na min. obrotach of kors :D ), ale jeszcze nie widziałem żadnych testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rice Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Dobry pomysł makonar. Mój kolega też ma 1600+ (water coolera) i rezystor w zasilaczu - nawet w nocy go niesłychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...