MarDeb Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Mam zamiar kupić GF 7900GS na PCIE i gdzies w artykule wyczytałem, ze potrzebuje dodatkowego zasilania. O jaką wtyczkę chodzi? Gdybym nie miał odpowiedniej wtyczki w zasilaczu (co możliwe bo pochodzi z czasów przed PCIE) to czy istnieją jakieś przejscówki na molex albo jakieś inne. Co do mocy to chyba sobie poradzi, bo to chieftec 420W. Jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie. Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Chieftec 420W z tego co sie dobrze orientuje ma tylk o1 linie 12v Te nowe Szefy maja 2 linie wiec jest on troche slabszy ale mysle ze mimo tego spokojnie da rade. Wtyczka jest 6-pinowa przynajmniej ja w moim Szefie 450W taka mam i psize ze jest do PCI mozesz ja kupic Tutaj; http://allegro.pl/item166074008_przejsciow...ress_pci_e.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarDeb Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Dzięki za odpowiedź, czy ta jedna linia 12V to faktycznie taki problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiu Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Zadnem problem poprostu stare komputery nie korzystaly w takiej mierze z lini 12, nowe komputery a zwlaszcza grafiki (SLI) potrzebuja zasilacza z mocna linia 12v. Ale chieftec co chieftec spokojnie da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarDeb Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Sli to ja nawet nie mam możliwości założyć. dzieki za pomoc. A chiftec to faktycznie solidna firma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wielki M Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam! W ostateczności jak nie będziesz miał wtyczki PCI-E, to możesz zastosować przejściówkę - 2 molexy -> 1 PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Witam! W ostateczności jak nie będziesz miał wtyczki PCI-E, to możesz zastosować przejściówkę - 2 molexy -> 1 PCI-E. Dokładnie....tym bardziej że do kart dokładają takie przejściówki..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...