sheggy Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 witam! Mam na imie Kuba i mam do Was pytanie. Mam zamiar sprowadzic laptopa z USA, jednak chce uniknac oplat celnych i Vat-u. Czytam strony rzadowe i ustawy jednak nie moge znalesc odpowiedzi na pytanie jak to zrobic, czy jest to mozliwe. Z tego co sie dowiedzialem znajomy sprowadzal laptopa, ale na swieta i rodzina ktora tam ma wyslala mu laptopa jako prezent swieteczny- darowizne, w zwiazku z tym ominal oplaty celne,vat. Jednak to bylo 1,5 roku temu i niewiem czy dalej to mozliwe. Wiem ze sklepy niewysylaja paczek jako gifty, przynajmniej niechetnie, jednak ja na miejscu mam rodzine i wysylalbym to od nich. Prosze wsyztskich ktorzy mieli stycznosc z podobna sytuacja, sciagali soebie laptopa z usa o kontakt , odpowiedz, poniewaz niewiem jaka jest procedura , jak to zalatwic i czy to wogole mozliwe. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Temat był już kilkakrotnie wałkowany z tego co pomiętam. Wysyłanie laptopa jako gift- tylko dla lubiących ryzyko ;) Może zginąć, mogą Ci dowalić cło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...