Skocz do zawartości
muslix47

Kingston. Jak To Zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze informuje, że to mój pierwszy post na tym forum. :lol:

Mam Kingstona 512kb 266Mhz, chce dokupić 1Gb i nie wiem jakie parametry muszę zgrać żeby mi wszystko działało?

Jeśli potrzeba więcej inf. o moim sprzęcie to ich udziele :wink:

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby wiedziec cos wiecej o Twojej pamieci uzyj CPU-Z. Zeby dzialalo... Mamy dwie drogi. Optymistyczna jest taka ze kupujesz 1GB 400/333/266MHz zgodne z Twoja plyta, wsadzasz do kompa i ustawiasz czestotliwosc 266MHz i timingi najbardziej zblizone do starej kosci. I pesymistyczna - kupujesz kosci ktore maja niemalze idealne odwzorowanie co 512 i roznica jest tylko w pojemnosci, podpinasz pod kompa, uruchamia sie zgrabnie i w ktorym momencie szlag Cie trafia za czeste BSOD bo kosci sie gryza same z soba lub z plyta glowna.

Zawsze mozna pozniej opylic ta 512MB i kupic jakis zestaw pod Dual

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za te wszystkie odpowiedzi, ale nadal nie wiem jakie parametry muszę zgrać żeby mi działało.

Niestety jestem średnio ogarnięty w tych sprawach :mur:

A i jeszcze jedno: Co muszę zrobić żeby mi pamięć działała w dual channel?? Czy wystarczy kupić dwie jakie kolwiek kosci i "podczepić" je do gniazd z tymi samymi kolorami?? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyluzuj, nikt nie będzie nad Tobą skakał tylko dlatego, że masz pierwszego posta na forum.

Kup sobie takie pamięci jeżeli chcesz mieć 1,5GB, a nie chcesz mieć Duala - http://allegro.pl/item168071455_goodram_dd...4_faktura_.html

Jeżeli chcesz mieć duala trzeba kupić takie same modele RAMów (wielkościowo też), podczepiasz je do gniazd z tymi samymi kolorami.

Trzecia strona medalu :P - jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej to użyj szukajki, albo google, bo co to Dual Channel można znaleźć w necie bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi