flashh Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Mam pytanie - może ktoś spotkał się już z takimi objawami a mianowicie - płyta główna MSI 848P Neo-V 2x 256 RAM , grafika 9550 - dysk Sata - 2 napedy DVD - zasilacz niemarkowy 400W i na Celeronie chodziło wszystko ok. Został zmieniony bios na najnowszy dostępny i poźniej zmieniony procesor na P IV 3 Ghz - Norhwood HT i sie zaczęło. Komputer sie restartuje podczas np: uruchamiania Skype (zawsze) , podczas uruchamiania Nero 7 - Nero 6 chodzi bez problemu - to są powtarzalne rzeczy - czasem restartuje sie podczas uruchamiania. Co sprawdziłem: pamięć - memtest i podmiana na inną kość sprawdzoną (bez zmian) wyłączyłem w biosie dźwięk - czytałem o problemach (bez zmian) podczas instalacji nowego systemu tez sie resetuje procesor sprawdzony sp2004 w dwóch kopiach (HT) - bez uwag Wykluczam przegrzewanie - gry chodzą nawet te wymagające - testy burn też Zasilacz - chyba by padał podczas grania a nie podczas uruchamiania Skype'a Pamięć - na innej to samo Macie jakieś sugestie? - chce teraz znaleźć inny procesor i pobawic sie biosami - moze ten nowy jest walnięty? Za wszelkie rady z góry dzięki Edytowane 18 Lutego 2007 przez flashh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi129 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Siema ja mam to samo niedawno zmienilem celerona D2.4 na pentiuma northwod 2.8 komputer dziala ale po zaladowaniu gg i paru innych programow restartuje sie w biosie temperatura cpu wynosi 53 stopnie choc sadze ze moze przeklamywac bo jak zdjolem radiator to jajka by mozna bylo na nim usmazyc no i zapomnialem dodac ze uzywam boxowego radioatora od celerona d 2.4 a mam pytanie do ciebie czy trzeba cos ustawiac konkretnego w biosie moze tu jest haczyk??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 (edytowane) ----------------------- Edytowane 28 Kwietnia 2007 przez Arczi2222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...