kutek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Mam pytanie,kupilem Gf3 Ti 200 128Mb DDr Gainwarda i chcialbym sie dowiedziec jak krecic ta karte,podobno jest to bardzo proste ale ja jakos nie wiem jesczze jak, to zrobic.Moze mi ktos to opisze dokladnie,Please!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Polecam dwie rzeczy: Powerstrip i .... SZUKAJ!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no dzieki zajebiscie mi pomogles,no nie powiem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 masz do gainwarda EXPERT TOOL TAKI PROGRAM...zainstaluj i bedzie zakładka performance i podnos co 5mhz zapusc test i az beda artefakty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Do podkręcania urzywaj rivatunera, powerstripa (ewentualnie innego- jest ich wiele) lub z poziomu sterowników- jeśli masz aktywną zakładkę overclocking. Zacznij od rdzenia- podkręć o 5MHz i "zastosuj". Powtórz tą czynność 4 razy, uruchom ponownie kompa i zapuść 3DMarka. Jeżeli przejdzie- OK, można podkręcać dalej. Jeżeli wisi- obniż częstotliwość o 5MHz- i zapuść go ponownie. Ogólnie schemat jest taki: +5MHZ x4, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Trochę to czasochłonne ale masz wtedy pewność, że niczego nie spalisz- zresztą beż vmoda BARDZO trudno uszkodzić kartę podkręcaniem. Jak już osiągniesz maxymalny i stabilny zegar dla rdzenia zabieraj się za pamięci. Tu schemat jest taki: +5MHz x6, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Jak zobaczysz artefakty- zmniejsz o 5MHz i ponownie 3DMark. Pamiętaj żebyś za każdym razem zatwierdzał zmiany- np. apply changes at startup, albo podobne. Kilka uwag: Musisz być absolutnie pewien, że CPU jest 100% stabilny- najlepiej na czas kręcenia karty przywrócić mu default- podkręcając kartę i zaliczając zwisy w 3DMarku musisz być pewien, że zwisy powoduje karta, a nie procek. Objawy "przekręcenia" rdzenia to zwisy kompa. Objawy "przekręcenia" pamięci to atrefakty i inne śmieci na ekranie. Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. Opisana tu metoda- to moja metoda- nie ma co krytykować- każdy ma swoją, wypróbowaną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 dzieki za az tak dokladny opis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Do podkręcania urzywaj rivatunera, powerstripa (ewentualnie innego- jest ich wiele) lub z poziomu sterowników- jeśli masz aktywną zakładkę overclocking. Zacznij od rdzenia- podkręć o 5MHz i "zastosuj". Powtórz tą czynność 4 razy, uruchom ponownie kompa i zapuść 3DMarka. Jeżeli przejdzie- OK, można podkręcać dalej. Jeżeli wisi- obniż częstotliwość o 5MHz- i zapuść go ponownie. Ogólnie schemat jest taki: +5MHZ x4, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Trochę to czasochłonne ale masz wtedy pewność, że niczego nie spalisz- zresztą beż vmoda BARDZO trudno uszkodzić kartę podkręcaniem. Jak już osiągniesz maxymalny i stabilny zegar dla rdzenia zabieraj się za pamięci. Tu schemat jest taki: +5MHz x6, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Jak zobaczysz artefakty- zmniejsz o 5MHz i ponownie 3DMark. Pamiętaj żebyś za każdym razem zatwierdzał zmiany- np. apply changes at startup, albo podobne. Kilka uwag: Musisz być absolutnie pewien, że CPU jest 100% stabilny- najlepiej na czas kręcenia karty przywrócić mu default- podkręcając kartę i zaliczając zwisy w 3DMarku musisz być pewien, że zwisy powoduje karta, a nie procek. Objawy "przekręcenia" rdzenia to zwisy kompa. Objawy "przekręcenia" pamięci to atrefakty i inne śmieci na ekranie. Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. Opisana tu metoda- to moja metoda- nie ma co krytykować- każdy ma swoją, wypróbowaną. fachowa porada :D wiecej takich ludzi na forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 no dzieki zajebiscie mi pomogles,no nie powiem!!! Po pierwsze to napisałem Powerstrip a po drugie to było tyle razy wałkowane, że... ehhh :? Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. No mi kiedyś ciągle karta nie mogła przejść ostatniego testu - obracającego się konia... To było dla niej nie do przejścia :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 sciagnij Riva Tuner. najlepszy do krecenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Do podkręcania urzywaj rivatunera, powerstripa (ewentualnie innego- jest ich wiele) lub z poziomu sterowników- jeśli masz aktywną zakładkę overclocking. Zacznij od rdzenia- podkręć o 5MHz i "zastosuj". Powtórz tą czynność 4 razy, uruchom ponownie kompa i zapuść 3DMarka. Jeżeli przejdzie- OK, można podkręcać dalej. Jeżeli wisi- obniż częstotliwość o 5MHz- i zapuść go ponownie. Ogólnie schemat jest taki: +5MHZ x4, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Trochę to czasochłonne ale masz wtedy pewność, że niczego nie spalisz- zresztą beż vmoda BARDZO trudno uszkodzić kartę podkręcaniem. Jak już osiągniesz maxymalny i stabilny zegar dla rdzenia zabieraj się za pamięci. Tu schemat jest taki: +5MHz x6, ponowne uruchomienie kompa i 3dMark. Jak zobaczysz artefakty- zmniejsz o 5MHz i ponownie 3DMark. Pamiętaj żebyś za każdym razem zatwierdzał zmiany- np. apply changes at startup, albo podobne. Kilka uwag: Musisz być absolutnie pewien, że CPU jest 100% stabilny- najlepiej na czas kręcenia karty przywrócić mu default- podkręcając kartę i zaliczając zwisy w 3DMarku musisz być pewien, że zwisy powoduje karta, a nie procek. Objawy "przekręcenia" rdzenia to zwisy kompa. Objawy "przekręcenia" pamięci to atrefakty i inne śmieci na ekranie. Z własnego doświadczenia wiem, że jak w 3DMarku przejdziesz drugą scenę ze smokiem to przejdziesz całego 3DMarka- przy przekręconym rdzeniu 3DMark wywala się na tej właśnie scenie. Opisana tu metoda- to moja metoda- nie ma co krytykować- każdy ma swoją, wypróbowaną. Sam korzystalem,fachowa porada.. Jest to juz w FAQ? Nie bylo,ale juz wrzucilem : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=266248#266248 mechl!n mam nadzieje,ze nic przeciwko nie masz.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Spox- od tego jest forum, żeby dzielić się swoimi doświadczeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...