adamek@ Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam! Chciałem kupić kompa jak w zestawie Sysaka ale biostarka nie mieli więc mam: ABIT NF-M2 nView Sempron 3000+ Kingston Dual Kit 2x512MB Seagate 7200.10 180GB Jakiś tam dysk 8GB ATA będzie jeszcze nie wiem jaka nagrywarka DVD PS. Do tej pory jechałem na Pentium 3 i dopiero wczytuję się w zmiany technologiczne:) zmieniło się wszystko włącznie ze specyfikacją ATX itp..... Płyta ma 24 piny + 4 z instrukcji płyty: ATX 24-PIN Power Connector: The Power suply with 20-pin or 24-pin cables can both be connected to this 24-pin connector. Connect from pin-1 for eighter type. However, a 20-pin power suply may cause the system unstable or even unbootable for the sake of insufficient electricity. A minimum power of 300 W or higher is recommended. ATX 12V 4-PIN Power Connector This connector supplies power to CPU. The system will not start without connecting power to this one!! w związku z tym jaką zasiłke polecacie? 1. Sysak w FAQ proponuje Modecoma MC-350 - 110 PLN Cena dobra itp... ale ma wtyczkę 20 pinów..? 2. drugi polecany to HK-350PA - 199PLN trochę droższy ale z tego co widzę 24+4, także chyba powinno być ok 3. dużo się piszę o fortonach i deltach z allegro. Ceny spoko ale jakoś nie ufam allegrowiczom. Jakościowo te firmy spoko ale sprzęt mimo że dobry to nie pierwszej młodości (100 razy lutowane w serwisie ? ), i skoro takie dosbre to czemu w sklepach tego nie ma?? ps. dzięki za rady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 modecom z tego co pamietam ma te 24 pin HK ma napewno a wogole po co CI 24pin? na 20 tez dziala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 a to spoko....myślałem, że modecom ma tylko 20. Wart dołozyć trochę do np.HK-350AP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 (edytowane) HA! znalazłem jeszcze coś takiego: Amacrox Warrior AX400-PNF - 129 PLN trochę mało o nim informacji w necie ale ponoć ma wiele wspólnego z modecomem i bardziej cichy jest...chyba się skuszę, tym bardziej że HK w sklepach nie ma i droższy ... EDIT a tu http://zenfist.pl/pID/287.htm (Chieftec DPS-300AB-9) ciekawostka; jakiś zasilacz microATX !? ciekawe czy by się nadał? Edytowane 21 Lutego 2007 przez adamek@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja bym brał HK 350 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek@ Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 już kupiłem Amacroxa..zobaczę co to za cudo. Ponoć to "modecom MC" + ładniejszy wentylatorek i inna nalepka :) , także powinno być ok. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 daj znac jak sie sprawdza, bo sam szukam dobrego ale w miare taniego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Witam :) Jestem nowym user, i nie chce wprowadzac zamieszania w postaci zbednych tematów. Mam Codegen300W jak narazie sie nie spalił, ale od pewnego czasu xp sypie mi bluescreenami Przyczyna moze byc dlugotrwałe (chodził tak ok 1.5roku) OC Sempr. z 2400+ do 2800+ na FSB200MHz, synhronicznie na gigabyte 7NF-RZ.. (bez mozliwosci podniesienia Vcore.. ehh:( Obecnie skrecilem go do default 1.667 (FSB166MHz).. Nie wykluczam iz wine moze miec RAM -Elixir DDR SDRAM 512MB PC3200 400MHz (wukrywa jako DDR-DUAL) -DIMM GoodRAM DDR 256MB PC3200 400 MHz CL 3 maja te same taktowanie nie powinno byc problemu.. niewiem okaze sie jutro.. Taki przebieg napiec mamobecnie bez miernika niestety so sorki.. za SpeedFun'a Chciałbym jednak zostawic go na FSB200MHz.. obecnie czekam na nowy bios z mozliwoscia Vcore, i problem rozwiazany jednak czy ta 300W nie jest za słabe nie wspominajac ze to EMERGENCY .. CODEGEN natychmiast do wymianki.. Zainwestowal bym w Tagan TG380-U01 ale podobno cos w nim cyka hmm? jednak wydaje mi sie bardziej odpowiedni po tych testach Chieftec HPC-420-302 DF w tym przedziale cenowym... Prosze o porade:) co wybrac? Edytowane 22 Lutego 2007 przez Trancvission Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam :) Jestem nowym user, i nie chce wprowadzac zamieszania w postaci zbednych tematów. Mam Codegen300W jak narazie sie nie spalił, ale od pewnego czasu xp sypie mi bluescreenami Przyczyna moze byc dlugotrwałe (chodził tak ok 1.5roku) OC Sempr. z 2400+ do 2800+ na FSB200MHz, synhronicznie na gigabyte 7NF-RZ.. (bez mozliwosci podniesienia Vcore.. ehh:( Obecnie skrecilem go do default 1.667 (FSB166MHz).. Nie wykluczam iz wine moze miec RAM -Elixir DDR SDRAM 512MB PC3200 400MHz (wukrywa jako DDR-DUAL) -DIMM GoodRAM DDR 256MB PC3200 400 MHz CL 3 maja te same taktowanie nie powinno byc problemu.. niewiem okaze sie jutro.. Taki przebieg napiec mamobecnie bez miernika niestety so sorki.. za SpeedFun'a Chciałbym jednak zostawic go na FSB200MHz.. obecnie czekam na nowy bios z mozliwoscia Vcore, i problem rozwiazany jednak czy ta 300W nie jest za słabe nie wspominajac ze to EMERGENCY .. CODEGEN natychmiast do wymianki.. No i wkoncu na temat.. :) Czy moge kupić: Qoltec CoolPower 325W tytanowy Enlight 350W ATX Albo inne do 200zł max... prosze o rade:) programami napiec nie mierzymy zasilacz, moge ci polecic taki jak ja mam modecom mc-350 lub mc-400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 programami napiec nie mierzymy zasilacz, moge ci polecic taki jak ja mam modecom mc-350 lub mc-400 thanx za odp.. ale ten tw. modecom znajduje sie na czarnej liscie ... mysle nad CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 ale ten tw. modecom znajduje sie na czarnej liscie ... mysle nad CHIEFTEC GPS-450AA-101A 450W Na jakiej liście znowu?? Chyba feel a nie pełen modecom... Nie brał bym chiefteca, imo huntkeya 350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Pamietaj ze przy hk 350 ap razem z toba beda mieszkac myszy i swierszcze. Ja sie do nich przyzwyczaic nie moge :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trancvission Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Pamietaj ze przy hk 350 ap razem z toba beda mieszkac myszy i swierszcze. Ja sie do nich przyzwyczaic nie moge :angry: Noto chyba dobrze ze jest taki cichy .. chodzi mi tylko o to czy wystarczy 350W jak na moj sprzet przy OC.. czy nie kupowac wiekszego.. ? i finalne pytanie HK350AP czy Chieftec GPS-400AA-101A) 400W albo 420 W? Bo dziisaj musze kupic.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) On się nawet nie spoci przy Twoim konfigu :) Ja bym brał hk. bekrissowi chodzi chyba o jego buczenie po wyłączeniu kompa. Edytowane 23 Lutego 2007 przez ziomalek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 (edytowane) Noto chyba dobrze ze jest taki cichy .. chodzi mi tylko o to czy wystarczy 350W jak na moj sprzet przy OC.. czy nie kupowac wiekszego.. ? i finalne pytanie HK350AP czy Chieftec GPS-400AA-101A) 400W albo 420 W? Bo dziisaj musze kupic.. :) Wbrew swojej nazwie HK jest mocniejszy od szefa (zarówno 400 jak i 420), a dodatkowo podaje stabilniejsze napięcia i ciszej chodzi, więc chyba nie powinno być dużego problemu z wyborem... bekrissowi chodzi chyba o jego buczenie po wyłączeniu kompa. Każdy zasilacz zaktywnym PFC wydaje bardzo ciche dźwięki: zależnie od producenta, niektóre sobie buczą, niektóre cykają itd. Rzesz w tym, że zazwyczaj dźwięki te są tak ciche, że aby je usłyszeć, trzeba właściwe przyłożyć ucho do zasilacza (no chyba, że ktoś ma ekstra słuch i jest pustelnikem mieszkającym na odludziu..., albo trafi na jakąśwyjątkową sztukę). Konkretnie, jeśli chodzi o HK ten dźwięk to lekki cykanie (coś jak by było zwarcie, choć oczywiście wszystko jest ok :) ) EDIT: adamek@ Poważnie zastanowiłbym się nad tą Deltą: 3 linie +12V (i sporo amperów), 2 lata gwary i 55zł (Tak dla Twojej wiadomości: nie sygeruj się ceną, ta delta to firmowa zasiłka a zastosowane w niej "flaki" są nawet lepszej jakości niż w HK!!!) Edytowane 23 Lutego 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 24 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2007 przemo3642 z Twojego postu wnioskuję, że jesteś posiadaczem owej Delty. Powiedz nam jak się sprawuje? Coraz poważniej się przymierzam do zakupu tego zasilatora :D A dzisiejszy post BENITO o tej Delcie bardzo przemawia za nią. HK 200zł, a Delta niecałe 60zł to różnica kolosalna, zwłaszcza, że bebechy ma lepszej jakości niż Huntkey. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...