Skocz do zawartości
Skowri

Niska Wydajność R8500 Dv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Ostatnio mój poczciwy gf2 mx 400 się spalił,a że za 2 miesiące mam zamiar kupić nowego kompa nie chciałem wydać za dużo na karte.Kupiłem takiego radka:http://allegro.pl/item166196538_nowe_radeon_8500dv_64mb_128bit_dvi_dv_firewire.html

Czytając testy myślałem,że będzie wydajniejszy od gf2.Jednak po odpaleniu gry się zdziwiłem...Sterowniki to najnowsze omegi i najowszy direct 9.0c.Wie ktoś co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam

Acha.Chodzi o grę mu online,a dokładniej server PD.Na starej grafie w 1024x768 się nie cieło,a teraz tnie:/

Edytowane przez Skowri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem format.Zainstalowałem najpierw directa 9.0c redist.Później najnowsze omegi i dalej to samo...

Nie zginely Ci po drodze sterowniki do plyty glownej? Co to jest PD? I masz ustawione sterowniki na wydajnosc czy jakosc? Czy jak to sie zwalo przy catalistach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam sterowników do płyty głównej.Nigdy nie instalowałem.A w catalistach ustawiłem na wydajność,ale nadal to samo:/

P.S PD=Psychic Doom

To zacznij instalowac bo na razie sam kastrujesz wydajnosciowo sprzet. Co do samego MuOnline - OpenGL nie jest domena ATi. A masowa rzezna od webzen chodzi... Tragicznie. I nie jest miara wydajnosci. Testowane na wlasnej skorze na rivie m64, radeonie 9200se, radeonie 9550 i geforcie 6600. 24fps to maksimum :lol:

Ale wrocmy do Twoich zgrzytow - zainstaluj najpierw sterowniki do plyty glownej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko wyłączyłem,ale nadal to samo.Może jednak poszukam tych sterów do płyty głównej,a jak to nic nie da to poeksperymentuje ze sterownikami do karty.Pozdro i dzięki za pomoc.

Przecież wszyscy Ci pisza, żebyś zainstalował stery do płyty głównej i starsze do karty graf. a widze,że ty zamierzasz to zrobić w ostatniej kolejnościi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 8500, którego kupiłeś to bardzo mocno okrojona wersja (dużo słabsze taktowania) możliwe, że to też ma wpływ na płynność działania

Zwykły 8500 - 275/550

Twój 8500- 230/380

Duża różnica

Edytowane przez Valentine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 8500, którego kupiłeś to bardzo mocno okrojona wersja (dużo słabsze taktowania) możliwe, że to też ma wpływ na płynność działania

Zwykły 8500 - 275/550

Twój 8500- 230/380

Duża różnica

Różnica duża , ale nie w tym problem bo ten radeon na moim duronie 1200 ma 6335 punktów w 3d Markt 2001, problem jest w tym ,że płyta główna nie rozpoznaje prawidłowo tej karty i należy ręczne wszystko poustawiać w biosie w sekcji dotyczącej AGP przed tym zabiegiem miał 1200 punktów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi