Martinii Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam, Chcialbym kupic blok jak w temacie. Nie orientujecie sie gdzie moglbym go dostac = jaki skle/kto moglby mi go sciagnac? Z Cooling.pl odpowiedzieli, ze bloku nie ma w Europie.... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Na stronie Cooling jest napisane: "Dostępność: Dostawa w środa 28 luty, 2007". Więc o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Nie wiem. Powiedzieli mi w rozmowie, ze bloku nie ma w Europie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Spokojnie, Cooling.pl nie zawiedzie mam nadzieje :). Czeka Jarogniew, czekam i ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) Troche poczytalem i nie wiem czy dobrze rozumiem: w komplecie bloku sa 2 oringi? Jeden cienki, a drugi gruby - zeby wygiac podstawe. Edytowane 19 Lutego 2007 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Na stronie Cooling jest napisane: "Dostępność: Dostawa w środa 28 luty, 2007". Więc o co chodzi?Rozmawiałem w zeszłym tygodniu z chłopakami i powiedzieli, że będzie pod koniec lutego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ciekawe czy będzie lepsiejszy niż flowpin. Może bym się skusił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ciekawe czy będzie lepsiejszy niż flowpin. Może bym się skusił. zmieniam flowpina na apogee gt ze wzgledu na ladniejszy wyglad. no i pewnie tez c2d w drodze. za flowpina juz mam oferte 95zl. prawdopodobnie na poczatku marca bede mogl porownac tempki flowpina i apogee gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 IMHO już jest rozstrzygnięte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja tez zamowilem Apogee GT. Dziwi mnie tylko jego wydajnosc... A raczej prostota budowy. Po prostu male piniki a wydajniejszy (lub porownywalnie wydajny) jak Storm o budowie duzo bardziej zlozonej... Pytanie nadal aktualne: w komplecie sa 2 oringi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Gdzie? Poprostu uważam że są małe szanse żeby FlowPin wypdał lepiej od ApogeeGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Czyli nigdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario7602 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2007 Witam Troszke testów Apogee GT, Storm, Fuzion http://www.xtremesystems.org/forums/showth...t=Apogee+Fuzion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Bloczek juz dostepny w cooling.pl, tak wiec niebawem powinny sie pokazac w ukladach uzytkownikow naszego forum :wink: Czekam na jakies wrazenia... Edit: Wlasnie dostalem maila z w/w sklepu ze dostawa najpozniej w sobote...no nic, czekamy :) Edytowane 28 Lutego 2007 przez Ziku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam Troszke testów Apogee GT, Storm, Fuzion http://www.xtremesystems.org/forums/showth...t=Apogee+Fuzion nie powala na kolana ten GT :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Czym różni się Apogee GT flat od bow?? Bo wydajnością różnią się dość znacznie. Edytowane 28 Lutego 2007 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 zastosowanym oringiem - flat ma 'chudszy' oring i płaską podstawę - bow to zastosowany 'grubszy' oring przez co podstawa staje się lekko wypukła/półokrągła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Czym różni się Apogee GT flat od bow?? Bo wydajnością różnią się dość znacznie. Jeden ma płaski spód, a drugi wypukły. Uzyskuje się to przez różne grubości oringa :) Edit: spóźniłem się ;) Edytowane 28 Lutego 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 http://i17.photobucket.com/albums/b59/Loca...G_0516Small.jpg bow http://www.cooling.pl/images/swt_apogee_2_l.jpg flat ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 http://i17.photobucket.com/albums/b59/Loca...G_0516Small.jpg bow http://www.cooling.pl/images/swt_apogee_2_l.jpg flat ??? Na pierwszym zdjęciu jest Storm [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 hrhr. juz to rozkminilem. apogee gt juz przywiozlem z coolingu :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 I do kompletu jeszcze pamiatki :D klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Apogee Gt można kupić też w http://www.angela.pl Edytowane 12 Marca 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Panowie, czemu temat ucichł, myślałem, że się pochwalicie osiągami, a tu nic. Dziś przesiadłem się z Prison Pro V2 by Kyniek, na Swiftech APOGEE GT, nie powiem bym był zadowolony, ale nie mogę też stwierdzić czy jest to zły blok, ponieważ dużo się zmieniło w całym układzie z tą podmianką. Doszły dodatkowo 3 bloki: 2 x chipset oraz bloczek do 8800GTX, płyn chłodzący, oraz kolejność podzespołów, więc tempy przez to się tez pewnie pozmieniały. W każdym razie, na default CPU 1.28Vcore idle 39stopni, stres 43 ( w sumie 4 bloki w układzie) Apogee GT Prison Pro V2 te same ustawienia( jeden blok w układzie) idle 34, stres 40 stopni OC: 3.6GHz Vcore 1.625 idle 47, stress 64 Apogee GT Prison Pro V2 idle 47, stress 63 Wyszło na to, im bardziej podzespoły wyżyłowane tym lepsze chłodzenie, zastanawiam się czy nie zmienić oringa, ale ile mogę dzięki temu zyskać jest pytanie i czy to jest skomplikowana sprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 od dwoch dni testuje sobie fx60. pomyka sobie 1h orthos stable na 3055mhz/1,55v. idle: 1 jajko 25, drugie 28-29. nie wiem skad roznica. w stresie sie wyrownuje i obydwa ok 45st. ma ktos porownanie do innych zawodowanych toledo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 W każdym razie, na default CPU 1.28Vcore idle 39stopni, stres 43 ( w sumie 4 bloki w układzie) Apogee GT Prison Pro V2 te same ustawienia( jeden blok w układzie) idle 34, stres 40 stopni Może okaże się że jestem marudny ale.... podawanie temperatury procesora na jednym bloczku a potem porównanie do innego bloczka ( innego układu w kompie) jest bez sensowne. Dlaczego? Dlatego że powinno sie podawać różnicę temperatur pomiedzy wodą a procesorem - wtedy widac wydajność bloczka. Hipotetycznie: Na Prosonie Pro V2 miałeś 40*C stress ale woda np miała 28*C czyli różnica 12*C Na Apogee GT masz 43*C stress ale woda np ma 35*C (dodatkowe bloczki zwłaszcza na grafie) czyli róznica wynosi 8*C No i który bloczek lepszy? Oczywiście temperatury wody sa pokazane jako przykład a jakie sa rzeczywiste to Worms musi sam pomierzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Czyli moja skucha, pietach dzięki za te budujące sugestie, myślałem, że jak będę robił tylko pomiar temperatury pomieszczenie to wystarczy, jak się okazuje byłem w błędzie. A czy może mnie ktoś uświadomić, co ten oring dołączony do chłodzenia daje, czy zawsze po zamontowaniu jego odnosi pozytywne skutki, temperatura w dół. Teoretycznie o ile można nim zbić temperaturę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 http://www.cooling-masters.com/articles-45-2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Szkoda że tej recenzji polak nie zrobił, tylko na fotki mogę sobie popatrzyć. Jaki czujnik temperatury wody najlepiej kupić, w którym miejscu robić pomiary wody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...