Puchacz1 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam, mój ojciec ma spory problem z autem. Otóż rzecz w tym, że silnik bardzo prenosi drgania na maske samochodu co znacznie osłabia komfort jazdy. Problem w tym, że poduszki zostały wymieniane i jeszcze inne jakieś części mogące odpowiadać za to. Mam pytanie czy spotkaliście się z jakimiś nietypowymi sytuacjami przenoszenia drgań silnika które moglibyście napisać i pomódź w diagnozie co może być przyczyną bo tak szczerze mówiąc auto było już pare razy u różnych mechaników i było dużo części wymienianych i nikt nie wie co jest nie tak. Może wam uda się pomóc... Mam nadzieje, że dobry dział... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Dzial dobry tylko jesli juz to Volkswagen a nie wolksvagen ;) a co do problemu to przychodzi mi do glowy poluzowany/uszkodzony mechanizm przytrzymujacy maske Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Był przypadek co koleś wywalił pduszki spod skrzyni i silnika i lepiej jeździło niż z poduszkami źle wymienionymi przez 'mechaników'.. Jeżeli trzęsie tylko maską a nie samochodem to tylko w masce dopatrywałbym sie usterek, właśnie jakiś zamek, zawias, jakaś regulacja sie przyda.. maska ma siedzieć twardo jak jest zamknięta.. Jeżeli całe auto lata to jeżeli nie poduszki to jeden tłok daje d.py :P Starość nie radość.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Skoro było u mechaników, to ne wina silnika. Więc skoro trzęcie się tylko maska, to po jej otwarciu, m.n na wysokości przednich świateł masz takie wykręcane gumowe podpórki maski, proponuje je trochę wykręcić, bądź kupić nowe (groszowe sprawy) one są odpowiedzialne za podtrzymywanie maski od dołu. Jeśli masz na myśli cały samochód to trzeba sprawdzić co jest przyczyną, czy jednostka napędowa, czy skrzynia, czy przegóby itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 moze kolo zamachowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Popytaj na forum www.vwgolf.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Zaraz Ojca się zapytam co dokładnie było robione powiem mu o tym co tutaj napisaliście. Może któraś z tych części które wymieniliście... Problem w tym, że samochód był sprawdzany przez mechaników ze zwykłego punktu oraz mechaników policyjnych więc tym bardziej ulega wątpliwości popełnienia błędu zakładania naprzykład poduszek przez któregoś z mechaników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Jak byś napisał więcej to by się dało więcej powiedzieć. Bo dalej nie wiadomo, czy trzęsie się tylko maska, czy cały samochód. Czy to się dzieje gdy silnik pracujka na postoju, czy jak jedziesz to również, czy częstotliwość drgań wzrasta razem z obrotami, czy auto ma tą samą moc jak zawsze? No dosłownie przyczyn może być multum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promieniowanie Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Miałem ten problem w passacie 1,9TD '92, poduszki to nie to, u mnie chodziło o tzw. słoneczko na docisku sprzęgła, poszczególne zęby były wyrobione/wytarte/wyłamane i przy ruszaniu z jedynki były straszne wibracje, cały przód trząsł. Szczęśliwie samochód sprzedałem :) ale to była dobra bryka, pomimo drobnych usterek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...