neomagnet Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam przeglądając allegro natrafiłem przypadkiem na takie małe pluskwy po 12-20zł. Zastanawiam się czy warto to kupować bo możnaby samemu zrobić, lutować potrafie, dostęp do części mam, tylko schemat by się przydał. Posiada ktoś taki? Zależy mi żeby można było słuchać na mp3 lub na kompie (mam odbiornik radiowy), ale tak żeby inni nie słyszeli. PS, info do moderatorów: takie pluskwy są (niby) legalne, a jak temat w złym miejscu to prosze o przeniesienie, ale tylko tu mi pasołał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Jakbys zapuscil google to bys znalazl ;) Poczytaj na http://www.elektroda.pl tam znajdziesz pare projektow. Nie koniecznie jako podsluch, szukaj tez nadajniki FM :) "ale tak żeby inni nie słyszeli" raczej ciezko bedzie, gdyz te tanie "pluskwy" dzialaja na 88-108MHz Edytowane 17 Lutego 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Zwykle to ma tyle mocy ze cięzko bedzie znalezc tych 'innych' ktorzy będą mogli to odbierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Jezeli sasiad przez sciane zlapie to sobie poslucha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 żeby inni nie słyszeli musiałbyś zastosować śjakiś scrambler do kodowania dźwięku.... schemat będzie na pewno bardziej skomplikowany niż prosty nadajnik. Do tego proste nadajniki maja małą stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 @Pelzak Masz rację, miałem taką pluskwę. Jednego dnia odbierał na fali 90.1, a kolejnego już na 90.2. Ja kupiłem normalnie na allegro, nie montowałem, bo się na tym nie znam... Takie pluskwy na dużą odległość nie odbierają, tym bardziej przez ścianę. Najlepiej mieć jakiś lepszy odbiornik radiowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 @Pelzak Masz rację, miałem taką pluskwę. Jednego dnia odbierał na fali 90.1, a kolejnego już na 90.2. Ja kupiłem normalnie na allegro, nie montowałem, bo się na tym nie znam... Takie pluskwy na dużą odległość nie odbierają, tym bardziej przez ścianę. Najlepiej mieć jakiś lepszy odbiornik radiowy. I nic dziwnego bo zmniejszało ci sie napiecie baterii i generator popłynał w gore. Gdyby była to synteza to co innego np synteza SAA1057 sterowana przez RS 232 i spokojnie chodzi od 500 Khz do 117 Mhz. Gdybyś nie chciał zeby nikt tego nie usłyszał to musiał bys ustawic sobie generator na np 109 Mhz i przestroic odbiornik ( najlepszy to bez syntezy tylko z klasycznym mechanicznym przestrajaniem bo wtedy przestojenie takiego odbiornika o kilka Mhz w góre to banał) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Chyba szybciej i latwiej bedzie kupic, jezeli zalezy Ci na malej wielkosci. Nie ladnie tak podsluchiwac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 ja mialem zlozonego na pajaka takiego z gotowego ukladu do samodzielnego montazu i po odpowiednim dobraniu anteny spokojnie dalo sie sluchac w promieniu 100 metrow wiec nie taki slaby zasieg. Urzadzenie nazywalo sie DUP :lol: Dyskretne Urządzenie Podsluchowe kosztowalo kilkanascie zl. Jedynie pamietam ze wymienilem mikrofon na taki o miejszej czulosci bo ten dodawany do zestawu mial za duza czulosc przez co nawet normala rozmowa brzmiala jak trzaski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 (edytowane) pomijając fakt, że ten dup działał na granicy poprawności połączeń, to faktycznie.. zasięg miał niezły. Czułość też ogromna... wystawiłem dup-a za okno (:lol:) na 4 piętrze, zamknąłem aby nie było sprzężeń, słuchałem na wieży... to panie, było słychać jak kolesiowi na ulicy się przerzutki w rowerze zmieniały.. każdy trybik :D Edytowane 15 Marca 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...